premier

Meggyőző az új BMW 8-as Coupé, Cabrio és Gran Coupé

2022.01.26.

Az új BMW 8-as Coupé, az új BMW 8-as Cabrio és az új BMW 8-as Gran Coupé látványos karosszériadizájn-módosításokkal és részletekbe menő utastér-finomhangolással érkezik. A sportautós menetteljesítmény és a tovább optimalizált járműkapcsolati megoldások a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak.

Az új BMW 8-as sorozat a bajor prémiumgyártó luxusszegmensben véghezvitt és előirányzott modellújítási hullámának következő fejezetét vetíti előre. A limitált szériában készülő THE 8 X JEFF KOONS különkiadás szépen ünnepli világpremierjét.

Az új BMW 8-as sorozat 2022 márciusában debütál, mindegyik modellváltozat esetében alapfelszereltségként kínált M Sport csomaggal. Az újratervezett frontrész büszkén viseli a világító BMW „Iconic Glow” hűtőrácsot és az alapfelszereltségként „U”-profilú hűtőrács-lamellákat.

A 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és a BMW M sport fékrendszer az új BMW 8-as sorozat hathengeres erőforrással szerelt modellváltozataihoz alapfelszereltségként kínált M Sport felszereltségi csomag része. A 20” méretű M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, az erőteljes BMW M sport fékrendszer és az M sport differenciálmű a V8-as erőforrással szerelt 8-as BMW-k alapfelszereltségének része.

A hathengeres motorral dolgozó modellekhez pedig az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport Pro felszereltségi csomag tételeiként válnak elérhetővé. A csúcsmodellek alá az eredeti BMW tartozékok között megtalálható új, 20” méretű BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák is választhatók.

Új karosszériafényezési árnyalatok: Skyscraper Grey metál, San Remo Green metál, M Portimao Blue metál és BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metál. A nyolchengeres erőforrással szerelt modelleket már alapfelszereltségként a BMW M8 külső visszapillantó-házaival kínálja a gyártó. A BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételei, a fekete féknyergek, az M Shadow Line felszereltségi csomag világítási megoldásai és a fekete M hátsó légterelő szárny (az új BMW 8-as Coupé esetében) egyaránt a hathengeres motorral szerelt modellekhez elérhető, új M Sport Pro felszereltségi csomag és a nyolchengeres erőforrással dolgozó modellekhez megrendelhető, új BMW M Performance csomag része.

Az új BMW 8-as sorozat utasterének harmonikusan összeállított stílusjegyei minden korábbinál intenzívebben nyomatékosítják a lendületes menetteljesítmény és a luxus minőség egységét. Mindegyik modellváltozat alapfelszereltségét bőrözött BMW M sportkormány, M-specifikus stílusjegyek, valamint átfogó állítási és támasztási lehetőségeket kínáló, multifunkciós ülések színesítik. Kivételes luxus környezet az alapfelszereltségként kínált, kibővített BMW Individual Merino bőrkárpitozásnak és a galvanizált küszöbléceknek köszönhetően, az új BMW 8-as sorozat összes modellváltozatában.

Könnyed kezelhetőség és optimalizált járműkapcsolati megoldások az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezéshez kínált központi kijelzőn keresztül, amelynek képernyő-átmérőjét 10,25” méretűről 12,3” méretűre növelték.

Luxus sportautók háromféle karosszéria-kialakítással. Az érzelmekben gazdag kétajtós modellként megtervezett, új BMW 8-as Coupé menettulajdonságait a hosszútávú megmérettetéseken rajthoz álló BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették ki a mérnökök. Az új BMW 8-as Cabrio a klasszikus vászontető és a stílusos elegancia kettősével kínál vezetési élményt. Négy ajtajával és kibővített hátsó üléssorának köszönhető, megnövelt utazási komfortjával az új BMW 8-as Coupé műszaki alapjaira tervezett, új BMW 8-as Gran Coupé a sportautós teljesítmény és a hosszútávú menetkomfort egyedülálló kombinációjával kecsegtet.

Széleskörű motorpaletta az új BMW 8-as sorozat újdonságaihoz: háromféle erőforrás hat- és nyolchengeres kialakítással, klasszikus hátsókerék-meghajtás és BMW xDrive intelligens összkerékhajtás.

Az automatizált járművezetést és parkolást számos vezetést támogató rendszer segíti. Driving Assistant csomag sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszerrel (Speed Limit Info), frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszerrel (Front Collision Warning), sávváltásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Change Warning) és sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), tolatókamerával dolgozó parkolóasszisztenssel (Parking Assistant), aktív parkolássegítő rendszerrel (PDC – Park Distance Control) és tolatási segédlettel (Reversing Assistant) alapfelszereltségként.

Az opcionális extrafelszereltségek palettáját olyan tételek színesítik, mint a közlekedési lámpákat felismerő és Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), az automata sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist), valamint a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant).

Az új BMW 8-as sorozat progresszív luxus felszereltségét olyan alapfelszereltségi tételek nyomatékosítják, mint a BMW Head-Up kijelző, a prémium audiorendszer, a vezeték nélküli okostelefon-integrálás és –töltés, a BMW Display Key okoskulcs és megannyi digitális szolgáltatás. Az új BMW 8-as Gran Coupé esetében a négyzónás automata légkondicionáló is az alapfelszereltség része.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.18
Minden évben lehetne írni arról, hogy készüljünk fel a motorosokra az utakon, mert minden évben (....
2022.05.18
Mladá Boleslavban a ŠKODA AUTO megkezdi a Volkswagen-csoport Moduláris elektromos platformjának (....
2022.05.18
Több logisztikai szolgáltató figyelmeztető sztrájkja miatt átmenetileg leálltak a gyártósorok a....
2022.05.18
A brit gyártó akadályokat nem ismerő 4x4-es modellcsaládja tovább bővül a legtágasabb Defender 130....
2022.05.18
Januártól márciusig a Daimler Truck a vártnál sokkal jobban teljesített. A haszonjármű-gyártó most....
2022.05.18
Kamion és busz ütközött az M1-es autópályán - írja a Katasztrófavédelem. A busz kigyulladt, a....
2022.05.18
A hazai bevásárlóközpontok közül elsőként a Westend tette lehetővé a teljesen automatizált, okos....
2022.05.18
Biatorbágy térségében, az M0-ás autóút csomópontja közelében, a főváros felé vezető oldalon....
2022.05.18
A következő öt évben 150 millió forintnak megfelelő összeget költ méhek, pillangók, bogarak,....
2022.05.18
Az ellátási láncokkal kapcsolatos problémák hatással voltak a Schaeffler első negyedévi eredményére....