járműbeszállítók

A fegyvergyártó autóipari megrendelést kapott: kontaktorokat gyárt

2023.02.01.

A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de

 

A Rheinmetall jelentős megrendelést kapott egy német prémium gyártótól elektromos autók védőalkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke több százmillió euró nagyságrendű.

Fotó: Rheinmetall

A fegyvergyártó és az autóipari beszállító Rheinmetall jelentős megrendelést kapott elektromos autók védelmi alkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke meghaladja a negyedmilliárd eurót – közölte az MDax cég hétfőn Düsseldorfban. A Rheinmetall ezért 2025-től egy német prémium gyártót lát el kontaktorokkal egy új elektromos autó platformhoz.

Az érintkezőket úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a 900 V-os nagyfeszültségű elektromos rendszerrel rendelkező elektromos járművek biztonságos be- és kikapcsolását. A Rheinmetall nem nevezte meg az ügyfelet.

Amióta kitört Oroszország Ukrajna elleni háborúja és a szövetségi kormány terve, hogy összesen 100 milliárd euró értékű speciális fegyverekkel lássa el a német fegyveres erőket, a befektetők elsősorban a düsseldorfi székhelyű fegyverkezési részlegre koncentrálnak. A Rheinmetall az elmúlt években jelentősen korszerűsítette az autóipari beszállítói területet, de a védelmi iparon kívül is jó üzletet kíván folytatni a jövőben olyan területeken, mint az elektromobilitás.

A múlt héten a cégcsoport jelentős, 770 millió euró értékű megrendelésről számolt be egy ipari ügyféltől hűtőközeg-kompresszorokra – ez szintén a csoport nem katonai területéről érkezett.

Mi az a kontaktor?

kontaktor egy elektrotechnikai elem; egy gyakori működésre tervezett kapcsoló (relé) nagy áramú áramkörök kapcsolására. A kontaktort vezérlő áramkör jellemzően sokkal kisebb teljesítményű, mint amit kapcsolni kívánunk vele. Például egy 24 voltos elektromágnes húz be egy 230 voltos motorindító kapcsolót.

A kontaktorokat különféle felhasználásokra, áramokra különböző kialakítással gyártják. A kontaktort a kismegszakítóval ellentétben, nem arra találták ki, hogy megszakítsa a zárlati áramokat. A kontaktorok felhasználási tartományai pár ampertől több ezer amperig, valamint 24 VDC-től akár több kilovoltig is terjedhet. A fizikai mérete az apró, kézbe foghatótól a méteres oldalhosszúságúig terjedhet.

A kontaktorok működtethetnek elektromos motorokat, világítást, fűtést, kondenzátor állomást, párologtatót, vagy egyéb fogyasztókat.

Forrás: Wikipedia

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.04.01
Izraelben az utóbbi nyolc évben több, mint egymillióval nőtt a gépkocsik száma. A kis ország útjai....
2023.04.01
Február vége óta az Euroleasing a Renault, Dacia és Alpine márkák kizárólagos hazai finanszírozási....
2023.04.01
Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja....
2023.03.31
Az európai autópiac bizonyos szempontból egy nagy halmaz, hasonló piacokkal. Viszont ha közelebbről....
2023.03.31
A japán BestCarWeb internetes autós magazin információi szerint zéró emissziós sportautóvá alakul a....
2023.03.31
A konténerszállító hajókon és kompokon a tüzeket CO2-gázzal oltják el. Ha egy elektromos autó....
2023.03.31
A Budapesti Autósok olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette március 28-án, 8:15-kor azt a....
2023.03.31
Az idei 2022/2023. évi Autós Szakmák Tanulmányi Versenyének döntőjét az Automobil és Tuning Show....
2023.03.31
Az Egyesült Királyságban 69 ezer 707 autót gyártottak februárban, 13,1 százalékkal többet az egy....
2023.03.31
Ezen a hétvégén, szombaton kezdődik a hidak tavaszi nagytakarítása a fővárosban - közölte a....