abroncs

A Continental új 3. generációs pótkocsiabroncsa

2014.02.17.

A Continental 2014-ben teljesen megújítja a teherautók számára készülő abroncskínálatát. Az új fejlesztésű, 3. generációs gumiabroncsok előfutára, a EcoPlus HT3, melyet kifejezetten pótkocsikra és félpótkocsikra optimalizált a világ egyik vezető gumiabroncs-gyártója. A prémium minőségű abroncs az elődjéhez képest alacsonyabb gördülési ellenállással és növelt futásteljesítménnyel rendelkezik. Az egyedi fejlesztésű futófelületnek köszönhetően pedig maximális tapadást és kiváló menetstabilitást biztosít vizes útfelületen is.

távolsági közúti szállítmányozásra optimalizált új abroncs fejlesztése során a vállalat szakembereinek figyelmét egyetlen részlet sem kerülhette el. A mérnökök a futófelületi mintázattól kezdve, az öv kialakításán és az abroncs vázszerkezetén át, egészen a peremig minden egyes elemet továbbfejlesztettek. Mindezeknek köszönhetően ez a 3. generációs teherabroncs jobb alapanyag-keverékkel és erősebb vázzal készül.

Alacsonyabb üzemanyag-felhasználás

A Continental az első olyan gyártó a piacon, amely már 3. generációs teherautó-abroncsokat kínál. Az új gumiabroncsokat a hannoveri székhelyű vállalat a gazdaságosságot szem előtt tartva fejlesztette ki, elsősorban az áruszállításban részt vevő piaci szereplők számára. Mivel ebben a szegmensben a gazdaságosság az egyik legfontosabb tényező, ezért a gumiabroncsoknak is támogatniuk kell a takarékos üzemeltetést és az alacsonyabb üzemanyag-felhasználást.

A Continental a gazdaságos üzemeltetés érdekében olyan futófelületi mintázatot fejlesztett ki, amely optimális érintkezést biztosít a pótkocsi és az útfelület között. A Conti EcoPlus HT3 négy hosszanti árokkal rendelkezik, melyekhez több, keresztirányú árok csatlakozik.
A 385/55 R 22.5 méretben készülő gumiabroncsok gördülési ellenállása különösen kedvező, ugyanis 25%-kal alacsonyabb az előd modellhez képest. Mindennek köszönhetően a Conti EcoPlus HT3 „A” besorolással rendelkezik az üzemanyag-fogyasztás tekintetében.

Kiváló menetstabilitás

A felhasználási igényekhez igazodó mintázat a kamionok esetében igen nagy jelentőséggel bír. Annak érdekében, hogy a mintázat megfelelő stabilitást biztosítson a járművezető részére, az új Conti EcoPlus HT3 esetében a vízelvezető árkok alján háromszög alapú piramis támasztóprofilok kerültek kialakításra. Ezen felül a zárt mintázat nagy érintkezési felületet biztosít, az összekapcsolt vállblokkok pedig az optimális kanyarodási stabilitásról gondoskodnak. A pótkocsik esetében ezeknek az összekapcsolt vállblokkok elsősorban kanyarodáskor van nagy szerepük.

A mérnökök az alacsony gördülési ellenállás megoldását a kétrétegű alapanyag-felépítésben találták meg. Az alsó párnaréteg az optimális érintkezési felületet biztosítja, míg a speciális alapanyagból készült, háromszög kialakítású öveket tartalmazó felső réteg csökkenti az abroncs felmelegedését, és így a gördülési ellenállását. A Conti EcoPlus HT3 gördülési zaja 69 dB (A), amely a kategória egyik legcsendesebb abroncsává teszi. Ahogy a Continental minden 3. generációs abroncsa, úgy a Conti EcoPlus HT3 is újrafutózható és újravágható mintázattal rendelkezik. Az új EcoPlus HT3 egyedi kialakítású acélkarkasszal, peremrésszel és légnyomástartó AirKeep® résszel rendelkezik, amely jelentősen csökkenti az üzemeltetési költséget.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.25
2023 első öt hónapjában 47 089 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 1,7....
2023.09.25
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Németh Kálmán gyémántdiplomás okleveles....
2023.09.25
A rendezvény első napja rengeteg programot kínál gyúróversenytől a koncertekig. ..
2023.09.25
A klasszikus formavilág és a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete az IAA Nemzetközi....
2023.09.25
Jövőre új autópálya matrica kategóriát vezetnek be Ausztriában: az egynapos matricát, amelynek ára....
2023.09.24
Korrekt eljárás a kereskedőtől. ..
2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....