Volkswagen

Így reformálná a frusztráló utastereket a Volkswagen

2023.09.18.

Thomas Schäfer szerint az új Tiguan utastere mutatja majd az utat a későbbi Volkswagen modelleknek.

Idő előtt, még álcázva, de a kész utastérrel volt esélye tesztelni néhány újságírónak a Volkswagen Tiguant, amiben a legnagyobb feltűnést mindenképp az új kezelőszervek kapták a középkonzolon. Szakítva a minél kevesebb gomb, annál modernebb hagyománnyal, a Volkswagen úgy tűnik, hogy igyekszik visszatérni egy normalizáltabb megoldáshoz – a Tiguan esetében a tekerős tapipadhoz, ami korábban a prémium autókban terjedt el, és mai napig az egyik legfinomabb megoldásnak gondolom.

Thomas Schäfer, a Volkswagen vezérigazgatója is ott volt a Tiguan eseményén, ahol elmondta az újságíróknak, hogy a korábbi gombmentes irányuk nagy kárt tett a márka megítélésében. „Korábban akármelyik Volkswagen modellbe beültünk, azonnal tudtuk, hogy mit merre keressünk, és azonnal otthon éreztük magunkat.” – tette hozzá. Ez változott meg Diess vezetése alatt, aki igyekezett egy életre elfelejteni a gombokat, ezzel viszont azt érték el, hogy rengeteg ügyfélpanasz érkezett a háttérvilágítás nélküli hangerő és klímacsúszkákra, valamint arra is, hogy szinte minden funkció a képernyőre költözött.

A jó hír viszont az, hogy Schäfer meghallgatta a panaszokat, és egy egész csapatot állított rá, hogy a visszajelzések alapján találjanak egy jobb megoldást. „Sok időt töltöttünk azzal, hogy megértsük, az ügyfelek milyen funkciókat használnak és mikor. Rangsoroltuk őket: melyik a legfontosabb? Melyikhez kell mindenképp gomb? Melyikhez nem? Milyen magasságban legyen? Egy szobányi Excel táblázat jött létre a kutatásokból, de el kellett végezni ezt a munkát, hogy találjuk egy robosztus megoldást, amit nem kell minden új autó bemutató során leváltani.”

„Ha egyszer megvan a megoldás, ne nyúlj hozzá többé.” – tette hozzá Schäfer, rámutatva, hogy a Tiguanban található megoldás már közel áll a végső elképzelésükhöz. A Volkswagen kompakt SUV-ja után egyébként a Passat új generációja, valamint a Golf faceliftje lehet a következő két modell, amelyik megkapja a tekerős középkonzoli kapcsolókat, hiszen ezeket az autókat még idén bemutatja a Volkswagen. Hogy ez a megoldás miként folyik át az ID modellek újító kabinjába, az kérdés maradhat egészen az ID.2 2025-ös érkezéséig, aminek a koncepciójában egyébként szintén megjelent a Tiguanhoz hasonló megoldás.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Szeptember 18-án új, akár egy egész életpályát megalapozó szakképzési program indult Debrecenben. A....
2023.09.23
A Ford tovább tekerte az őrületvezérlőt, a korábbi Raptort V6-os motorral emelte új dimenzióba. Nem....
2023.09.23
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red....
2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta az Országos....
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....
2023.09.22
Nézze meg a videót! ..