Toyota Corolla

Kényelmesebb és terepjárósabb lesz a világ legnépszerűbb autója

2021.12.11.

Kibővített technológiai tartalommal, módosított stíluselemekkel és egy vadonatúj különkiadással: a TREK szériával lép át az új évbe a Toyota Corolla.

A 2022. modellévre kívül-belül megújul a Toyota Corolla, a világ legnagyobb számban eladott személyautója. A mindhárom karosszériaváltozatot (ferdehátú, szedán és kombi) érintő módosítások élén a multimédia rendszer frissítése áll. Az eddig használatosnál 2,4-szer gyorsabb processzorral felszerelt egység gyorsabban reagál a parancsokra. A 8 colos érintőképernyőn keresztül egy sor intelligens, online funkció érhető el. 

A digitális felszereltség része az új hangfelismerő rendszer, amely immár a természetes beszédhangot is megérti, így a felhasználó a maga természetes beszédstílusában utasíthatja a Corollát a multimédiás rendszer kezelésére, vagy egyéb fedélzeti funkciók (pl. ablakemelők) működtetésére. A Corolla vezeték nélkül képes kapcsolódni az Apple márkájú, és vezetéken keresztül az Android operációs rendszerű okostelefonokhoz.

Opcióként beépített navigációs rendszerrel is felszerelhető a multimédiás egység. A felhő alapú GPS rendszer folyamatosan frissülő forgalmi információkat kínál, az ehhez szükséges információk a Corolla beépített adatkommunikációs modulján keresztül érkeznek a rendszerbe, tehát az nem használja a felhasználó mobiltelefonját, és adatforgalmi költségekkel sem jár. Ugyanez a modul szolgálja ki a fedélzeti szoftverek vezeték nélküli frissítését. A fenti funkciókat támogató Toyota Smart Connect csomagot alapfelszerelésként biztosítja a Toyota minden új Corollához, annak használata az első négy évben ingyenes.

A Corolla nem csak okosabb, de tetszetősebb is lesz az új évben. Két új karosszériaszín (platinafehér gyöngyház és ezüstmetál) jelenik meg a kínálatban; ezek a ferdehátú és kombi kivitelek esetében kontrasztos tetőfényezéssel is rendelhetők.  A szedán esetében másképp gondoskodott a Toyota a látványos megjelenésről: felszereltségi szinttől függően opciós vagy szériatartozék lesz az új tízküllős, 17 colos keréktárcsa.

Az új modellévben egy vadonatúj limitált kiadással is bővíti a Corolla választékát a Toyota. A világ egyik legnagyobb kerékpárgyártójával, a Trek Bikes Corporationnel együttműködésben készült a Corolla TREK Special Edition modellváltozat. Ez a 2019 őszén bemutatott, sikeres Toyota Corolla TREK Touring Sport koncepcióját emeli még magasabb szintre. A kizárólag a nagyobbik, 2,0 literes öntöltő hibrid hajtáslánccal elérhető modell a már ismert TREK optikai elemeket alkalmazza, 20 mm-es futóműemeléssel, kerékívtoldásokkal, valamint első és hátsó lökhárító védőbetétekkel.

Újdonság az egyedi 18 colos keréktárcsa, a krómozott ablakkeretek, a zongoralakk belső kilincsek, a fekete bőrkárpitozás, valamint a selyemfényű krómdíszítés a műszerfalon és az első ajtókon.

A megújult Corolla modellcsalád novembertől rendelhető, az első autókat 2022. január végétől adják át az ügyfeleknek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.01
A Vitesco meg akarja szüntetni a legtöbb munkahelyet nürnbergi üzemében. Az üzemi tanács nem lelkes....
2022.07.01
35 fok felett a tradicionális bécsi fiákerek az állatvédelmi törvény miatt nem közlekedhettek az....
2022.06.30
Nem is akárhová, hanem a középkategória felső harmadába, tehát a Passat, Insignia, vagy éppen a....
2022.06.30
Jogerősen felmentette a bíróság az M3-as autópályán 2016-ban történt halálos tömegszerencsétlenség....
2022.06.30
Az új Neta S Yaoshi elektromos szedánt az ingyenes töltés lehetőségével és egy brutális motorral....
2022.06.30
Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével....
2022.06.30
Nézze meg a videót! ..
2022.06.30
Elfogadta az üzemanyagok 50 banis - 40 forintnak megfelelő - árkompenzációjáról szóló sürgősségi....
2022.06.30
A versenyhivatali eljárás elhúzódása miatt az eredetileg tervezettnél később, várhatóan ősszel....
2022.06.30
Az új Citroen C4 X & Ë-C4 X szakít a bevett normákkal: sziluettjében egy elegáns fastback, egy....