fejlesztések

Együttműködésre lép a Continental és a 3M, hogy intelligens infrastruktúra technológiát fejlesszenek a biztonságosabb közlekedésért

2019.12.24.

A Continental technológiai vállalat együttműködésre lép a 3M-mel annak érdekében, hogy közösen olyan infrastruktúra és jármű közti (I2V) interfészt dolgozzanak ki, amelyek lehetővé teszik az infrastruktúra szempontjából fontos objektumok és technológiák (beleértve a járdát, az útjelöléseket, fényvisszaverő anyagokat, közlekedési táblákat, és az úton, vagy annak közvetlen környezetében lévő egyéb tereptárgyakat), valamint a járművek technológiái közötti kapcsolat létrehozását.

A mai infrastruktúrára az a jellemző, hogy a konzisztencia, az egységesség, a teljesítmény-előírásoknak való megfelelés, és a karbantartási szabványok egyes szempontjai nem teljesen kielégítőek az iparág számára ahhoz, hogy optimalizálni tudják az önvezető járművek észlelési és lokalizációs képességit. Mivel az egyértelmű, hogy infrastruktúra-optimalizált megoldásokat nem lehet rövidtávon létrehozni, a partnerek közti együttműködés hosszú távú célja az, hogy kiegyensúlyozottabb megoldásokat találjanak.

A Continental nagy tapasztalattal rendelkezik az autóipari biztonsági rendszerek terén. Ez a kiterjedt szaktudás, valamint a 3M közúti technológiákkal kapcsolatos innovatív szakértelme és vezető szerepe lehetővé teszi a két vállalat számára, hogy együtt magasabb szintre emeljék a jelenlegi közlekedési infrastruktúrát, és egy kiegyensúlyozottabb, intelligens, és infrastruktúra-optimalizált megoldást hozhassanak létre a jövőben. A rövid távú cél pedig az, hogy tovább növeljék a közúti biztonságot, miközben az automata vezetést szolgáló megoldásokon dolgoznak.

„A Continental nagy figyelmet fordít arra, hogy biztosítsa azt, hogy a járműtechnológiánk pontosan, hatékonyan, és hatásosan legyen képes kommunikálni a városok és utak infrastruktúrájával” - mondja Ralph Lauxmann, a Continental Chassis & Safety divíziójának rendszerekért és technológiáért felelős vezetője. „Nagy örömmel tölt el minket, hogy partnerkapcsolatra léphettünk a 3M-mel, mely során átfogó módon fejleszthetjük tovább a közúti infrastruktúra-technológiát annak érdekében, hogy növelni tudjuk a biztonságot, valamint a mindennapi vezetés során érintett környezettel és esetleges akadályokkal kapcsolatos ismereteket.”

A közös munka során a Continental és a 3M az infrastruktúra és a jármű közti interfész alábbi szempontjaira tér ki: lokalizációs és korrekciós szolgáltatások egyértelmű környezeti tereptárgyak alkalmazásával az autók nagyfelbontású térképén való lokalizációjához; objektumok városi közúti környezetben való felismerése és osztályozása, beleértve a közúti átkelőket, a jelzőlámpás kereszteződéseket, és egyéb álló, valamint mozgó tárgyakat a nagyobb biztonság érdekében; a munkaterületeken és azok környékén lévő tárgyak nagyobb fokú észlelése, és a munkaterületek státuszának jelölése; valamint a tárgyak fejlettebb szintű felismerése az infrastruktúrával kapcsolatba lépő érzékelők segítségével.

„Az infrastruktúra az összes útfelhasználó biztonsága szempontjából rendkívül fontos, beleértve az automata és nem-automata technológiákkal rendelkező autókat, valamint a közlekedés veszélyeztetett résztvevőit is. A 3M-nél az a célunk, hogy fejlesszük a közlekedési infrastruktúrát és mobilitást, hogy minden útfelhasználó biztonságban érkezhessen meg úticéljára,” mondta Dr. Daniel Chen, a 3M alelnöke és a vállalat közlekedésbiztonsági részlegének ügyvezetője.  „Az útbiztonságot megcélzó küldetésünk egyre fontosabbá válik, mivel a közlekedési módok a szemünk előtt változnak és fejlődnek. Nagyon izgatottak vagyunk a Continentallal való együttműködésünk kapcsán, mely során olyan infrastruktúra-megoldásokat fejleszthetünk ki közösen, melyek segíthetnek megvalósítani a technológiai vállalat által célul kitűzött Vision Zero-t, azaz a balesetmentes jövőt.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.01
Mads Østberg újra megnyerte a pécsi versenyt! Forró hétvégén, gyors pályákon bizonyult a legjobbnak....
2022.07.01
Különleges lehetőséget biztosít a nagycsaládosok számára a július 29-31-i Formula–1 Aramco Magyar....
2022.07.01
A Vitesco meg akarja szüntetni a legtöbb munkahelyet nürnbergi üzemében. Az üzemi tanács nem lelkes....
2022.07.01
35 fok felett a tradicionális bécsi fiákerek az állatvédelmi törvény miatt nem közlekedhettek az....
2022.06.30
Nem is akárhová, hanem a középkategória felső harmadába, tehát a Passat, Insignia, vagy éppen a....
2022.06.30
Jogerősen felmentette a bíróság az M3-as autópályán 2016-ban történt halálos tömegszerencsétlenség....
2022.06.30
Az új Neta S Yaoshi elektromos szedánt az ingyenes töltés lehetőségével és egy brutális motorral....
2022.06.30
Az európai repülőtereken tapasztalható munkaerőhiány, amely a légiforgalom nyári emelkedésével....
2022.06.30
Nézze meg a videót! ..
2022.06.30
Elfogadta az üzemanyagok 50 banis - 40 forintnak megfelelő - árkompenzációjáról szóló sürgősségi....