Forma 1

Hamilton: Verstappen már most előrébb jár, mint én

2018.03.04.

Elismeréssel beszélt Max Verstappenről a címvédő világbajnok, aki azt reméli, 2018-ban több csatát is megvívhat a jövő bajnokával.

- Miközben Sebastian Vettelnek már a múltban és a tavalyi bakui incidensük óta is gyakran oda-odaszúrt Lewis Hamilton, egy másik nagy riválisáról, Max Verstappenről rendszerint igen hízelgően nyilatkozik - írja az m4sport.hu. A duó az előző év hajrájában több alkalommal is összecsapott egymással, év végén pedig Hamilton kijelentette, muszáj lesz emelnie a szinten, ha nem akar felsülni a még mindig szemtelenül fiatal holland ellen 2018-ban.A csütörtöki tesztnap után a Mercedes versenyzője kijelentette, számára nem is kérdés, hogy egy nap Verstappen is belép közéjük a bajnokok klubjába. „Mindenképpen megvan benne a potenciál, hogy világbajnokká váljon. Meglátjuk, meddig jut. Ezért is figyelik őt annyian.”

"Láthattuk, hogyan vezet, és hogy milyen lehetőségek rejlenek benne versenyzőként. Egy nagyszerű csapat tagja, tökéletes hely ez számára a fejlődéshez. Még nagyon sok ideje van, de már így is több jó szezon van mögötte. Én huszonegy évesen még az első évemet sem teljesítettem, szóval ő már most előrébb jár, mint én és sok más versenyző.”Miközben emiatt sokan máris azt találgatják, Verstappen mikor adja át a múltnak a királykategória – többnyire Michael Schumacher által őrzött – nagy rekordjait, Hamilton azért mindent meg fog tenni, hogy lelassítsa a sokak szerint megállíthatatlan folyamatot. „Amíg itt vagyok, mindent el fogok követni, amit csak lehet, hogy meggátoljam a nyerésben. Az emberek ezt talán nem fogják annyira szeretni, de én ezért vagyok itt. Mind azért vagyunk itt, hogy megküzdjünk, és már alig várom, hogy újabb remek csatákat vívjunk egymással – remélhetőleg már idén.”

Hamilton azonban nem csak a Verstappen elleni küzdelmekre készül, idén akár házon belül is emberére akadhat. Legalábbis Valtteri Bottas már kijelentette, 2018-ban szeretne arra szintre lépni, ahonnan harcba szállhat csapattársával a bajnoki serlegért.A négyszeres világbajnoknak kétsége sincs afelől, hogy második mercedeses évében jobb lesz a finn, mint volt. „Az előző év nehéz volt számára, mivel új csapathoz jött, sok mindent meg kellett tanulnia. Most már túl van a tanulási folyamaton, megvetette itt a lábát, így mostantól nincs több kifogás, az biztos.”

- Nagyszerű versenyeket teljesített tavaly év végén, és arra számítok, hogy idén is kiváló formában vág neki a szezonnak. Hogy számítok-e arra, hogy szorosabb lesz? Úgy gondolom, igen, a lehető legjobb formában lesz. De nekem is ez a célom – figyelmeztette kollégáját.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.28
Kevesen gondolnák, hogy a több mint 1000 lóerős Lucid Air villanyautóban, a vadonatúj Range....
2022.05.28
A hely, ahol festői környezetben James Bond BMW-je parkol és ahol egy gombóc fagyi drágább, mint....
2022.05.28
Igazi ritkaságokkal érkezett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az AMTS-re. ..
2022.05.28
Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói....
2022.05.28
Lehet, hogy nem ez a legerősebb és leglátványosabb autó a kiállításon, de ennek van a legjobb....
2022.05.28
A kamerákkal, radarral és lidarral felszerelt autonóm teherautók hamarosan nagyrészt önállóan....
2022.05.28
A Volkswagen standján a számtalan pályarekordot tartó Volkswagen ID.R prototípus is megtekinthető a....
2022.05.28
Vác ad otthont a hazai ralibajnokság soron következő futamának, a Dunakanyar Rallye-nak. A Peugeot....
2022.05.28
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) több kategóriában meghirdette és....
2022.05.28
Négy évtized, négymillió eladott példány, négy hajtott kerék: a Toyota 4Runner a modern kompakt....