Hannover

Izraeli cégben szerzett tulajdonrészt a Continental

2021.07.14.

A Continental növelni kívánja az e-autó akkumulátorainak hatótávolságát és élettartamát. Ennek érdekében a hannoveriek most csatlakoznak az izraeli start-up Feelithez.  Az izraeli szenzorok segítenek a jövőben a nagyfeszültségű elemek hőmérséklet-szabályozásában – írja az automobilwoche.de 

Az izraeliek érzékelőivel a hannoveriek elsősorban az e-autó akkumulátorainak távoli karbantartását kívánják megkönnyíteni. "Az olyan termékek, mint a tömlők, detektorokká válnak, és valós időben információkat szolgáltatnak állapotukról" - vázolja az ötletet Philip Nelles, a Conti vezérigazgatója.

A Conti nem adott információt a 2017-ben alapított vállalkozás kisebbségi részesedésének összegéről.  "Az érzékelők integrálása az új és a meglévő termékcsaládokba támogatja a folyamatos elmozdulást az intelligensebb és fenntarthatóbb megoldások felé a gumi mellett" - mondta Nelles.  "A részvétel jelentős mértékben hozzájárul termékeink és folyamataink digitalizálásához, és számos stratégiai előnyt hoz magával."

Az érzékelők szabályozzák az akkumulátor hőmérsékletét

Az izraeli cég azt állítja, hogy olyan szenzortechnológiát fejlesztett ki, amely akár 50-szer érzékenyebb, mint a jelenleg használt szenzorok.  A nagy teljesítményű érzékelőket elsősorban az Ipar 4.0 megoldásokra szánják, ipari berendezések és gépek előrejelző karbantartására. Az érzékelőket 3D nyomtatóval készítik, majd a Feelit felhőelemzéssel valós időben visszajelzést ad a struktúra és a teljesítmény változásairól a távolból.

Conti-vezér: "A részvétel jelentős mértékben hozzájárul termékeink és folyamataink digitalizálásához, és számos stratégiai előnyt hoz magával."

A Conti most ezt a technológiát is be akarja építeni az elektromos járművek akkumulátor-hűtőrendszereibe. Ez növeli az akkumulátor élettartamát és az elérhető tartományt - mondta Nelles.

A külső érzékelő utólagosan felszerelhető a tömlővezeték-rendszerekbe a hőmérséklet mérésére.  Ennek eredményeként a nagyfeszültségű akkumulátor hőmérséklete sokkal pontosabban szabályozható hűtéssel és fűtéssel, így mindig az optimális hőmérsékleti tartományon belül van. 

Az izraeli cég azt állítja, hogy olyan szenzortechnológiát fejlesztett ki, amely akár 50-szer érzékenyebb, mint a jelenleg használt szenzorok. Fotók: Continental

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....
2021.08.03
Őrizetbe vették és bíróság elé állították a rendőrök azt a nőt, aki Miskolcon balesetet okozott, és....
2021.08.03
A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a Land Cruiser 70. születésnapjának évfordulója alkalmából....
2021.08.03
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének....
2021.08.03
A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni,....
2021.08.03
Minden év azzal kezdődik, hogy február tájékán bemutatják terveiket, majd nekiállnak az....
2021.08.03
Személyi sérüléses baleset történt Füzesabony térségében – írta a police.hu. ..
2021.08.03
Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt....
2021.08.03
Szenzációs, eddig titkos videók kerültek fel a közelmúltban a Youtube-ra, amelyek a szupersportautó....