Toyota Hiace

Hibrid hajtásláncot kaphat a Toyota Hiace

2021.07.21.

Kétliteres plug-in hibrid hajtáslánccal bővíti az új generációs Hiace könnyű haszongépjármű választékát a Toyota. A teljesen átdolgozott modell a tervek szerint két éven belül forgalomba kerül.

 

 

Újabb haszonjárművét szereli fel csekély károsanyag-kibocsátású hajtáslánccal a Toyota. Ezúttal az ikonikus Hiace kerül sorra, amelyet az autógyártó legmodernebb plug-in hibrid egysége erősít majd, írja a japán Spyder7 internetes autós szaklap.

A Toyota jelenleg kétféle, hálózatról tölthető hibrid hajtásláncot kínál: az 1.8 literes benzinmotor köré épülő egységet, amely a Prius Plug-In Hybridben 122 lóerős rendszerteljesítményt ér el, valamint a RAV4 Plug-In Hybrid 2.5 literes variánsát, 306 lóerős összesített teljesítménnyel. S hogy melyiket kaphatja meg a megújuló Hiace?

A Toyotával remek kapcsolatot ápoló Spyder 7 szerint egyiket sem: ők úgy tudják, egy új fejlesztésű, 2.0 literes plug-in hibrid hajtáslánc kerülhet a Hiace orrába.

Apropó, orr! A Toyota Hiace eddigi öt generációjában rendre az ülések alá szerelték a motort, az újonc azonban szakít ezzel a helytakarékos, ám ergonómiai és biztonsági szempontból kedvezőtlen megoldással, és ténylegesen az orrában hordja motorját.

Ezt a megoldást több ázsiai és óceániai piacon már 2019 óta alkalmazza a Hiace; a 2022-től Japánban forgalmazott újdonság ennek a modellnek lesz egy jelentősen megújult kiadása. Átteszik ugyanis a modern TNGA platformra a típust, ami stabilabb menettulajdonságokat és fokozott passzív biztonságot nyújt, valamint fejlett biztonsági és kényelmi elektronikai tartalom bevezetését teszi lehetővé. Így kerülhetnek például keskeny LED-es fényszórók az autóba, amelyek a Spyder7 által alkotott fantáziarajzon különösen látványossá teszik a Hiace szögletes orrát.

Az állítólag 2023-tól rendelhető, új generációs plug-in hibrid modell műszaki paramétereiről még nincsenek pontos információk, azt azonban tudjuk, milyen más hajtásláncok mellett fog szolgálatot teljesíteni. A jelenlegi széria egy 2.0 literes szívó benzinmotorral indít, ennek további sorsa ismeretlen.

Az aktuális kínálat csúcsán a 290 lóerős, 3.5 literes V6-os 7GR-FKS benzinmotor áll, alatta pedig a megújult Toyota Hilux 2.8 literes erőforrásával rokon, 178 lóerős dízelmotor helyezkedik el. Érdekesség, hogy a 3.5 V6 ugyanarra a motorblokkra épül, mint a Lexus LS 500h luxuslimuzin hibrid hajtáslánca, és valóban, már két éve felmerült, hogy erre alapozva öntöltő hibridként válhatna takarékosabbá, nyomatékosabbá a Hiace.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....
2021.08.03
Őrizetbe vették és bíróság elé állították a rendőrök azt a nőt, aki Miskolcon balesetet okozott, és....
2021.08.03
A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a Land Cruiser 70. születésnapjának évfordulója alkalmából....
2021.08.03
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének....
2021.08.03
A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni,....
2021.08.03
Minden év azzal kezdődik, hogy február tájékán bemutatják terveiket, majd nekiállnak az....
2021.08.03
Személyi sérüléses baleset történt Füzesabony térségében – írta a police.hu. ..
2021.08.03
Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt....
2021.08.03
Szenzációs, eddig titkos videók kerültek fel a közelmúltban a Youtube-ra, amelyek a szupersportautó....