Cartour

Magyar snowboard bajnokság Murauban

2014.02.03.

A snowboard népszerűsége évről évre nő. Japánban és Amerikában már fej-fej mellett halad a síeléssel, Norvégiában pedig már kedveltebb is a hagyományos két lécen siklásnál. Magyarországon is egyre közkedveltebb, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a magyar bajnokságot több mint két évtizede évente megrendezik Murauban.

Szöveg: Horváth Miklós

Fotó: cartour.hu

2014. március 12. és 16. között rendezik meg a magyar professzionális snowboard bajnokságot az ausztriai Murauban.

Egy érdekes évforduló is kötődik az idei versenyekhez: a snowboard elődjének számító monogleiter a 20. század fordulóján élte fénykorát. Éppen száz évvel ezelőtt, 1914-ben rendezték meg az első monogleiter világbajnokságot szintén Ausztriában, a Murautól kb 100 km-re fekvő Bruck an der Murban.

Muraut nem kell bemutatni a snowboard szerelmeseinek. Közkedvelt téli turistacélpont Stájerországban, ahol a napközbeni síversenyeken kívül esti koncertek és fergeteges bulik várják az odalátogatókat. A környezetében található Kreischberg híresen hóbiztos pályái közül válogathatnak kezdők és haladók, a snowboardosok külön snowboardparkban tehetik próbára a tudásukat. A pályák alján Európa legnagyobb természetes félcsöve várja őket.

Murau-Kreischberg sípályák

A több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Cartour utazási iroda Murau környékén különböző kategóriájú szállásokat kínál a résztvevőknek és az érdeklődőknek, a két csillagos önellátós apartmanoktól egészen a négy csillagos wellness szállodákig. A programot a Dockyard-dal közösen szervezik, és több mint 1000 főt várnak.

Íme egy kis ízelítő az utazási iroda által kínált szálláshelyek közül, a teljesség igénye nélkül: a kreischbergi kabinos lift alsó állomásától 200 méterre található a hagyományőrző, családias Miriam panzió, 300 méterre a gyerekbarát 4 csillagos Ferienhotel Kreischberg. A Relax Resort Kreischberg szállodában személyre szabott síoktatás is leegyeztethető.

Akinek pedig még van energiája, snowboardozás után sok kellemes program közül választhat, például: uszoda, korcsolya, hófoci, hóröplabda, jégfal mászás, mesekunyhó és fáklyás kirándulások.

Relax Resort Kreischberg

A Cartour Kft 1991 óta foglalkozik autósoknak szóló utazások szervezésével, 100 százalékban magyar tulajdonú és ügyfelei számára az alábbi előnyöket és garanciákat kínálja: 310 HUF/EUR árfolyamig átvállalja az Euro erősödéséből adódó áremelkedést, 5 százalékos törzsutas kedvezményt biztosít azoknak, akik az elmúlt évben legalább egyszer részt vettek valamilyen Cartour által szervezett utazáson. Előfoglalási kedvezményt (-7 százalék) biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik a teljes részvételi díjat egy összegben megfizetik és a részvételi díj november 8-ig beérkezik a Cartour iroda számlájára. Ezen utasok minden további áremelkedéssel szemben védettek. Számos síterepre a helyszíni árnál kedvezőbb áron vásárolhatnak síbérletet a Cartour irodákban, valamint kedvezményes áron és magyar nyelven is igényelhető síoktatás a katalógusban megjelölt síterepeken. A Cartour irodákban lehetőség van kedvezményes áron, csoportos díjtétel megfizetése mellett speciális biztosítás megkötésére, továbbá a helyszínen felmerülő problémák és váratlan helyzetek megoldására a tolmácsolásban és a segítségnyújtásban az iroda munkatársai készséggel állnak az utazók rendelkezésére. Általános információkért kattintson ide!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.26
Százhúsz autóbusz, köztük számos oldtimer és ritkaságnak számító jármű érkezik az V. Ferihegyi....
2023.09.26
A Volvo Cars a New York-i Klímahéten pontos dátumot közölt arról, meddig gyárt még gázolajjal....
2023.09.26
Az intralogisztika folyamatos és egyre gyorsuló változáson megy keresztül. A raktári folyamataikat....
2023.09.26
A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es....
2023.09.26
Felborult egy kisteherautó az M7-es autópálya 18-as kilométerénél, Érden, a Balaton felé vezető....
2023.09.26
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform friss jelentése alapján. ..
2023.09.26
Az autonóm járművek hada hamarosan már a szomszédban cirkál.   ..
2023.09.25
Nem telik el úgy hónap, hogy ne osztaná meg velem egy-egy közeli, vagy távoli ismerős, hogy milyen....
2023.09.25
Csattanós bűnügyben fordult a lakossághoz a bécsi rendőrség. Szeptember elején rajtaütöttek egy 33....
2023.09.25
2030-ra 50%-os akkumulátor tömegcsökkenést szeretne elérni a Stellantis, hogy közelítsenek a....