sebességmérés

Az új típusú szupertraffipax már a futókat is fotózza

2021.05.01.

A német rendőrség Alice névre keresztelt berendezése a járművek mellett 52 fürge gyalogost is lefotózott három nap alatt.

 

A Baleset-megelőzés c. rendőrségi Facebook oldal szerint a történet úgy kezdődött, hogy Northeim belvárosában rejtett sebességmérőt helyeztek el egy álló furgont imitáló szürke-fehér dobozban. Az Alice névre keresztelt „blitzer” mindössze szűk három napig, hétfő déltől csütörtök reggelig működött a város egyik gyalogos zónájában, melyet nem sokkal korábban nyitottak meg részlegesen a forgalom számára.

A behajtani szándékozó járművek a gyalogosok biztonsága érdekében azonban legfeljebb „lépésben” haladhatnak, mely a német joggyakorlat alapján maximum 7 km/h sebességet jelent. E viszonylag rövid idő alatt a sebességmérő összesen 63 személygépkocsi, valamint 4 tehergépkocsi gyorshajtását regisztrálta. Többnyire enyhébb szintű sebességtúllépések valósultak meg, melyek 35 euróig terjedő bírsággal sújthatók, de olyan sofőr is akadt, aki 40 km/h-val száguldozott gyalogos zónában. Az ő büntetése 160 euró pénzbírság, valamint 2 büntetőpont a vezetői engedély nyilvántartásban.

A legnagyobb meglepetést ugyanakkor nem a járművezetők, hanem a gyalogosok okozták. Alice a telepítés három napja során ugyanis 52 gyalogost is lefotózott, akik ugyancsak túllépték a beállítási limitet (a készülék nem 7 km/h-ra, hanem magasabb értékre volt beállítva). Már az első este valóságos verseny alakult ki a gyalogos zónában bóklászó fiatalok között, akik a készüléket felismerve a lehető leggyorsabban igyekeztek elszaladni a kamera előtt. A verseny tétje az volt, hogy kinél villan majd a vaku, és ki lesz a futók között a leggyorsabb (az aznapi nyertes legalább 26 km/h-val szaladt a blitzer által készített fotó szerint).

 

A hír gyorsan terjedt, és másnap még több fiatal érkezett a helyszínre, akik ugyancsak szerencsét próbáltak Alice kamerája előtt. A futóversenyről készített videó a közösségi hálózatra is felkerült, ahol nagy sikert aratott.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.07
A második világháború előtti magyar autópiacon négyezer pengőnél kevesebbe került egy személyautó,....
2023.06.07
Hamisítás Elleni Világnap alkalmából látványos, hamis termékek megsemmisítésével egybekötött....
2023.06.07
Az AI lesz az új, mindent kontrolláló über-nagynéni.   ..
2023.06.07
Lezárták az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalát szerda délután Martonvásár közelében, mert....
2023.06.07
Egy napon 23 sebességi, illetve lassulási rekordot állított fel a Rimac Nevera horvát gyártmányú....
2023.06.07
A Wizz Air légitársaság támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) fejlesztésével....
2023.06.07
Horvátországban az első öt hónapban 26 584 új személygépkocsit adtak el, 44,3 százalékkal többet,....
2023.06.07
Biztató, hogy a magyar gazdaság iparágai között a legnagyobb súllyal szereplő járműgyártás,....
2023.06.07
Az utasbiztosítási piac tavaly elérte a járvány előtti szintet, a biztosítók utasbiztosításokból....
2023.06.07
Négy évvel a bemutató után jött el a ráncfelvarrás ideje a harmadik generációs Touareg számára. ..