divat

Divatmárkával támad a Ford

2015.09.05.

Első hallásra szinte hihetetlennek hangzik, de immáron tény: a világ talán legismertebb autógyártója az eredendően amerikai, de jelentős német és angol hagyományokkal is rendelkező Ford új autómárkát alkotott. Ráadásul a nevet - , hogy még egy csavar legyen a történetben - egy olasz designertől, Alfredo Vignale-től kölcsönözte. De mi is az a Vignale?

A választ több mint egy évvel ezelőtt, egyedüli magyar újságíróként, személyesen Barb Sanmargic asszonytól a divatvilág fővárosában Milánóban kaphattam meg. Akkor a Ford alelnöknője kérdésemre úgy fogalmazott: - Újat, elegánsat, trendit és minőségit akarunk létrehozni egyszerre az autógyártásban és a divatban egyaránt. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Nos, azt, hogy mindez sikerült-e, mostantól akár személyesen is ellenőrizhetjük abban a néhány Vignale bemutató teremben, amelyek megnyitására a legjobb magyar Ford kereskedések, például a Ford Hovány kapott lehetőséget és megbízást. 

De mi is az a Vignale? A névadó Alfredo Vignale torinoi fémmegmunkáló és kárpitos dinasztia sarja, a család öröksége a mesteri kézműves tudást és az ösztönös stílus érzéket örökítette generációról-generációra. Méltán váltak Európa talán leghíresebb hintó építőjévé: apró műhelyükben erős de könnyű anyagokból készítettek úri hintókat, amelyek legfontosabb jellemzője a luxus szinvonalon kidolgozott belső tér és az egyedi kényelmi technologiák nagyszerű egyvelege volt.  Így 100-150 évvel később nagyjából ugyan ezt lehet elmondani az első kereskedelmi forgalomban kapható Ford Vignale-ról is. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Az új generációs Mondeo alapjaira épülő posztmodern luxus hintó belterének minden négyzetcentimétere erről a Vignale féle legendás kifinomultságról szól.

Képre kattintva galéria nyílik!

Sokan teszik fel a kérdést: a Vignale lesz a Ford Lexus-a, Infiniti-je vagy Acura-ja? Megérzésem szerint talán kicsit más a koncepció mint a Toyota, a Nissan és a Honda luxus márkáinál. Itt nem a technologia, hanem a divat, feltűnő luxus hanem a kifinomult elegancia felől lett megközelítve a prémium kategória. Ráadásul a Vignale koránt sem csak autó akar lenni hanem kimondottan és bevallottan elegáns divatmárka is. Amelynek kínálatában az autók mellett helyet kapnak a női lélek vágyott tárgyai is. Táskák, tárcák, tollak, kulcstartók és talán még néhány ruha darab is. Érdekes verseny lesz. Egy új divatmárkaként vagy egy Fordból varázsolt prémium autóként lesz-e nagyobb siker? Jóslatokba nem mernék bocsájtkozni, de annyi bizonyos, hogy jó időben és ideális célcsoportnak próbál megfelelni az új brand.

Táskában, tollban, kulcstartóban és autóban is egyre nagyobb az igény arra a fajta decens felső középosztálybeli időtlen eleganciára, ami nélkülöz minden fennhéjázást de büszkén felvállalja különbözőségét az átlagtól, a konfekciótól. Ráadásul ha a Vignale guruló és hordható termékeiben tényleg egyesül az olasz, a német, az angol és az amerikai stílus hagyomány legjava, akkor itt és most a Ford autó és divat történelmet ír.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.16
Ez nem több, mint egy kis kerek történet, melynek mozgatói nem meglepően kerekek. Induljon a sztori....
2022.08.16
Szlovéniában éjféltől csökken az üzemanyagok ára a sztrádákon kívüli töltőállomásokon - közölte a....
2022.08.16
A megengedett óránkénti 25 kilométer helyett 112 kilométeres sebeséggel közlekedett Brüsszel....
2022.08.16
A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el....
2022.08.16
A Seeing Machines és a Magna egy új vezetőfelügyeleti rendszer piacr..
2022.08.16
Az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 26-os kilométerszelvényében 2022. augusztus 16-án....
2022.08.16
Újra lendületben van a kínai autópiac: júliusban 30 százalékkal nőttek az eladások – írja az....
2022.08.16
2017-ben a Tesla főnöke, Elon Musk bemutatta a "Semi" nevű elektromos teherautót, a gyártást pedig....
2022.08.16
A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es....
2022.08.16
Szezonbeli legjobb eredményének elérése után Rácz Geri Snettertonban folytatta idei szezonját. A....