közlekedésbiztonság

Két kerékre veszélyes amerikai államok

2021.05.23.

Megmutatjuk, melyek a kerékpározás szempontjából legveszélyesebb államok.

A mobilitási adatok elemzésére szakosodott StreetLight Data elemzéséből kiderül, hogy az 52 amerikai állam közül Massachusetts a legbiztonságosabb, Delaware pedig a legveszélyesebb – legalábbis ami a kerékpározást illeti.

A StreetLight szerint a megtett kerékpármérföldekre (bicycle miles travelled - BMT) vonatkozó módszertan ellentétes az Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatal (National Highway Traffic Safety Administration) halálos balesetekre vonatkozó jelentési rendszerének (FARS) megállapításaival. Ez utóbbi a megtett út helyett az egy főre jutó halálos balesetek alapján rangsorolja az államokat.

"Valójában nincs értelme mérni az egy főre eső kerékpáros kockázatokat, hiszen egy adott államban nem mindenki kerékpározik. Viszont a teljes USA-ra rendelkezésre álló nagymennyiségű adatok elérhetősége miatt országszerte először mérhetjük meg a kerékpározás kockázatát mérföldenként kerékpárral, sőt területi összehasonlítást is végezhetünk. Ezek az adatok nagyon hasznosak a tervezők és a hivatalnokok számára a projektek rangsorolása és költségvetésének meghatározása során”  - magyarázza a StreetLight társalapítója, Laura Schewel.

Alapos elemzéssel és a helyi tapasztalatok felhasználásával tervezhetően elkerülhető a baj (kép: itsinternatiuonal, Dreamstime)Az elemzéshez a StreetLight azonosított és összesített helyalapú szolgáltatásokat (Location-Based Services - LBS) és GPS adatokat használt. A vállalat saját gépi tanulási algoritmusai ezeket az adatokat különféle szempontok szerint sorolták utazási módokba, beleértve a járművet, a kerékpárt és a gyalogosokat is.

A további relevancia érdekében a tervezők kombinálhatják a StreetLight Bicycle honnan-hová (Origin-Destination - OD) vagy zóna aktivitási mérték (Zone Activity Metrics) biztonsági adatait, hogy azonosítsák azokat a forgalmas kerékpáros területeket, amelyek nem rendelkeznek megfelelően kialakított infrastruktúrával.

A StreetLight biztos benne, hogy az elemzések és a helyi tapasztalatok ötvözése jobban rávilágít a kerékpáros közlekedésbiztonság szűk keresztmetszeteire, valamint segítséget nyújt a tervezőknek a beavatkozási pontok meghatározásában.

(Képek: itsinternational.com, Dreamstime)

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.17
Megszünteti nyersanyag-függésünket és ellátási nehézségeinket az átállás elektromos autózásra?....
2022.08.17
Újabb Mol-töltőállomásokon található ingyenes kutyachip-leolvasó, így már 153 kúton tudják segíteni....
2022.08.17
Az Egyesült Királyságban speciális felhatalmazással bíró közúti baleseteket kivizsgáló hatóságot....
2022.08.17
Itt a nyár, amikor egyre többen kelünk útra autóval, legyen szó hétvégi kiruccanásról vagy hosszabb....
2022.08.17
A szuper SUV új modellje 20 kilométert és 156 kanyart tett meg 10:32.064 alatt – írja a Lamborghini....
2022.08.17
Az AvtoVAZ megkezdte a LADA Granta 2022 kereskedelmi verzióinak értékesítését. A szankciók miatt....
2022.08.17
Megnövekedett katonai járműforgalom várható az ország több területén a napokban - közölte a....
2022.08.17
A krambol a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán történ, a 154-es kilométernél - írja a....
2022.08.17
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték kedden egy öt halálos áldozatot követelő németországi....
2022.08.17
Európa legnagyobb autópiaca még mindig a mínuszban van, az eladások tizenegy százalékkal estek....