alkatrészkereskedelem

Inter Cars – Már elérhető az új mobil applikáció

2022.05.09.

Eddig csak számítógépről rendelhettek alkatrészt az Inter Cars ügyfelei, mától ez telefonról, vagy tabletről is lehetséges

Az Inter Cars, mint  gépjármű alkatrészekkel és garázsipari berendezésekkel kereskedő vállalat neve talán nem cseng ismerősen az autótulajdonosok körében. Ennek az lehet oka, hogy a nagy alkatrészkereskedelmi láncokkal ellentétben nem álltak be abba a sorba, hogy szinte mindenkinek biztosítják a sokszor 30-40-50%-os kedvezményeket, ami egyébként csaknem azzal egyenértékű, hogy senkinek sem adnak különösebb kedvezményt.

Az Inter Cars szigetszentmiklósi raktárbázisa

Az Inter Cars kizárólag regisztrált gazdasági társaságoknak értékesít alkatrészeket és berendezéseket. Sőt, csak olyanoknak, akik fő tevékenységüket tekintve végeznek járműfenntartó tevékenységet, illetve alkatrész kereskedelemmel foglalkoznak.

Három éves a „PC”-s webshop

Amikor az Inter Cars tevékenységét követni kezdtem, sok szervizbő hallottam olyan értékelést, hogy árban, kínálatban kiváló a szolgáltatás, de a webshop keresési lehetőségei, kezelhetősége még hagy némi kívánnivalót maga után.

Én is teszteltem a rendszert és igazat kellett adnom a kritikáknak. Azonban 2019-ben az Inter Cars teljesen lecserélte a webes felületét, megszületett az új honlap és a korábbi hibáknak már nyoma sem volt.

Járműválasztás a PC-s felületen

Cikkszámok kérdésében például annyira nem maradt hiányosság, hogy az egyes termékekhez minden futó cikkszám le van tárolva, ezek természetesen kereshetők is. Ráadásul úgynevezett kereszthivatkozások is rögzítve vannak, ami arra jó, hogy azonos alkatrészek más-más gyártói, mint alternatíva is azonnal elérhetők.

Ezen kívül teljes részletességű autótípus keresőfa áll rendelkezésre, egyszerűbb lett a belépés, sokat fejlődött a megjelenés, az áttekinthetőség is, ráadásul a pénzügyi nyomon követés is sokkal hatékonyabbá vált. Igaz, csak számítógépről.

Kezedben az információ

2022 év elején debütált idehaza, a hosszasan fejlesztett és tesztelt, teljesen új mobil applikáció. Az „e-Catalog” néven iOS-re és Androidra is elérhető új alkalmazás mindent tud, amit a számítógépen elérhető verzió, de nagyon sok felesleges sétát spórol a szerelőknek, szervizvezetőknek.

A mobiltelefonon, vagy tableten futtatható alkalmazás kezelése gyerekjáték és PC-s társához képest megvan az az előnye, hogy nem kell feltétlenül az irodába rohangálni a felemelt autó mellől, hogy összeállítsuk a szükséges rendelést.

Sőt, akár több eszközre is telepíthetik az alkalmazást ugyanazzal a vevőkóddal, így a kollégák saját készülékükön is a kosárba tudják rakni a szükséges alkatrészeket, majd a „főnök” az irodában, vagy akár a saját mobil eszközén rendelheti egyben az egészet.

Akkor is érdemes kézbe venni a mobilt, ha az ügyfélnek van szüksége gyors körülbelüli összegre a javítással kapcsolatban. Néhány kattintás és máris jó közelítéssel (akár tűpontosan is) meg lehet mondani az alkatrészköltséget előre, és ezért sem kell az irodai székbe ülni a melósruhában.

A mobil alkalmazás főmenüje

Gyerekjáték a használata

Aki már használta a hagyományos verziót, annak minden kézre áll az új mobilos alkalmazásban. A képernyőn megjelenő fő ikonok megegyeznek a számítógépes böngészőben a baloldalon megjelenő főmenü pontjaival. Itt többek között az akciók, vagy a népszerű pontgyűjtő rendszer, az ICOIN érhető el, de azonnal kereshetők a kenőanyagok, gumiabroncsok, vagy karosszériaelemek.

A képernyő felső részén mindig rendelkezésre áll a kis autó ikon, amelyre rákattintva azonnal listázódnak a korábban keresett autótípusok. Ha új kocsihoz keresnénk valamit, akkor a „jármű kiválasztása” gombra kattintva indul a keresőfa, ahol egyszerűen elkezdhetjük gépelni a típust (pl. Golf, BMW 5, stb.) majd a lista interaktívan szűkül, ahonnan már a pontos típus kiválasztható.

Kosár összesítő a mobil appban

Ha meghatároztuk a típust, akkor innentől már csak a konkrét típushoz tartozó alkatrészek jelennek majd meg, amikor az újabb mezőbe gépelni kezdjük a konkrét alkatrészt.

Persze sokkal könnyebb dolgunk van, ha tudjuk az alkatrész cikkszámát, ezt ugyanis közvetlenül is beírhatjuk a keresőbe, természetesen ebben az esetben is megkapjuk a teljes készletet, vagyis más gyártók megfelelők alkatrészeit is.

Egyszóval: hatékony

Nem csak a műhelyen belüli elérhetőséget javítja az új mobil alkalmazás, de a szervizen kívülről is hasznos, hogyha megrendelhetjük a néhány óra múlva szükséges alkatrészeket, illetve az ügyféltájékoztatást is nagyban segíti az új rendszer. Bárhonnan.

Az alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store áruházakban.

Cikkünk megjelenését az Inter Cars támogatta.

További autós tartalmakért kövesse az Autószektor Facebook oldalát!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....
2023.02.02
Száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával, és akár 100 kilométeren át....
2023.02.02
Január 27-én Purgel Csaba, a Continental váci gyárának vezetője átvette a Ford Q1 díjat Carlos....
2023.02.02
A legkelendőbb autók Ausztriában mind ésszerűek: Skoda Octavia, Toyota Yaris, Tesla Model Y. Az....
2023.02.02
Ismét egy kiégett autót rögzített a forgalomfigyelő kameránk az M0-s autóúton - írja Instagram....
2023.02.01
A kisvárdai nyomozók gyors felderítés után kilenc gépjármű megrongálásával gyanúsították meg a....
2023.02.01
Vevőt, kereskedőt, importőrt is sújt az autóhiány, és ki tudja, még meddig.   ..
2023.02.01
Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi....
2023.02.01
A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de   ..