Budapest

Megnyílt az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

2021.11.16.

Az idén a magyar gazdaság növekedése elérheti a 6,8-7,0 százalékot a kormány becslései alapján, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap viszont 7,0-7,5 százalékos GDP-bővülésre számít Magyarországon - mondta az innovációs és technológiai miniszter az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján kedden Budapesten.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Hidrogén-technológiával a zöld jövőért című konferencián az Automotive Hungary Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitója utáni szakmai konferencián a budapesti Hungexpón 2021. november 16-án. MTI/Kovács Tamás

Palkovics László hozzátette, a magyar gazdaság nagyjából visszaállt a rendes kerékvágásba, hiszen a foglalkoztatás számai elérték, sőt meg is haladták a vírus előtti szintet. A miniszter arról is beszámolt, hogy az autóiparban folytatódik az útkeresés, míg korábban a fejlődés az elektromos autózás irányába mutatott, jelenleg a szintetikus üzemanyagok felé fordult az érdeklődés. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azon dolgozik, hogy Magyarország pozicionálni tudja magát ezen a területen - mondta a tárcavezető.  

Palkovics László mindezek mellett a hidrogén felhasználására és a kormány által elfogadott hidrogénstratégiára is felhívta a figyelmet. A miniszter szerint a hidrogén felhasználása azért fontos, mert az atomenergiát, és a megújuló energiát (napenergia) is nehezen tudják más formában tárolni, a problémára viszont a hidrogén köztes energiatárolóként megoldást jelenthet.

Szilvási Krisztina, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy az idén 9. alkalommal rendezik meg az Automotive Hungary szakkiállítást, amely most hibrid formában várja az érdeklődőket: a hagyományos kiállításhoz ezúttal a virtuális térben is csatlakozhattak a kiállítók, így a látogatók a virtuális pavilonokban is találkozhatnak az autógyártók és beszállítók képviselőivel.

A Hungexpo Zrt. közleménye szerint november 16-tól november 18-ig várják az érdeklődőket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a kiállításra, ahol csaknem 100 kiállító mutatkozik be.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.01
Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével gyanúsít a Dunaújváros Rendőrkapitányság....
2021.12.01
Jövőre is hatfutamos országos bajnokságot rendeznek terepraliban, és a szakágvezetés novemberi....
2021.12.01
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos állománydíja 44 ezer....
2021.12.01
A BMW első, tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinjának prototípusai a hajtáslánc- és futómű-....
2021.12.01
„Autót szerelni menő!” - Interjú Őri Péter felkészítő tanárral. ..
2021.12.01
Közúti közlekedési baleset történt a 4-es számú főút 324. kilométerszelvényében Fényeslitkénél 2021....
2021.12.01
Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése. A vignettákat a Nemzeti....
2021.12.01
A beszállítói fennakadások és a félvezető alkatrészek hiánya miatt jelentős mértékben, tíz évvel....
2021.12.01
A romló járványhelyzet miatt a szervezők lemondták a januárra tervezett kiállítást. 2023-ban....
2021.12.01
Egy személy veszítette életét Sátoraljaújhely belterületén, amikor egy autó villanyoszlopnak....