Forma-1

Gigászok háborúja az Olasz Nagydíjon, brutálissá vált a csata

2021.09.14.

A nemzetközi sajtó a gigászok háborújaként, valamint brutálissá váló csataként jellemezte a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) és a világbajnoki pontversenyben vezető Max Verstappen (Red Bull) párharcát azután, hogy a két rivális éppen egymással ütközve esett ki a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjon, melyet Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál versenyzője nyert meg.

Olaszország:

    ------------

    Corriere dello Sport:

"Hamilton és Verstappen minden eszközt bevet az egymás elleni harcban, és mindketten meg vannak győzödve arról, hogy igazuk van. Ebben a káoszban a Ferrarinak sikerült csökkenteni a károkat, de a maranellóiak autói sokkal kevésbé versenyképesek, mint a legjobb csapatokéi".

    Gazzetta dello Sport:

"Verstappen és Hamilton egymás elleni küzdelme brutálissá vált, olyan csatává, mint azok a legendás harcok, melyeket például Senna és Prost vívott egymással, és amelyek örökre a Forma-1 történelmének részei maradnak. Olyan csata zajlik most, amelynek résztvevői nagyban különböznek egymástól, eltérő a személyiségük és a karakterük. Ugyanakkor ez két generáció harca is egyben".

    La Stampa:

"A Verstappen és Hamilton közötti csatát ezúttal nem a technika, hanem az erőszakosság döntötte el, és mindkettejük kiesését eredményezte. Leclerc mindent megtett, hogy tartani tudja a lépést a Mercedesszel és a McLarennel, de a Ferrari ennél többre nem volt képes Monzában".

    Il Messagero:

"Max Lewis ellen: gigászok háborúja. Hamilton egész hétvégén szürke és ügyetlen volt, a Verstappen elleni párharcban viszont a büszkesége miatt nem akarta elengedni ellenfelét. Tette ezt egészen addig, amíg a két versenyautó ütközött, Verstappen pedig Hamilton +fejére ugrott+ kétségbeesésében".

    La Repubblica:

"Féktelenül: Verstappen átgurult Hamiltonon. A melankolikus és szomorú hangulatú Monza rövid idő alatt brutális bikaviadal-arénává vált. Hamilton és Verstappen fej fej mellett harcolnak, mindketten mindenáron győzni akarnak. Monzában a Forma-1 újköri történetének legagresszívabb párharca tört ki".    Nagy-Britannia:

    ---------------

    The Guardian:

"A futamot Monzában Daniel Ricciardo, a McLaren versenyzője nyerte, de az olasz GP-t a célegyenes végén elhelyezkedő Rettifilo-sikánban történtek határozták meg. Verstappen és Hamilton egyszerre ért a kanyarba, a holland előzni akart, de ráhajtott a rázókövekre, amelyek megdobták a versenyautóját, s így Hamiltont is a kavicságyba sodorta".

    Daily Mail:

"Szerencsére a HALO fejvédelmi rendszer megvédte Hamiltont és talán az életét is megmentette".    Németország:

    ------------

    Frankfurter Rundschau:

"A szenzációs győzelmet arató Ricciardo újfent a cipőjéből ihatta az olasz pezsgőt, és megkínálta a másodikként célba érő csapattársát, Lando Norrist is. Miközben ők ketten elkezdték az ünneplést, Max Verstappen és Lewis Hamilton éppen a felelősség kérdését próbálta meg tisztázni a Forma-1-es világbajnoki cím megszerzéséért zajló őrült és mérgező párharc aktuális felvonása után. A képek magukért beszélnek, a győzelemért folytatott harc pedig egyre inkább emlékeztet Ayrton Senna és Alain Prost egymás elleni csatáira".

    Bild:

"A világbajnoki trófeáért folyó harc egyre veszélyesebb! Életveszélyes."

    Süddeutsche Zeitung:

"Az újabb nagy durranás. Lewis Hamilton és Max Verstappen látványos összecsapása Monzában. Közben Daniel Ricciardo 2018 után újra futamot nyert".

    Frankfurter Allgemeine Zeitung:

"Padlógázzal a drámába. A világbajnoki címért harcoló riválisok összeütköztek az Olasz Nagydíjon: miközben Hamilton és Verstappen a kavicságyba rohant, a McLaren kettős győzelemnek örülhetett".    Spanyolország:

    --------------

    Marca:

"Hihetetlen és kicsit szürreális nagydíj Monzában. Lewis Hamilton és Max Verstappen az ominózus silverstone-i ütközés után újfent egymásnak ment."

    Mundo Deportivo:

"A McLaren ünnepelhet, de az egész világ mindenekelőtt egy balesetről beszél, amely felerősít egy olyan rivalizálást, mely sporttörténelmi méreteket ölthet."

    Sport:

"Háború Verstappen és Hamilton között. A HALO fejvédő rendszer megelőzött egy tragédiát."

    La Vanguardia:

"A Forma-1 évek óta várt egy történelmi párharcra két versenyző között. Most végre kitört a háború a két szörnyeteg között, akik kölcsönösen utálják egymást: Lewis Hamilton és Max Verstappen között."

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.17
Visszatért pénteken a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó három kínai űrhajós, aki három....
2021.09.17
Moszkva polgármestere azt javasolta, hogy kobozzák el a hatóságok a módosított hangfogójú,....
2021.09.17
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták Egyházaskozár és Bikal között. ..
2021.09.17
A legnépszerűbb európai Lexus-ként ismert, és szegmense egyik legkelendőbb modelljének számító UX....
2021.09.17
A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, kerülni a....
2021.09.17
Romániában 16 százalékkal nőtt a járműgyártás az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz....
2021.09.17
- Forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Pilisvörösvári szakaszán burkolatfelújítás miatt szeptember....
2021.09.17
A járvány miatti kényszerszünet után ismét elindul a fiatal vezetőket továbbképző Ford-tréning. Az....
2021.09.17
Bármit építünk, fontos, hogy ismerjük a leendő felhasználó jellemzőit és igényeit. Így tett az a....
2021.09.17
Túlsúlyos karavánt intettek ki a forgalomból a Pest megyei rendőrök. ..