Bemutató

GEN.TRAVEL: önvezető tanulmányautó a Volkswagentől

2022.10.06.

Az innovatív utazási mód: a GEN.TRAVEL dizájntanulmány világpremierjét ünnepli – írja honlapján a Volkswagen.

 

A Volkswagen Csoport autonóm (önvezető) járművet mutatott be a Chantilly Arts & Elegance kiállításon Párizsban. A tanulmányautó a következő évtized mobilitásáról ad kitekintést.

Fotók: Volkswagen

Szeptember 24-én a Párizs melletti Chantilly Arts & Elegance részeként a Volkswagen-csoport bemutatott egy innovatív tervezési tanulmányt, amely újradefiniálja a jövőbeni távolsági mobilitást. A teljesen elektromos Innovation Experience Vehicle (IEV) valódi prototípus, önállóan vezet (5. szint), és reális kilátást ad a mobilitásra a következő évtizedben. Moduláris belső koncepciójának köszönhetően a jármű rugalmas és fenntartható mobilitási alternatívát jelent a rövid távú járatok helyett. Kutatójárműként a Gen.Travel segítségével tesztelik a koncepciót és az új funkciókat az ügyfelek visszajelzéseihez. Az ilyen vizsgálatok eredményei alapján a későbbiekben az egyedi jellemzők átkerülnek a sorozatjárművekbe.

A GEN.TRAVEL-lel a Volkswagen-csoport egy ikonikus, innovatív tanulmányt dolgozott ki, amely egy teljesen új járműkategóriát képvisel a szedánok és az MPV (Multi Purpose Vehicle) prémium portfóliójában.

„ÚJ AUTO stratégiájával a Volkswagen meghatározza a mobilitást a jövő generációi számára – fenntartható és digitális – mondja Dr. Nikolai Ardey, a Volkswagen Csoport innovációs részlegének vezetője. „A csoportszintű innovációs kutatásban ezt az ötletet fejlesztjük tovább, és megmutatjuk, hogyan élhetik meg ügyfeleink a mobilitást a jövőben – például szolgáltatásként. A GEN.TRAVEL segítségével már most megtapasztalhatja, mi lesz lehetséges a közeljövőben az innovatív technológia révén.” Utazás háztól házig új szinten. Kibocsátásmentes és problémamentes.

A GEN.TRAVEL önállóan vezet, és a vezetőt nyugodt utassá varázsolja, akinek van ideje más dolgokra: a munkára, pihenésre, szórakozásra vagy a családra. Klaus Zyciora, a Volkswagen Group Design vezetője így nyilatkozott: „A GEN.TRAVEL az utazás jövőjének előzetese. Megmutatja, hogyan nézhet ki az autonóm vezetés a jövőben. A GEN.TRAVEL a holnap látnoki dizájnját testesíti meg a holnap mobilitása érdekében. A hatékony forma jellemzi a rendkívül markáns kialakítást. A technikai tökéletesség és a szinte korlátlan lehetőségek korában a „forma követi a funkciót”, „a forma követi a szabadságot”. Az autó nemcsak jobb lesz, hanem izgalmasabb is, mint valaha.”

A GEN.TRAVEL egyedi moduláris belső koncepcióval rendelkezik, és minden utazáshoz személyre szabható, és mobilitásként szolgáltatásként foglalható le. Konfigurációtól függően legfeljebb négy személy szállítható. Az üzleti utakhoz a konferencia berendezés négy kényelmes fotellel és a belső tér közepén egy nagy asztallal nyugodt környezetet biztosít. A dinamikus fényforrások kellemes munkakörnyezetet teremtenek, és elkerülik a mozgási betegség kockázatát. Az éjszakai beállítás lehetővé teszi két ülés teljesen kihajtható ággyá alakítását.

Az innovatív utasbiztonsági rendszer maximális biztonságot nyújt még fekve is. A GEN.TRAVEL világítási rendszer befolyásolja a melatonin felszabadulását, segítve az utasokat az elalvásban és a természetes felébredésben. Családi kirándulásokhoz a GEN.TRAVEL első ülésekkel konfigurálható a gyermekek szórakoztatására a kiterjesztett valóságon (AR) keresztül. A belső tér világos és természetes kialakítású. Minden HMI (Human-Machine Interface) elem fenntartható anyagokból készül, újrahasznosított vagy természetes alapanyagokkal kombinálva.

A GEN.TRAVEL futurisztikus külseje két részre oszlik: Az átlátszó, üvegkabin tökéletesen be van ágyazva az alsó részbe, amely minden műszaki jellemzőt tartalmaz. Az ablak széle a derékvonalon van, ezért nagyon alacsonyan van, hogy maximalizálja a kilátást. Ugyanakkor az utasok nem éreznek semmilyen külső hatást, amikor az autóban fekszenek. A GEN.TRAVEL sirályszárnyas ajtói jobb be- és kiszállást tesznek lehetővé.

A maximális kényelem érdekében a GEN.TRAVEL az eABC (Electric Active Body Control) aktív futóműrendszerrel rendelkezik, amely előre jelzi a függőleges és oldalirányú mozgásokat, mint például a gyorsítást, fékezést vagy kanyarodást, és optimalizálja a vezetési stílust és pályát. A mesterséges intelligencia (AI) és a platooning – automatizált vezetés konvojban – segítségével tovább növelik a távolságot a hosszú távú utak során.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.20
2023 januárjában 8314 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 2,8 százalékkal....
2023.03.20
Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője lett a hatodik olyan....
2023.03.20
A technológiai csoport egy, az oldalirányú ütközések jobb felismerésére szolgáló rendszerért és egy....
2023.03.20
A francia pilóta idén sem fut teljes szezont, mégis vezeti a vb-t, eddig ugyanis minden versenyt....
2023.03.20
Hamis rendszámmal akarta elhagyni az országot a sofőr – írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei....
2023.03.20
Fölényes kettős győzelmet aratott a Toyota a Sebring 1000 mérföldesen: a 2023-as Hosszútávú-....
2023.03.20
Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-....
2023.03.20
A győri rendőrök egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek –....
2023.03.20
Felvarrott szemöldökkel is jól néz ki, a Citroën C5 Aircross vérbeli családi autó, amely szabadidős....
2023.03.20
A Volvo Cars Lengyelország második legnagyobb városában, Krakkóban vadonatúj technológiai központot....