utánpótlás

HangZóna - Elkelt az összes olcsó Simson

2022.11.10.

A HangZóna mai vendége Bogyay Norbert, a gyári állapotú Simsonok magyarországi gyűjtője és ismerője. A mai adása egy vallomással kezdődik: Egy barátom kért meg, hogy segítsek neki egy meglepetés elkészítésében, aminek főszereplője egy Simson segédmotorkerékpár, ami gyári állapotra visszaállítva képezné egy kerek születésnap ajándékát. Gondoltam, mi sem egyszerűbb, hiszen a Simson ott van minden bokorban, én is azon tanultam meg motorozni - egy almazöld S51-esen. A helyzet viszont közel sem ilyen egyszerű, mert drasztikusan megcsappant a kínálat, és a maradék állomány árazása az elképesztő, és a földöntúli jelzők között mozog. Ekkora lett a nosztalgiafelár? Tényleg a németekhez viszik a hazai segédmotorokat? Ma ennek járunk utána, mert vendégem Bogyai Norbert, a gyári állapotú Simsonok magyarországi gyűjtője és ismerője. A HangZóna mai adásában arról beszélgetünk, hogy miért éreznek ennyien nosztalgiát a régi, elavult, de gyári alkatrészekkel mégis a mai napig hibátlanul működő segédmotorokkal szemben?

Tizennégy se' voltam, de valamit éreztem már belül, saját járműre vágytam. Húzni a gázt, harapni a bogarakat, elkapott a szabadság (motorozás) utáni vágy. Mit tesz a gyermek ilyenkor? Hát persze, hogy első motort keres, amire a válasz tíz emberből tíznek ugyanaz volt: vegyél egy Simsont, megtanulsz motorozni, meg bütykölni.
 
Így is lett, és közben szép csendben megszereztem rajta azokat az életre szóló élményeket, amelyek miatt a mai napig nosztalgiával gondolok a kis NDK-s "csodára".
 
Korunk tizenévesei viszont már Derbi Sendával, vagy valami menő japán vagy olasz sportrobogóval bontogatják a szárnyaikat. Vagy, ami még rosszabb, ha valami műanyag, elektromos kínai hokedlin.
 
Szóval, szépen lassan feledésbe merültek a Simsonok? Nem igazán, hiszen a kínálatot vizslatva meglepve tapasztalom, hogy mostanság a legolcsóbb darab negyedmilliótól indul, és nagyjából egymillióig tart az árazás. Pár éve még százazer forint környékén is találhattunk épkézláb darabot, ami működött. Szóval, a régi keletnémet kismotor lezavart egy hipertérugrást, na persze nem ő maga, hanem az "értéke".
 
Miért kerül ez ennyibe? Mi megy most a piacon? Hová tűnnek a Simsonok?
 
Erről, és még nagyon sok érdekes dologról beszélgetek Bogyay Norberttel, a gyári állapotú Simsonok magyarországi gyűjtőjével és ismerőjével.
 
Ha pedig érdekli olvasóinkat a téma, jelezzék emailben (hangzona@autoszektor.hu), vagy facebook oldalunkon, és még több Simsonos tartalommal térünk vissza a jövőben!
 

 

 

A HangZóna korábbi adásait itt találja, a legújabbal pedig jövő héten csütörtökön várunk minden kedves hallgatónkat!

Kérdéseket, észrevételt, témajavaslatot a hangzona@hangzona.hu email címre várjuk.

További autós tartalmakért kövessen minket Facebook oldalunkon is.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.29
Több olajat importált Németország 2022 első tíz hónapjában, mint egy évvel korábban, az....
2023.01.29
Az Inception első pillantásra a távoli jövő autójának tűnik. A koncepció azonban már most is....
2023.01.29
Hamisított adásvételi szerződésekre bukkant egy használtautó-kereskedő cégnél az adóhatóság,....
2023.01.29
Története legnagyobb forgalmát érte el tavaly a főként robogókat és motorkerékpárokat gyártó olasz....
2023.01.29
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Nagyon nagy a baj! ..
2023.01.29
Egy az M3-as autópályán lerobbant tehergépkocsi mentését végző autómentő vezetőjét gázolta halálra....
2023.01.29
Itt a koriszezon, Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjaiban megmutatjuk a legfontosabb....
2023.01.29
A dinamikus kupé japán belpiacos változata esett át egy enyhe ráncfelvarráson - a belső teret új....
2023.01.29
Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által....
2023.01.29
A Pirelli Elect, az e-járművek és plug-in hibridek technológiai csomagja mostantól a gumiabroncs-....