Rally Croatia 2022

Fokozódik a helyzet a horvát WRC-n

2022.04.23.

Minden bizonnyal Horvátország egyik legszebb környékén autózott ma a WRC mezőnye, de jutott ma köd miatt törölt gyorsaságiból, és lángoló versenyautóból is.

Egy rendkívül mozgalmas, és rendkívül esős pénteki nap után a Rally Croatia 2022 mezőnye szombaton sem pihenhetett. Kora reggeltől késő délutánig, naplementébe nyúlóan nyomták a gyorsaságikat a srácok, folyamatosan változó körülmények között, miközben fél Horvátországot körbeautózták, köztük Novigrad na Dobri lenyűgöző táját. Kalle Rovanpera magabiztos előnye ma megingott egy defekt után, azonban a nap végén még így is 19,9 másodperccel vezeti a versenyt.

Mögötte a szintén rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Ott Tanak tanyázik, míg a harmadik helyért komoly csata várható holnap. Craig Breen és Thierry Neuville között mindössze 4,9 másodperc a különbség, szóval finoman szólva is kétesélyes még a dobogó, ami jól mutatja, hogy mennyire közel vannak egymáshoz az idei Rally1 technikák. Amik a szervízparkban bizony teljesen emisszió- és hangmentesen közlekednek, ezzel erősen meglepve a várakozó rajongókat.

Pedig állíthatom, hogy nincsen menőbb látvány, a hangtalanul, távirányítós autóként suhanó raliautóknál, amik mögött mégis tudja az ember, hogy ott van a világ legfejlettebb technológiája mindenféle szempontból, legyen az hajtáslánc, futómű, vagy akár bukócső. Mindezt hangtalanul tolják az orrunk alá, és ez végtelenül menő. Ahogyan az is lenyűgöző, hogy mennyi embert megmozgat egy ilyen esemény itt Horvátország környékén. Jó látni, hogy még van remény, és egy igényesen megszervezett eseménnyel igenis be lehet vonzani a nézőket. Hiszen van miért lelkesedni.

Holnap Zágrábtól északra zajlik majd az utolsó négy gyorsasági, mi Kumrovec ófalujából igyekszünk majd friss képeket hozni. Addig is érdemes legeltetni a szemünket néhány éjszakai szervízpark fotón. Hosszú nap volt a mai, de nekem is este jött el az a nyugalmas pillanat, amikor felfogtam, hogy a világ legjobb raliautói itt állnak előttem, karnyújtásnyira, és ezért az élményért megérte minden erőfeszítés a hétvége során. Hirtelen Zágráb betondzsungele is más arcát mutatta, amikor WRC-k lepték el.

Fotók: Farkas Brigitta / Tolnai Márk

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....