BMW

Elvis Presley legendás BMW-je visszatér

2016.08.06.

A BMW Group Classic büszkén mutatja be a Rock ’n’ Roll királyának teljesen felújított legendás roadsterét, amely a hatalmas népszerűségnek örvendő kaliforniai klasszikusautó-kiállításon gurul ki első ízben a nagyközönség elé, több mint fél évszázadnyi pihenés után.

A napjaink egyik leglátványosabb klasszikusautó-kiállításaként ismert Pebble Beach Concours d’Elegance látogatói idén egy világraszóló járműipari ikon ragyogó visszatérésének lehetnek szemtanúi: a BMW Group Classic bemutatja Elvis Presley teljesen felújított legendás BMW 507 roadsterét, amelyet a Rock ’n’ Roll királya a Németországban teljesített katonai szolgálata alatt használt. A különleges autónak ezután nyoma veszett, és közel ötven éven át úgy tűnt, hogy soha többé nem gurul már vissza a reflektorfénybe.


A BMW Group Classic 2016. augusztus 21-én első ízben mutatja be a nagyközönségnek eme legendás roadstert, amelyet a bajor gyártó müncheni műhelyében közel két teljes éven át restauráltak, hogy visszanyerje hamisítatlanul eredeti állapotát. A 70079-es alvázszámot viselő BMW 507 roadster kívül-belül pontosan olyan formában gurul majd ki a népszerű klasszikusautó-kiállítás látogatói elé, mint ahogyan tette azt 1958. december 20-án, a katonaként szolgáló Elvis Presley-vel átélt első közös vezetési élmény előtt: Feather White tollfehér fényezéssel, 150 lóerős V8-as benzinmotorral, középagyas keréktárcsákkal, fekete-fehér utastérrel és Becker Mexico rádióval.

- A lehetőség, hogy egy teljes körű felújítás során visszahozzuk a Rock ’n’ Roll királyának BMW 507 roadsterét, mindezt ráadásul úgy, hogy munkánk az előző tulajdonos, Jack Castor kívánságaival minden apró részletben egyezik, az összes résztvevő számára egy valóra vált álommal ért fel – nyilatkozta Ulrich Knieps, a BMW Group Classic igazgatója. „Egy kivételesen lenyűgöző projekten vagyunk túl, amelynek végeredménye nem csupán az egyik legnagyobb büszkeségünk, de olyan munka, amely láttán Jack Castor is kétség kívül el lenne ragadtatva” – tette hozzá.


2014 nyarán, amikor a BMW Múzeum egy rendkívüli kiállításának keretében kigurította a közönség elé a felújítás előtt álló roadstert, a bajor gyártó egy emberként ejtette ámulatba a klasszikus autók rajongóit, miközben értékes kérdéseket is felvetett: Vajon ez tényleg Elvis Presley legendás BMW-je? És vajon elképzelhető, hogy ez a kopott BMW 507 roadster ismét az 1950-es évek ékszereként ragyogjon?

Miközben a különleges roadster Elvis 1962-es szerzeménye, a „Return to Sender” szlogenjének megfelelően visszatért Münchenbe, a teljes körű felújítást igénylő projekt minden kétséget kizáróan „It’s Now or Never” (Elvis Presley, 1960) helyzet elé állította a szakembereket, akik a BMW Group Classic irányítása alatt végül sikeresen helyreállították a négykerekű legendát. A bajor gyártó szakértői számos restaurálási mesterrel összefogtak, hogy a közösen életre hívott roadsterrel vadonatúj mércét gurítsanak a BMW 507 felújítás-történelmének élére.


Visszatekintve, Elvis Presley legendás BMW-jének félévszázados története és a közel két éven át tartó felújítási munkafolyamat egy hamisítatlan Rock ’n’ Roll albummal ér fel: utánozhatatlan, mint a „Király” színpadi mozgása, maximálisan kimerítő, egy érzelmi hullámvasút, és telis tele van fordulatokkal. Elvis Presley BMW-jének története nem csupán a Rock ’n’ Roll fiatal királyának legendája, hiszen Hans Stuck, a hegyi felfutók korabeli bajnoka és Jack Castor, a nyugdíjba vonult asztrodinamikai mérnök, a tollfehér karosszéria-fényezést borító rúzscsókok, egy raktárnyi sütőtök, egy túlságosan nagynak bizonyult Chevy motor, a gumírozott kókuszbélések és a háromdimenziós eljárással nyomtatott ajtófogantyúk is szerepet kapnak benne.

A cikk folytatásához és további fotókhoz ide kattinson.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....