BMW

A BMW a 2015-ös IFA-n mutatja be a BMW ConnectedDrive világújdonságait

2015.09.06.

A bajor gyártó megannyi potenciális technológiai partnerrel összefogott, hogy egyedülálló és testre szabott innovációik egybeolvasztásával, az „intelligens járműkapcsolatok” vadonatúj funkcióit életre keltve minden eddiginél magasabb szintre emeljék a járműtechnológia okos megoldásaiban rejlő lehetőségeket.

A BMW a vezető, a jármű és a külvilág közötti állandó, intelligens kapcsolat létrehozása és fenntartása terén is minden kétséget kizáróan a világ egyik vezető autógyártó-vállalata. A bajor gyártó a BMW ConnectedDrive égisze alatt egyesíti intelligens járműkapcsolati szolgáltatásait, a legújabb funkciókról és megoldásokról pedig a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai termékeket és háztartási gépeket egyesítő expóján, a szeptember 9-ig nyitva tartó berlini 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon rántja le a leplet.

  • Világpremier: a Deutsche Telekom és a Samsung applikációinak köszönhetően már a BMW i3-ból, menet közben is működtethetők és ellenőrizhetők az otthoni háztartás egyes funkciói
  • Az Apple iOS és az Android rendszerű okostelefon-alkalmazások egyesítése
  • BMW i Remote applikáció a vadonatúj Samsung Galaxy Gear S2 okosórához
  • Mostantól az autóból is elérhető az n-tv hírszolgáltató alkalmazása
  • Vadonatúj GoPro-kamerarögzítési megoldások a BMW modelljeihez

A 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon a BMW a járműből működtethető otthoni funkciókat állítja a középpontba. A Deutsche Telekom Smart Home névre keresztelt, Apple iOS-alapú alkalmazása a BMW ConnectedDrive szolgáltatásain keresztül bármelyik BMW modell operációs rendszerébe könnyedén feltelepíthető – akárcsak a Samsung SmartThings nevű, Android-alapú alkalmazása, amelyet a vállalat kutatási applikációként mutat be a 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon. A BMW a  most zajló expón tartja mindkét okos alkalmazás járműbe integrált változatának világpremierjét, amellyel a gyártó a BMW és a két legnépszerűbb mobil operációs rendszer rugalmas összekapcsolásának gördülékenységét nyomatékosítja.

Mindkét új alkalmazás az otthoni funkciók menet közbeni működtetését és ellenőrzését teszi lehetővé, a BMW modelljeiből. A felhasználók út közben ellenőrizhetik, hogy például zárva vannak-e az otthoni ablakok és ajtók, illetve hogy a riasztóberendezés megfelelően működik-e, miközben például beázás vagy betörés esetén a rendszer azonnal értesíti őket a BMW műszerfalán felvillanó ikonokkal és üzenetekkel. Miként az n-tv vadonatúj, kibővített hírszolgáltató alkalmazása – amelynek járműbe integrált változata ugyancsak világújdonságként mutatkozik be a berlini expón –, úgy ezek az okos applikációk is az iDrive vezérlőjén keresztül működtethetők, miközben információik a központi kijelzőn olvashatók.

Új kiegészítők és nagysebességű innovációk

A kicsi és tartós GoPro-kamerákat működtető applikáció mostantól a BMW volánja mögött ülve, az autó operációs rendszerén keresztül is elérhető, amelynek első változatát a GoPro standján állítják ki a berlini IFA expón (3.2 számú csarnok, 201-es stand). Az eredeti BMW tartozékok palettája eközben vadonatúj GoPro-kameratartókkal és –rögzítési rendszerekkel gazdagodik, amelyeket speciálisan a BMW modelljeihez terveztek meg és amelyekkel még extrém vezetési körülmények között, például versenypályán is tökéletes fényképek és videók készíthetők.

Az a lenyűgöző innovációs sebesség, amellyel a BMW a szórakoztatóipar újdonságaira újabbnál újabb intelligens megoldásokkal reagál, ezúttal az új Samsung Galaxy Gear S2 okosóráról működtethető BMW i3-funkciókban érhető tetten. A felhasználók immáron a csuklójukról ellenőrizhetik az elektromos kisautó nagyfeszültségű akkumulátorának töltöttségi szintjét és az autóval megtehető aktuális hatótávolságot. Mi több, 2015. szeptember 4-9. között, a 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállítás Samsung standján (CityCube, B csarnok, 101-es stand) a látogatók az innovatív BMW i3 és BMW i8 modelleket is kipróbálhatják virtuálisan. A Samsung Gear VR Innovator Edition for S6 intelligens élményszemüveg a prémium elektromos kisautó és az innovatív plug-in hibrid sportautó elképesztően élethű vezetési élményét kelti életre.

A BMW interfész az okos alkalmazások hatalmas tárhelyéhez nyújt hozzáférést

A BMW vezető szerepet tölt be a különféle, széleskörű okos alkalmazások autóba integrálhatósága terén, egy saját technológiájú interfésznek köszönhetően. A bajor gyártó négykerekű modelljeiben a BMW ConnectedDrive a saját fejlesztésű, A4A (Apps for Automotive – autóban elérhető applikációk) névre keresztelt interfészen fut, amely lehetővé teszi, hogy az aktuális modellpaletta képviselői és a jövő BMW modelljei is bármikor frissíthetők legyenek a legújabb alkalmazásokkal. Mindez magas szintű rugalmasságot biztosít a BMW modelljeinek, miközben azok a jövő újításaival párhuzamosan fejlődhetnek. Eme képességet a BMW ConnectedDrive szolgáltatásai is alátámasztják, amelyek egyre szélesebb körben tartják fenn az állandó, intelligens járműkapcsolatot, így például az Online Szórakoztató adatbázis, az internetkapcsolat vagy a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) képében.

Intelligens otthoni funkciók a BMW i3 volánja mögül nézve

A tavalyi IFA kiállításon a BMW egyfajta kutatási alkalmazás segítségével mutatta be, hogyan működtethetők az autóból az intelligens otthon egyes funkciói, a Deutsche Telekom idei standján (21a csarnok, 101-es stand) pedig már a Smart Home okos alkalmazás végleges, járműbe épített változatát mutatja be a nagyközönségnek. Az Apple iOS operációs rendszereket futtató készülékekre írt alkalmazás már elérhető az Apple App Store-ban. Amint az innovatív alkalmazást futtató Apple iPhone csatlakozik a BMW modelljéhez, az alkalmazással összekapcsolt intelligens otthon elektromos funkciói azonnal működtethetővé válnak a BMW iDrive vezérlőjén keresztül.

Egyes funkciók eközben teljesen automatikusak is lehetnek. Az otthon olyan belső beállításai, mint például a szobák hőmérséklete, automatikusan is aktiválódhatnak, amint a felhasználók kijelölik az autó navigációs rendszerében a hazavezető utat. Eme megoldás nem csupán kényelmes, de energiatakarékos is. A felhasználók ezen felül a BMW központi kijelzőjén ellenőrizhetik, hogy bezárták-e otthon az ajtókat, lekapcsolták- e a lámpákat és hogy működik-e a riasztóberendezés.

Az intelligens járműkapcsolatok otthont vezérlő funkciója idén a Samsung standján is bemutatkozik, egy BMW i3 modellbe építve. A Samsung SmartThings névre keresztelt kutatási alkalmazása automatikusan becsukja az otthoni ajtókat és csökkenti a belső hőmérsékletet, amint az autó kigurul a garázsból. A BMW ConnectedDrive széleskörű felhasználhatóságának és az applikációk egyszerű telepítésének köszönhetően a SmartThings Android-alapú és iOS-alapú rendszereken is futhat. A lehetőség, hogy a két legnépszerűbb mobil operációs rendszer alkalmazásai minden körülmények között gyorsan és könnyedén csatlakoztathatók a BMW modelljeihez, a BMW ConnectedDrive sokrétű felhasználhatóságát hangsúlyozza.

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Gear S2 okosórára tervezett BMW i Remote alkalmazás

A BMW i3 és a BMW i8 modell integrált SIM kártya segítségével teremti meg a vezető, a jármű és a külvilág közötti állandó, széleskörű kapcsolatot. Eme SIM kártyán keresztül a felhasználók a BMW i3 egyes funkcióit okostelefonról is működtethetik, a BMW i Remote alkalmazásnak köszönhetően. A 2014-es IFA kiállításon a BMW első ízben mutatta be az innovatív applikáció okosórára fejlesztett változatát a Samsung Galaxy Gear segítségével. Az alkalmazásnak köszönhetően a felhasználók a csuklójukon is ellenőrizheti a BMW i3 nagyfeszültségű akkumulátorának töltöttségi állapotát és aktuális hatótávolságát. Mi több, már a navigációs rendszer egyes funkciói is működtethetők a Samsung Galaxy Gear okosóra használatával, amely a BMW i modellek intermodális, több lehetőségből építkező útvonaltervezését is támogatja.

A 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon a bajor gyártó egy BMW i3 modellbe építve prezentálja a Samsung okosórával összekapcsolt BMW i Remote alkalmazás legújabb, kutatási változatát. A Samsung Galaxy Gear S2 okosórán a legújabb Android operációs rendszer fut. A felhasználók immáron anélkül ellenőrizhetik az elektromos kisautó nagyfeszültségű akkumulátorának töltöttségi állapotát és a jármű aktuális hatótávolságát, hogy elővennék a zsebükből a csatlakoztatott okostelefont. Mint ilyen, az új Samsung okosóra már közvetlenül, okostelefon közbeiktatása nélkül hoz létre állandó kapcsolatot a jármű és a felhasználó között, akinek mostantól nem kell elővennie a telefont, feloldania a kijelzőt és beírnia a kódot mindehhez.

Vadonatúj n-tv applikáció gyors, lényegretörő és aktuális hírekkel

Az n-tv Németország első állandó hírcsatornája, amely a hét minden napján, a nap minden percében, megállás nélkül szolgáltatja a nagyvilág elsősorban politikát, üzleti életet, sportot és társadalmat érintő híreit, miközben naprakész tőzsdei információkról is tájékoztat. Az n-tv szerkesztői a csatorna okostelefon-alkalmazását is megállás nélkül frissítik (az alkalmazás díjmentesen elérhető az Apple App Store-ban), amelyen keresztül a legaktuálisabb és legfontosabb hírek hangfájlként hallgathatók meg, egy profi hírolvasó szájából. A hírek azonban mostantól teljes egészében visszahallgathatók, az n-tv autóba integrált alkalmazásának köszönhetően. A 2015-ös IFA kiállítás n-tv standján (6.2 B csarnok) egy BMW i3 modellbe telepítve mutatják be az alkalmazás legújabb funkcióját.

Miként az összes, BMW-ben elérhető okostelefon-alkalmazás, úgy az n-tv applikációja is BMW által jóváhagyott újítás, amelyet a BMW együttműködési programjának részeként fejlesztettek ki. Az n-tv okostelefon-innovációja azonnal a felhasználók rendelkezésére áll, amint az okostelefont csatlakoztatták az autó operációs rendszeréhez. Az alkalmazás ezután a BMW ConnectedDrive központi menürendszeréből válik elérhetővé. Az applikáció a központi kijelzőn keresztül, az iDrive vezérlővel működtethető.

Vadonatúj GoPro-kamerarögzítési megoldások

A kompakt méretű, masszív GoPro-kamerákkal gyerekjáték a magával ragadó fényképek és videók elkészítése. A tartós kis kamerákat előszeretettel használják az emberek szerte a világon, amikor egy-egy vissza nem térő, rendkívüli eseményt kívánnak megörökíteni magukról. Az iPhone-ra, Android-ra és Windows Phone-ra egyaránt elérhető GoPro okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően a kompakt kamerák már az okos készülékekkel is működtethetők, többféle rögzítési módban is. A BMW ConnectedDrive és a GoPro-alkalmazás egyesítésével mostantól a kamerák a BMW volánja mögött ülve, az iDrive vezérlővel is működtethetők, a képeket pedig a központi kijelzőn nézhetik vissza a felhasználók. A GoPro a 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon a BMW M6 MotoGP Safety Car biztonsági autóval prezentálja a hatékonyan működő rendszert, valamint az eredeti BMW tartozékok palettáját színesítő legújabb kamerarögzítési megoldásokat, amelyekkel a kis kamerák a lehető legstabilabb módon szerelhetők fel a BMW modelljeire. A karosszériára az M Performance Track Fix kameratartók, míg az utastérben a Travel & Comfort rendszerek különféle megoldásai rögzítik a GoPro-eszközöket, biztosítva, hogy a kamerák még a legdinamikusabb vezetési szituációk közepette, például egy versenypályás szlalomozás esetén is hibátlan felvételeket készítsenek.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.02
Azzal ajándékozott meg a sors távol-keleti szerencséje, hogy volt alkalmam napokig tesztelni végre....
2023.06.02
Az új Range Rover Sport SV a Range Rover fennállásának legnagyobb teljesítményű, legdinamikusabb....
2023.06.02
A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak....
2023.06.02
Kissé csökkentek a használt autók árai májusban. Egy különösen népszerű szegmensben azonban....
2023.06.02
A rendőrség egy új közlekedési tábla bevezetésére hívja fel a figyelmet, aminek célja, hogy....
2023.06.01
Baleset történt az 52-es főúton, Solt közelében forgalmi akadály van – adta hírül az Országos....
2023.06.01
Mai vendégünk Lambert Gábort a MABISZ kommunikációs vezetője. ..
2023.06.01
Egy angol tuningcég a bő kétszeresére emelte a Toyota raligyökerekkel rendelkező hot hatch-ének....
2023.06.01
Orosz lapértesülések szerint hamarosan megkezdi járműveinek összeszerelését Kubában az Uljanovszki....
2023.06.01
Az új, tisztán elektromos Volvo EX30 nem csak a biztonság és a fenntarthatóság terén nyújt....