FIAT

Édenkert a Fiat torinói központjában

2021.06.15.

A Fiat autógyár amely immáron a Stellantis csoport egyik fontos brandje, nem csak kínálatával, de látványos gesztusokkal is jelezni szeretné a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét

Különleges, kultikus hely Torino egyik városrészének egykori ipari, ma inkább innovációs központjaként ismert Lingotto, ahol jelenleg is megtalálható a Fiat központja. A gyönyörűen felújított épület tetejére a legendás olasz autógyártó managmentje most függőkertet épít, mintegy 28 ezer növénnyel. Olivier Francois vezérigazgató úgy fogalmazott: "Azt, hogy az új Fiat 500-ast csak elektromosként dobjuk piacra, igazából már a Covid 19 előtt eldöntöttük. Már akkor tudtuk, hogy a világ nem bír el több kompromisszumot. Valójában a lezárások csak a legutóbbi figyelmeztetések voltak. 

 
Akkoriban olyan szituációknak lehettünk szemtanúi, amiket egészen odáig elképzelni sem tudtunk volna, mint például a városi utcákon kóborló vadállatok, és ahogyan a természet, visszahódítja mindazt, ami jogosan az övé. És, mintha még ezek után szüksége lett volna rá, emlékeztetett minket a cselekvés sürgősségére, hogy tennünk kell valamit a Föld bolygóért. Van egy ikonunk, az 500-as. 
 
Egy ikonnak mindig küldetése van, és az 500 sem kivétel: az 1950-es években mindenki számára elérhetővé tette a mobilitást, most pedig a fenntartható közlekedést kínálja mindenki számára"- zárta szívhez szóló gondolatait a Fiat vezér, aki nemrégiben egy, a környezetvédelmi világnap alkalmából rendezett konferencián azt is bejelentette, hogy 2025 és 2030 között fokozatosan kivezetik belső égésű motorral hajtott modelljeiket a kínálatukból
 
Azt, hogy a Stellantis csoport tagjaként a Fiat milyen komolyan veszi a törekvést a fenntarthatóságra, az is jelzi, hogy a multicég csatlakozott az olaszországi MenoPerPiú programhoz, amelynek célja, hogy alkalmazottainak lehetővé tegyék a környezet, természet és állatvédelmi szempontból is rendkívül fontos növényi alapú étkezést.  
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.30
Az új, villamosított GSe modellekkel minden eddiginél egyszerűbben összehozható a....
2023.03.30
Lena Wurzenberger, a "Bild" egykori riportere és Julian Nagelsmann ex-Bayern-edző barátnője április....
2023.03.30
A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel....
2023.03.30
Nézze meg a videót! ..
2023.03.30
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének....
2023.03.30
Toyota a ’Mobilitást mindenkinek’ stratégia soron következő lépéseként bemutatta Japánban a C+walk....
2023.03.30
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik....
2023.03.30
Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalát Lajosmizsénél, ahol két kamion és egy....
2023.03.30
A BMW M GmbH új karosszéria-kialakítással bővítette portfólióját a prémium középkategóriában. Az....
2023.03.30
Andrew Morant akkor fogták el a rendőrök, miután nem sikerült eltulajdonítania egy autót - írja az ....