Ausztrália

Két és fél évet kell várni arra a Toyotára, amit 38 éve gyártanak

2022.05.14.

A Toyota LandCruiser J70 terepjáró népszerűsége töretlen Ausztráliában, aki most rendeli meg, csak 2024 végén veheti át.

Ausztráliában a J70-es szériából az 1984-es piacra kerülése óta már 310 ezer példányt adtak el, ami azt jelenti, hogy a világon eladott LandCruiser 70-esek közül minden ötödik itt talált gazdára. A négyféle karosszériaváltozatban (szimpla és dupla kabinos pickup, illetve öt- és háromajtós zárt, dobozos felépítmény, utóbbi a Troop Carrier) is kapható terepjáró még mindig rendkívül népszerű az országban: tavaly több mint 11 ezer példányt adtak el belőle, a népszerűsége idén sem csökken, sőt. Az ausztrál Drive c. online autós magazin beszámolója szerint a típus megrendelőinek már 2,5 éves várakozási idővel kell számolnia, ami az egyik legmagasabb érték az új autók között. Különösen annak fényében tűnik soknak a 30 hónap, hogy régi, kevés chipet igénylő konstrukciója miatt a globális félvezetőhiány sem lassíthatja jelentősen a gyártását.

A Drive által megszólaltatott Toyota márkakereskedők bíznak benne, hogy 2023-ban felfuttatja a Toyota a terepjáró legenda gyártását, ami a várakozási idő lerövidülését jelentené. Idén ősszel egyébként a Toyota alapos modellfrissítést tervez ezen a LandCruiser szérián, hogy a matuzsálemi konstrukció meg tudjon felelni az országban 2022 novemberében életbe lépő, szigorított törésteszt-előírásoknak. Elsősorban az oszloppal történő oldalütközés során kell majd a mostaninál jobb eredményt elérnie az Ausztrál NCAP (ANCAP) töréstesztjén.

Emiatt a Toyota a szimpla kabinos J70-esnél 2016-ban bevezetett módosításokat (megerősített létraalváz és kabin, oldallégzsákok és vezetőoldali térdlégzsák, párnázott műszerfal és új ülések) - melyekkel a pickup akkor ötcsillagos eredményt ért el az ANCAP töréstesztjén - valószínűleg kiterjeszti a többi karosszériaváltozatokra is, amelyek hat éve mechanikai értelemben nem frissültek, csak új aktív biztonsági rendszereket (menetstabilizáló és kipörgésgátló elektronika, fékerő-elosztó, fékasszisztens, hegymeneti elindulássegítő automatika) kaptak.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A Hyundai és a Motional közösen fejlesztik az IONIQ 5 alapú robottaxit, amelyet fejlett autonóm....
2022.05.16
Sopronból, Győrből, Budapestről, de számos más nagyvárosból és a környező országokból is érkeznek....
2022.05.16
A sorozatgyártást előkészítő utolsó finomhangolási fázisba lépett a BMW M GmbH első hálózatról....
2022.05.16
Bárki is nyeri meg a 7-Eleven nyereményautóját, mostantól nem lesz gondja arra, hogy hova tegye a....
2022.05.16
Az ABB Robotics bemutatja a világ első, robotfestésű, műalkotásnak minősülő “art car” autóját. ..
2022.05.16
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.16
A Renault Rosszija részvényei Moszkva város, a Renaultnak az Avtovazban lévő részesedését pedig az....
2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....