közlekedésbiztonság

CERSC: Visegrádi országok a közlekedés biztonságáért

2013.09.16.

Szeptember 25-27. között, második alkalommal rendezik meg Budapesten a CERSC Conference on Effective Road Safety Campaigns rendezvényt, amelynek középpontjában a közlekedésbiztonsági kampányok hatékonysága áll.

Pillanatkép a tavalyi konferenciáról

- Viszonylag sok közlekedésbiztonsági kampányt szerveznek évről évre hazánkban és a környező országokban egyaránt. Sajnos nem elterjedt az a gyakorlat, hogy ezek a kampányok tanuljanak egymás „hibáiból”, vagy még inkább egymás jó gyakorlataiból, pedig nem érdemes mindig feltalálni a meleg vizet. – fogalmaz Varga Róbert, a CERSC konferencia főszervezője. – Több közép- és nagyvállalat évről évre együttműködik az állami szereplőkkel, a közlekedésbiztonság területén elsősorban az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal, amely hazánkban a leginkább kompetens szervezet ezen a területen. Az idei konferencia célja, hogy nemzetközi jó gyakorlatokat mutasson be, nem feltétlenül kizárólag a közlekedésbiztonság területéről. Mindenképpen fontos szempont, hogyan lehet a közlekedésbiztonság szempontjából is kritikus célcsoportokat (például a gyermekeket ill. védtelen közlekedőket) hatékonyan megszólítani, továbbá hogyan lehet érdeklődésüket folyamatosan fenntartani, szemléletüket formálni a biztonságos közlekedés területén. A konferencia kiemelten foglalkozik azzal is, hogyan lehet ezt a tevékenységet úgy folytatni, hogy azzal win-win-win helyzetet teremtsenek, tehát minden érintett számára értékes legyen a kampány. Ez az elsődleges célcsoport, a kampányban érintett közlekedők számára egyértelműen a tudatformálás, valamely közlekedésbiztonsági kockázat megismertetése, és elkerülésének lehetősége. A versenypiaci szereplők társadalmi felelősségvállalás keretében, vagy a felelős marketingen keresztül tudnak kapcsolódni a folyamatba, úgy, hogy a kampány eredményein keresztül elérjék saját célcsoportjaikat, illetve erősíteni tudják reputációjukat. A közlekedésbiztonság fejlesztéséért törvényi kötelezettségüknél fogva felelős állami szereplők pedig a külső erőforrások koordinált bevonásával hatékonyabban, és nem utolsósorban költséghatékonyabban tudják megvalósítani a közlekedésbiztonság fejlesztésére irányuló törekvéseiket.

Varga Róbert elmondta azt is, hogy a konferenciát idén is az International Visegrad Fund pályázati forrásából valósítják meg, ami azért is fontos, hogy a visegrádi országok szakértőit méltó körülmények közt vendégül láthassák, és konferencián vitassák meg a balesetmegelőzési kampányokat, hiszen a közlekedésbiztonság területén gyakorlatilag minden környező országban hasonló problémáról beszélhetünk.

Tavaly rendezték meg az első CERSC nemzetközi közlekedésbiztonsági konferenciát, mintegy száz szakember vett részt rajta, és a visszajelzések nagyon pozitívak voltak. A tavalyi konferencia tapasztalatait felhasználva, a szakmai kérdésekre alapozva az állami és versenypiaci szereplők igényeinek megfelelő tartalommal töltjük meg a 2013-as CERSC konferenciát. Több komoly közép- és nagyvállalat is részt vesz a rendezvényen, és bízunk benne, hogy minden résztvevő fel tudja majd használni a konferencia eredményeit a saját tevékenységéhez.

A konferenciának Budapesten a MEDOSZ hotel ad otthont. A pontos program és az előadók listája itt tekinthető meg.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.05
A mára Európában 99%-ban öntötő hibrid elektromos autókat értékesítő, vadonatúj plug-in hibrid....
2022.12.05
A rendőrség Magyarország egész területén 2022. december 5. és 11. között közúti ellenőrzést végez....
2022.12.05
A Schaeffler fokozza a szoftver- és elektronikai fejlesztésben való részvételét. Ennek érdekében a....
2022.12.05
Mindent áthat az új, hódító világvallásnak tekinthető progresszív liberális ideológia. Már a....
2022.12.05
A 400 forint körüli euró árfolyam továbbra sem kedvez a használt autó importnak. 2022-ben....
2022.12.05
Az ABB új szerepében, a sorozat hivatalos töltőbeszállítójaként bemutatta azt a töltéstechnológiát....
2022.12.05
Nagy-Britanniában 23,5 százalékkal, 142 ezer 889 darabra nőtt az új autók eladása novemberben az....
2022.12.05
Két perc alatt kétszer hajtott bele a traffipax ellenőrzésbe az a sofőr, aki a napokban....
2022.12.05
Az online autókereskedelem elleni egyik fő érv, hogy az ember ki akarja próbálni az autót, ahhoz....
2022.12.05
Hannover felé indult egy gép 77 utassal a fedélzetén, Németország helyett azonban újra Bécsben....