navigáció

Brazíliában erősített az NNG navigáció

2016.02.12.

Bár Brazília gazdaságával kapcsolatban nem túl optimisták az elemzők, akad egy iparág, ami növekedést jósol: az autóipar befektetői újra lehetőségként tekintenek az országra. A navigációs megoldásokban piacvezető NNG ennek szellemében 2015-ben erősítette jelenlétét Dél-Amerikában, Sao Pauloban.

Az ezredforduló elején a leggyorsabban fejlődő országok között tartották számon stabil, 5% feletti éves GDP növekedéssel. Brazília – Dél- és Latin-Amerika legnagyobb kiterjedésű országa – jelentős gazdasági változásokon ment át az elmúlt években. A szertelen fiskális politikának köszönhetően a GDP arányos költségvetési hiány 8 százalékkal növekedett (2010 – 2%, 2015 – 10% ). A kormánynak nem maradt túl sok lehetősége az adóemelésen és a költségek csökkentésén kívül, hogy visszatérjen korábbi fejlődési potenciáljához.


A gazdasági nehézségek ellenére akad egy iparág, ami komoly befektetési lehetőségeket lát a latin-amerikai országban. A legnagyobb autógyárak – mint a BMW, Audi és a Mercedes – a következő években folyamatosan invesztálnak a régióba. Az elemzők átlagosan 4%-os iparági növekedést jósolnak a következő 6 évre, ami a beszállítóiknak is nagy lehetőséget kínál a terjeszkedésre.

Az NNG évek óta ismert a régióban: eltökéltségüket mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az októberi Telematics Brazil & LATAM eseményen már előadóként vettek részt, ahol bemutatták piacvezető megoldásaikat. A piaci pozíciójuk erősítéséhez helyi szakembert is alkalmaznak.

A gépjárműipari kutatásokban elsőszámú SBD adatai szerint a high-tech infotainment rendszerek egyre fontosabbak a sofőröknek egy új autó vásárlásakor. Kutatásaik alapján látható, hogy a felhasználók 85 százaléka szívesebben használ utazásai során beépített navigációs rendszereket, mint okostelefonos applikációkat. A beépített navigációs eszközök elterjedését segíti, hogy a városok között gyenge a térerő, így a mobil navigációs applikációk komoly hátrányban vannak az NNG beépített megoldásaival szemben.

Brazília mellett a latin-amerikai régió más országai is tartogatnak kiemelkedő befektetési lehetőségeket. Mexikóban az eladások erőteljes növekedését jósolják a gyártók, mivel a bérek növekedése fűti a vásárlási kedvet, a kormány viszont korlátozza a használt autók importját.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
A HangZóna mai vendége Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság....
2023.02.02
A mai napon megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az....
2023.02.02
Az amerikai Rivian céget a Tesla lehetséges kihívójának tartották. De a fiatal gyártó már régóta....
2023.02.02
Baleset történt az M1-esen, Hegyeshalomnál - írja a Katasztrófavédelem. Egy sávon halad a forgalom....
2023.02.02
Interjú Bartal Tamással, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárával. ..
2023.02.02
A Honda a mai sajtótájékoztató keretein belül ismertette hidrogénüzletágával kapcsolatos....
2023.02.02
A brit Shell olaj- és gázipari cég rekordnyereséggel zárta a 2022-es évet - derült ki a társaság....
2023.02.02
A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is....
2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....