jármű

Erőt venni, vagy milliókat spórolni triciklivel

2022.04.20.

Ha nem vágyik társaságra és szereti a magányos száguldást, akkor itt van néhány friss ajánlat.

Hírkoktélunkba kevertünk kettő, három és négykerekű gépeket, sőt, repülőt is, de van amelyik úgy nyújtja a vezetési élményt, a száguldás élvezetét, hogy ki sem kell mozdulni otthonról.

A világ legszebb autóverseny szimulátortárát ígéri a motorsportból ismert Prodrive, melynek elnöke David Richards szerint ez nemcsak technikájában, de megjelenésben és kialakításában is élenjáró. Nem véletlenül, mert formáját az a Ian Callum tervezte, akinek neve több sikeres autómodellt fémjelez: Aston Martin Vanquish, Vantage and DB9, Jaguar F-Type, F-PACE, XJ and I-PACE. Az első Prodrive motorsport szimulátor a társaság központjában, az Egyesült Királyságban, Banbury városában készül, bemutatója nyáron várható.

A Callum designstúdió és mérnöki iroda másik attraktív terméke a Rena Max elektromos robogó, melynek 5,6 kWh-os lítium akkumulátora egy töltéssel 150 kilométeres útra képes, 9 kilowattos teljesítményű villanymotorjának köszönhetően közel százas tempóval. Tervezője, Ian Callum szerint a „Barq’s Rena Max robogó egyszerű, korszerű, tiszta és maximálisan funkcionális közlekedési eszköz”, melyből 2025-ben évi 50 ezer gyártását tervezik.

Motorkerékpár

A Suzuki ajánlata a legfrissebb Hayabusa, valamint a kalandozásra alkalmas V-Strom 650, V-Strom 650XT, valamint a csupasz SV650 és SV650X, a szlogen mindegyikhez az erővétel, pontosabban a teljesítményvásárlás propagálása.

A Suzuki ennél is magasabbra tette a lécet, pontosabban a földről is elrugaszkodott modellel állt elő.

A japán márka kutatásról, fejlesztésről és értékesítésről szóló megállapodást írt alá a SkyDrive céggel, mely már korábban elkészítette helyből fel és leszálló elektromos hajtású légi járművének prototípusát.

Repülő autó

A repülő jármű célpiacainak bővítésekor megcélozták Indiát, ahol a Suzuki Maruti az első számú autógyártó és a helyi eladásokat is évtizede vezeti. Bombayben és Manesarban lévő telephelyének bővítésére 105 milliárd rúpia (462 milliárd Ft) értékű beruházással teszi képessé indiai gyártóegységeit elektromos járművek, illetve jármű-akkumulátorok gyártására.

A 2018-ban alapított SkyDrive a legnagyobb japán vállalatokkal működik már most is együtt; jelenleg egy kompakt, kétüléses, elektromos repülő jármű fejlesztésén dolgozik. Nem tudni, hogy ebbe a projektbe száll-e be a Suzuki. A SkyDrive nem csak értékesíteni szeretné légi személy- és áruszállító megoldásait, hanem 2025-re repülő taxiszolgálatot kíván beindítani Oszaka városában.

A Suzuki annyira komolyan gondolja a repülő autó fejlesztését, hogy máris negyedik mobilitási üzletágaként emlegeti azt, a személygépkocsik, a motorkerékpárok és a hajómotorok mellett.

Tricikli

A Selfridges cég mindig valami különlegeset ígér, most sem hazudtolta meg magát, hiszen nyáron mutatja be elektromos triciklijét, ami hatvan mérföldet képes megtenni egy fontnyi költségből, pontosabban ennyibe kerülő árammal.

A Carver S+ modell 80 km/h sebességre képes és hatótávolsága egy töltéssel 130 kilométer.

A kétszemélyes járműben a vezető mögött ül az utas, az együléses cargo változattal ötszáz liternyi árú szállítható. Az ULEV (Ultra Low Emission Vehicle) triciklivel napi használat esetén naponta £12.50-15 fontot, évente több mint 10 ezer fontot ( 4,5 millió Ft) lehet megtakarítani csak a city behajtási díjtól való mentesüléssel.

Monoposto

Az angol BAC (Briggs Automotive Company) már évtizede sem ígért gyors szállítási határidőket, sőt, már a Mono R 2011-es bemutatásakor is több évet kellett várni rá. Már aki felkerült a listára. Nem véletlenül, mert kivételes élmény nyújt a mindössze 580 kilós és 310 lóerős gép, Aztán jött a diéta, ami 25 kilóval könnyebb, miközben teljesítménye 35 lóerővel több lett. Ráadásul a jóval izmosabb Mono R megkapta az AP Racing karbon-kerámia fékrendszerét, titán kipufogóját és szénszálas padlólemezét, állítható Öhlins lengéscsillapítókat és Pirelli Trofeo R abroncsokat.

A 2,5 literes 340 lóerős teljesítményű Ford RS motorral 2,6 másodperc alatt gyorsul százra és 274 km/h tempóra képes. A vételár egyébként egyedi kérések teljesítése nélkül 191 ezer font, azaz több mint 8,6 millió forint, de nem számít, mert mind a harminc elővételben elkelt. A Mono R együléses, a Radical Rapture változatba már utas is elfér.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.16
Ez nem több, mint egy kis kerek történet, melynek mozgatói nem meglepően kerekek. Induljon a sztori....
2022.08.16
Szlovéniában éjféltől csökken az üzemanyagok ára a sztrádákon kívüli töltőállomásokon - közölte a....
2022.08.16
A megengedett óránkénti 25 kilométer helyett 112 kilométeres sebeséggel közlekedett Brüsszel....
2022.08.16
A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el....
2022.08.16
A Seeing Machines és a Magna egy új vezetőfelügyeleti rendszer piacr..
2022.08.16
Az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 26-os kilométerszelvényében 2022. augusztus 16-án....
2022.08.16
Újra lendületben van a kínai autópiac: júliusban 30 százalékkal nőttek az eladások – írja az....
2022.08.16
2017-ben a Tesla főnöke, Elon Musk bemutatta a "Semi" nevű elektromos teherautót, a gyártást pedig....
2022.08.16
A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es....
2022.08.16
Szezonbeli legjobb eredményének elérése után Rácz Geri Snettertonban folytatta idei szezonját. A....