fejlesztések

Fejleszti és bővíti termelőberendezéseit a Škoda a nyári szabadságolások alatt

2015.08.04.

A hamarosan induló nyári szabadságolások ideje alatt is intenzív munka folyik majd a ŠKODA csehországi gyáraiban. A vállalat Mladá Boleslav, Kvasiny és Vrchlabí üzemeiben a termelőberendezések fejlesztésére és bővítésére kívánja kihasználni a két-három hetes gyártási szünetet. A középpontban a kvasiny-i gyár bővítése áll, ahol a nyári szünet már július 27-én kezdetét vette és egészen augusztus 14-ig tart. Mladá Boleslavban és Vrchlabíban egyaránt augusztus 3. és 14. között zajlanak a karbantartási munkálatok.

„Hatékonyan használjuk ki a gyártási szünet időszakát termelőberendezéseink célzott fejlesztésével, illetve összehangolásával. Az elkövetkező hetek során – így a nyári szabadságolások időszaka alatt is – a kvasiny-i gyár kapacitásának tervezett bővítése áll a középpontban” – jelentette be Michael Oeljeklaus, a ŠKODA igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja.

 

Kvasiny gyárában az idei évtől az új ŠKODA Superb és az új ŠKODA Superb Combi készül, de a ŠKODA Yeti kompakt SUV-modell is itt gördül le a szerelőszalagról. Kapacitása az elkövetkező évek során évi 280 ezer járműre bővül, s a nyári termelési szünet alatt is az ennek megfelelő projektek zajlanak. Új berendezéseket telepít a ŠKODA például a fényezőüzembe, valamint átszervezi, illetve bővíti a karosszériagyártás folyamatát. Az összeszerelő üzem kapacitása szintén nő, s itt is fejlesztések várhatók, emellett a logisztikai csarnok építése is folytatódik.

A ŠKODA székhelyén, Mladá Boleslavban működő gyárban a két (MB I és MB II) gyártósor karbantartása a legfőbb művelet a nyári szünet ideje alatt, amelynek kezdetére mindkét sort teljesen kiürítik. A sajtoló- és a karosszériaüzemben szintén végeznek majd karbantartásokat. Új hűtőzónával gazdagodik a fényezőüzem, a motorgyártásban pedig a motorblokk-szalag nyomat- és szerelőberendezését modernizálják.

 

Vrchlabí gyárában a DQ 200 sebességváltó gyártóberendezéseinek bővítését folytatja a ŠKODA. A korszerű, kettős tengelykapcsolós DQ 200 váltóművek 2012 óta készülnek itt, s a ŠKODA mellett a Volkswagen csoport más márkáinak modelljeiben is megtalálhatók. 2016 tavaszáig 1500-ról napi 2000 darabra tervezik növelni az itteni gyártókapacitást, amelynek előkészületei fokozott intenzitással zajlanak a gyár nyári leállásának idején.

Termelési helyszínein zajló projektjein túl a vállalat további beruházásokra is sort kerít a nyári szabadságolási időszak alatt, így a ŠKODA Mladá Boleslav-i gépészeti szakiskolájának tantermei is megújulnak, s új étkezde is létesül.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.16
Ez nem több, mint egy kis kerek történet, melynek mozgatói nem meglepően kerekek. Induljon a sztori....
2022.08.16
Szlovéniában éjféltől csökken az üzemanyagok ára a sztrádákon kívüli töltőállomásokon - közölte a....
2022.08.16
A megengedett óránkénti 25 kilométer helyett 112 kilométeres sebeséggel közlekedett Brüsszel....
2022.08.16
A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el....
2022.08.16
A Seeing Machines és a Magna egy új vezetőfelügyeleti rendszer piacr..
2022.08.16
Az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 26-os kilométerszelvényében 2022. augusztus 16-án....
2022.08.16
Újra lendületben van a kínai autópiac: júliusban 30 százalékkal nőttek az eladások – írja az....
2022.08.16
2017-ben a Tesla főnöke, Elon Musk bemutatta a "Semi" nevű elektromos teherautót, a gyártást pedig....
2022.08.16
A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es....
2022.08.16
Szezonbeli legjobb eredményének elérése után Rácz Geri Snettertonban folytatta idei szezonját. A....