ABB

Hegesztőrobotok forradalma: csak mutatni kell, hova kérjük a varratot

2022.11.05.

Az ABB a felhasználóbarát hegesztőrendszerek portfóliójának bővítése érdekében befektet a Scalable Roboticsba. A Scalable Robotics technológiája lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy robotikai tapasztalat nélkül is könnyen programozhassák a hegesztőrobotokat.

Az ABB stratégiai partnerséget kötött az amerikai székhelyű Scalable Robotics startup céggel, hogy bővítse felhasználóbarát hegesztőrobot-rendszerek portfólióját. A Scalable Robotics technológiája a 3D-s gépi látás és a beágyazott folyamatmegértés révén lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a hegesztőrobotokat egyszerűen, kódolás nélkül programozzák. Az ABB Technology Ventures (ATV), az ABB kockázatitőke-befektetési részlege lesz a vezető befektető a Scalable-be történő magvető tőkebefektetésben. Az ABB a befektetés mértékét és feltételeit nem hozta nyilvánosságra.

A befektetés egy újabb mérföldkő az ABB partnerhálózat-építési stratégiájában, amely olyan partnerekre fókuszál, akik könnyen használható megoldásokat kínálnak különböző alkalmazások és iparágak számára.

„A vállalatok a robotikától várják a rugalmas alkalmazkodóképesség, a rugalmasság és a hatékonyság növelését az olyan globális kihívásokkal szemben, mint a munkaerőhiány, a sérült ellátási láncok és a bizonytalanság” – mondta Marc Segura, az ABB Robotika üzletágának vezetője. „A becslések szerint 2024-re, csak az Egyesült Államokban 400 000 hegesztő fog hiányozni. Ezen kihívások kezelése érdekében egyszerűen használható és könnyen programozható technológiák biztosításával segítenünk kell a robotok elterjedését. Az ilyen technológia lehetővé teszi a gyártók számára, hogy könnyen bevezethessék azokat az automatizált megoldásokat, amelyekkel több alkatrészt hegeszthetnek kevesebb idő alatt, minimális szintre csökkenthetik a selejt arányát, és maximalizálni tudják a minőséget.”

A Scalable technológiája bővíti az ABB meglévő, kód nélküli programozási alkalmazásainak portfólióját, amelyek alkalmazása esetén nincs szükség speciális programozási ismeretekre. A Scalable platform lehetővé teszi, hogy a hegesztő úgy tanítsa meg a feladatot a robotnak, hogy megmutatja, hol kell a hegesztést végrehajtani, a robot pedig magától megtanulja az útvonalat. A platform egy 3D-s kamerával rendelkezik, amely a robotkar végén lévő eszközhöz rögzített védődobozban van elhelyezve, és egy érintőképernyős kezelőfelület segítségével vezeti a hegesztőt a letpogatás, a tanítás, az érvényesítés és a finomhangolás lépésein keresztül.

A hegesztő úgy tanítja meg a robotnak a hegesztési varratok helyzetét, hogy a kezében tartott érintőtollal jelzi a varrat kívánt megközelítési, felhordási és elválási pontjait. A platform automatikusan létrehozza a hegesztési pályát, amelyet az ABB piacvezető szimulációs és programozási szoftverében, a RobotStudio-ban validál. A kezelő elvégzi a végső módosításokat, mielőtt a robot automatikusan beállítja a programot, és elküldi a robotvezérlőnek, hogy a hegesztést végre lehessen hajtani.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.05
Újra egyenesben a cseh márka, a koronavírus és a háború által okozott gazdasági és logisztikai....
2023.06.05
Nemrégiben ért véget az RTL nagysikerű ’Az álommeló’ című üzleti reality műsora, amelyben a Cápák....
2023.06.05
Az egyenruhások június első hétvégéjén 4 esetben 9 embert mentettek ki a tóból - írja a police.hu ..
2023.06.05
Egy Prága mellett off-road terepen tartották meg a minap a Ford Ranger Wildtrak regionális....
2023.06.05
A mobilitás és a design legújabb trendjei álltak annak az exkluzív szakmai programnak a fókuszában....
2023.06.05
A Hyundai belga pilótája először ünnepelhetett a dobogó tetején a tavalyi szezonzáró óta. ..
2023.06.05
A Hankook & Company leányvállalata, a Model Solution áprilisban együttműködési megállapodást....
2023.06.05
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....
2023.06.05
A Benz Victoria modell csaknem 130 éves példánya átment a TÜV Nord főellenőrzésén, és a szervezet....
2023.06.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Nehéz választás. ..