Bemutató

GEN.TRAVEL: önvezető tanulmányautó a Volkswagentől

2022.10.06.

Az innovatív utazási mód: a GEN.TRAVEL dizájntanulmány világpremierjét ünnepli – írja honlapján a Volkswagen.

 

A Volkswagen Csoport autonóm (önvezető) járművet mutatott be a Chantilly Arts & Elegance kiállításon Párizsban. A tanulmányautó a következő évtized mobilitásáról ad kitekintést.

Fotók: Volkswagen

Szeptember 24-én a Párizs melletti Chantilly Arts & Elegance részeként a Volkswagen-csoport bemutatott egy innovatív tervezési tanulmányt, amely újradefiniálja a jövőbeni távolsági mobilitást. A teljesen elektromos Innovation Experience Vehicle (IEV) valódi prototípus, önállóan vezet (5. szint), és reális kilátást ad a mobilitásra a következő évtizedben. Moduláris belső koncepciójának köszönhetően a jármű rugalmas és fenntartható mobilitási alternatívát jelent a rövid távú járatok helyett. Kutatójárműként a Gen.Travel segítségével tesztelik a koncepciót és az új funkciókat az ügyfelek visszajelzéseihez. Az ilyen vizsgálatok eredményei alapján a későbbiekben az egyedi jellemzők átkerülnek a sorozatjárművekbe.

A GEN.TRAVEL-lel a Volkswagen-csoport egy ikonikus, innovatív tanulmányt dolgozott ki, amely egy teljesen új járműkategóriát képvisel a szedánok és az MPV (Multi Purpose Vehicle) prémium portfóliójában.

„ÚJ AUTO stratégiájával a Volkswagen meghatározza a mobilitást a jövő generációi számára – fenntartható és digitális – mondja Dr. Nikolai Ardey, a Volkswagen Csoport innovációs részlegének vezetője. „A csoportszintű innovációs kutatásban ezt az ötletet fejlesztjük tovább, és megmutatjuk, hogyan élhetik meg ügyfeleink a mobilitást a jövőben – például szolgáltatásként. A GEN.TRAVEL segítségével már most megtapasztalhatja, mi lesz lehetséges a közeljövőben az innovatív technológia révén.” Utazás háztól házig új szinten. Kibocsátásmentes és problémamentes.

A GEN.TRAVEL önállóan vezet, és a vezetőt nyugodt utassá varázsolja, akinek van ideje más dolgokra: a munkára, pihenésre, szórakozásra vagy a családra. Klaus Zyciora, a Volkswagen Group Design vezetője így nyilatkozott: „A GEN.TRAVEL az utazás jövőjének előzetese. Megmutatja, hogyan nézhet ki az autonóm vezetés a jövőben. A GEN.TRAVEL a holnap látnoki dizájnját testesíti meg a holnap mobilitása érdekében. A hatékony forma jellemzi a rendkívül markáns kialakítást. A technikai tökéletesség és a szinte korlátlan lehetőségek korában a „forma követi a funkciót”, „a forma követi a szabadságot”. Az autó nemcsak jobb lesz, hanem izgalmasabb is, mint valaha.”

A GEN.TRAVEL egyedi moduláris belső koncepcióval rendelkezik, és minden utazáshoz személyre szabható, és mobilitásként szolgáltatásként foglalható le. Konfigurációtól függően legfeljebb négy személy szállítható. Az üzleti utakhoz a konferencia berendezés négy kényelmes fotellel és a belső tér közepén egy nagy asztallal nyugodt környezetet biztosít. A dinamikus fényforrások kellemes munkakörnyezetet teremtenek, és elkerülik a mozgási betegség kockázatát. Az éjszakai beállítás lehetővé teszi két ülés teljesen kihajtható ággyá alakítását.

Az innovatív utasbiztonsági rendszer maximális biztonságot nyújt még fekve is. A GEN.TRAVEL világítási rendszer befolyásolja a melatonin felszabadulását, segítve az utasokat az elalvásban és a természetes felébredésben. Családi kirándulásokhoz a GEN.TRAVEL első ülésekkel konfigurálható a gyermekek szórakoztatására a kiterjesztett valóságon (AR) keresztül. A belső tér világos és természetes kialakítású. Minden HMI (Human-Machine Interface) elem fenntartható anyagokból készül, újrahasznosított vagy természetes alapanyagokkal kombinálva.

A GEN.TRAVEL futurisztikus külseje két részre oszlik: Az átlátszó, üvegkabin tökéletesen be van ágyazva az alsó részbe, amely minden műszaki jellemzőt tartalmaz. Az ablak széle a derékvonalon van, ezért nagyon alacsonyan van, hogy maximalizálja a kilátást. Ugyanakkor az utasok nem éreznek semmilyen külső hatást, amikor az autóban fekszenek. A GEN.TRAVEL sirályszárnyas ajtói jobb be- és kiszállást tesznek lehetővé.

A maximális kényelem érdekében a GEN.TRAVEL az eABC (Electric Active Body Control) aktív futóműrendszerrel rendelkezik, amely előre jelzi a függőleges és oldalirányú mozgásokat, mint például a gyorsítást, fékezést vagy kanyarodást, és optimalizálja a vezetési stílust és pályát. A mesterséges intelligencia (AI) és a platooning – automatizált vezetés konvojban – segítségével tovább növelik a távolságot a hosszú távú utak során.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.01
A HangZóna mai vendége: Pataki Ádám, a Real Garant értékesítési vezetője. Miben segít a....
2022.12.01
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az idén októberben 1 169 679 érkező és induló utas fordult....
2022.12.01
Zseniális gaggel válaszolt azoknak a Mini, akik szeretik távirányítós autóknak nevezni a....
2022.12.01
Az M1-es Tatabánya-Óvárosi lehajtójánál 3 milliárd forintos beruházással 150 férőhelyes, őrzött....
2022.12.01
Legtöbb esetben autóink nagy része már 4-500 ezer kilométer után a bontóban köt ki. Alighanem az....
2022.12.01
Szujó Zoltánt választották meg csütörtökön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) új....
2022.12.01
Legalább ketten meghaltak és sokan eltűntek egy autópályát elárasztó földcsuszamlásban Brazília....
2022.12.01
Nevet adunk neki, személyes tárgyakat helyezünk el benne, a vásárlásáról nem egyedül döntünk. ..
2022.12.01
Csütörtöktől kaphatók a 2023-ra érvényes éves országos és megyei autópálya-matricák a Nemzeti....
2022.12.01
Az egész frankofón világ ujjongott és éljenzett, amikor a Citroën bemutatta új zászlóshajóját, a....