audi hungaria motor kft

Magyarország autóipari országgá vált

2013.10.12.

- A magyarok nyitottak, érdeklődnek az innovatív dolgok iránt. Kialakult egy olyan egészséges önbizalom is, amellyel sikeresek lehetnek a világgazdasági versenyben – nyilatkozta rólunk Alois Kauer, az Audi Akademie Hungaria ügyvezető igazgatója.

- Az ősz a becsengetés, az új tanév ideje. Becsengettek az Audi Akadémián is?

- Részben igen. Az új szakmunkások megkezdték tanulmányaikat. A nyarat arra használtuk, hogy megújítsuk az eszközparkunkat, s ideális feltételeket teremtsük a szakmunkások fogadására. Az élet azonban nyáron sem állt meg, képzéseink folyamatosak voltak.

- Hét éve itt él és dolgozik Magyarországon. Jól ismer bennünket, milyenek a magyarok? Megálljuk a helyünket a nagy globális világversengésben?

- Magyarország autóipari országgá vált. Ez nem véletlenül történt, a magyarok sokat tettek ezért. Saját maguk keresték meg a kenyerüket, sokat tanultak és sokat fejlődtek. A tanulási készség foka magas, nyitottak a magyarok, érdeklődnek az innovatív dolgok iránt. Kialakult egy olyan egészséges önbizalom is, amellyel sikeresek lehetnek a világgazdasági versenyben.

- Az Audi nagy erőket és energiákat fordít dolgozóinak képzésére. Ez más magyar cégeknél is így van, mik a tapasztalatai?

- Sok magyar cégnél fontosnak tartják, hogy dolgozóikat képezzék és tovább képezzék. Ugyanakkor sajnos sok olyan magyar vállalattal is kapcsolatba kerülünk, ahol nem igazán ismerték fel ennek szükségességét. Már pedig csak kiválóan képzett munkatársakkal lehet az élvonalba kerülni és ott tartósan megmaradni. Ez bizonyos szintig el lehet jutni, a csúcsra való feljutáshoz azonban képzés kell.

- Az Audi aktívan részt vesz a szakmunkásképzésben. Ez a magyar szakmunkásképzés kritikája, hogy saját kézbe vették a dolgokat?

- Ez nem kritika, sokkal inkább összjátéknak nevezném a szakképző iskolák és az Audi Akademia között. Mi biztosítjuk a gyakorlati helyet, hogy valóban a csúcstechnikával ismerkedhessenek meg a hallgatók. Véleményem szerint fontos, hogy a képzés az állami és a gazdasági szféra együttműködésében valósuljon meg, és hogy a közös megvalósítás magas színvonalon történjen. Ezt értjük duális szakképzésen, amelyben az Audi vezető szerepet tölt be Magyarországon. Olyan fiatalokat szeretnénk képezni a termelő üzemekbe, akik képesek magas szinten teljesíteni.

- A duális képzés mind középiskolai, mind pedig egyetemi szinten előtérbe került. Az oktatás mellett változtak a magyar cégek is? Ha a tanácsait kérné egy magyar beszállító vagy erre törekvő vállalkozás, mit javasolna?

- A legfontosabb a célok kitűzése a képzésben, hogy hová akarunk eljutni, mit szeretnénk elérni. S ehhez mi szükséges, mi áll rendelkezésre és mi az, amit ennek érdekében létre kell hozni. A képzésben részt vevő partner kiválasztása döntő fontosságú, hogy a céljaink eléréséhez szükséges magas színvonalú képzést tudjuk biztosítani.

- Thomas Faustmann, az Audi ügyvezetésének elnöke már 11 éve Magyarországon dolgozik, ön hét éve. Ezek szerint egy élhető, jó ország vagyunk?

- Szeretek itt lenni, itt dolgozni, jó érzés, hogy a magyarokkal könnyen megtaláljuk a hangot, jó dolgok érdekében működünk együtt, s ezáltal Magyarország is fejlődik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.19
- Szűkíti középkategóriás autókból álló kínálatát, és egyre inkább a luxusra összpontosít a....
2022.05.19
Emlékezetesen alakult 2022 első negyedéve volt a Dacia számára: ez lett ugyanis a legkelendőbb....
2022.05.19
Május 19-én 11 óra 10 perc körül a 445-ös út 4-es kilométerénél - Kecskemét térségében - két....
2022.05.19
Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették....
2022.05.19
A gyártók által egységesen használt, harmadik generációs modell a széria kilencedik világbajnoki....
2022.05.19
Frissített formanyelvével, széleskörűen modernizált prémium hangulatával, valamint a digitalizáció....
2022.05.19
- A hétvégén rendezik a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonjának első fordulóját az....
2022.05.19
- Kecskemétnél, a 445-ös út 4-es kilométerénél frontálisan ütközött két autó - adta hírül a Bács-....
2022.05.19
Pályafutását mentőként kezdte Franciaországban, de huszonhárom évesen szakmát és országot váltott,....
2022.05.19
Bár az elmúlt napokban felvillantották a Skoda új formanyelvét, a Karoq még az általunk megszokott....