mini

Idén nyártól Hollandiában is gyártják az új MINI-t

2014.02.18.

Az új MINI, ami 2013 novemberében, a legendás brit autógyártó oxfordi üzemében ünnepelte gyártásának beindítását, idén nyártól a hollandiai Bornban, a VDL Nedcar gyárában is készül majd.

A MINI lesz az egyetlen olyan autógyártó, akinek sorozatgyártott modelljei szerződéses gyártásmegbízással Hollandiában is készülnek. A VDL Nedcar kedvező elhelyezkedése nem csupán logisztikai szempontból előnyös a BMW Group számára, hanem azért is, mert a MINI oxfordi, swindoni és Hams Hall-i üzemeiből álló brit gyártási hálózatának közelében található. A BMW Group ugyanakkor jelentősen növeli jelenlétét Hollandiában, amivel a MINI sikertörténetének szerves részévé teszi a régiót.

„A szerződéses gyártásmegbízás számunkra a rugalmas autógyártás létfontosságú eszköze, az elmúlt tíz esztendőben gyűjtött tapasztalataink pedig egytől egyik pozitívak. Az új MINI gyártásának Oxford és Born közötti megosztása újabb mozgástereket ad a globális gyártási hálózatunknak. Nagyra értékeljük ezt a komoly, nyitott és megbízható együttműködést holland partnerünkkel, a VDL Nedcar-ral” - mondta Dr. Klaus Draeger, a BMW Group igazgatótanácsána beszerzésért és ellátási láncért felelős tagja, az üzemben tett látogatása során.

Az együttműködéssel, a BMW Group tovább bővíti világméretű gyártási kapacitását, ami a globális növekedési stratégia miatt is fontos lépés, hiszen a vállalat 2016-ra évi több mint kétmillió jármű értékesítését tűzte ki célul. „Egyre nagyobb az érdeklődés a MINI modelljei iránt, ezért van szükségünk újabb, külső gyártási kapacitásra, azon felül, hogy a MINI oxfordi üzemében mintegy 260 000 járművet állítunk elő évente. A VDL Nedcar sokéves tapasztalattal rendelkezik a kiemelkedő minőségű járművek gyártása terén, így ideális partner számunkra. Mindazonáltal, most is, és a jövőben is a brit gyártási hálózat jelenti a MINI gyártásának központját. Az új MINI gyártásának Oxford és Born közötti megosztása nagyobb rugalmasságot biztosít nekünk a többi modell terén” - nyilatkozta Harald Krüger, a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.

Idén nyártól körülbelül ezerötszáz ember dolgozik majd a harmadik generációs MINI modelleken a VDL Nedcar gyárában, ahol az új MINI gyártása várhatóan az öt számjegyű mennyiséget is eléri ez év végére. Annak érdekében pedig, hogy a holland üzemben is ugyanolyan minőségi szabványokat alkalmazzanak az új MINI gyártása során, mint az oxfordi létesítményben, a BMW Group szakemberei alapos továbbképzéseket tartottak a VDL Nedcar munkatársainak a BMW lipcsei, oxfordi és Regensburg-i gyárában.

Tavaly összesen 303 177 MINI modell gurult le a gyártósorokról. Az oxfordi gyárban 175 986 MINI, MINI Cabrio, MINI Clubman, MINI Clubvan, MINI Roadster és MINI Coupé készült, míg az MSF szerződéses gyártásmegbízással dolgozó osztrák létesítményében összesen 125 559 MINI Countryman és MINI Paceman modell látott napvilágot. Amióta a BMW Group 2001-ben felélesztette a legendás márkát, közel 2,8 millió jármű készült a MINI égisze alatt.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.25
2023 első öt hónapjában 47 089 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 1,7....
2023.09.25
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Németh Kálmán gyémántdiplomás okleveles....
2023.09.25
A rendezvény első napja rengeteg programot kínál gyúróversenytől a koncertekig. ..
2023.09.25
A klasszikus formavilág és a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete az IAA Nemzetközi....
2023.09.25
Jövőre új autópálya matrica kategóriát vezetnek be Ausztriában: az egynapos matricát, amelynek ára....
2023.09.24
Korrekt eljárás a kereskedőtől. ..
2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....