portré és interjú

„Az új technológiák új tudást jelentenek”

2021.11.08.

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már kilenc lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 58 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég - mely idén ünnepli 150 éves évfordulóját - 193.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak.

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

A videó a képre kattintva indul.

Lovas Erika, minőségügyi rendszermérnökként dolgozik a Continental váci gyárában.

Változatos munkakört töltök be, melyben a társterületekkel való csapatmunka ösztönzőleg hat és egyben kihívásokkal teli.

Mi a feladata egy minőségügyi rendszermérnöknek?

Feladatom, hogy cégünk meg tudjon felelni a vevői, illetve az autóipari szabványoknak és törvényi előírásoknak. Mindezt egy átlátható dokumentációs rendszer biztosítja, mely a folyamataink leírásának köszönhetően rendszerezett. Összefogja a társterületeket, így közös erővel tudjuk a rizikókat azonosítani, majd proaktívan és preventíven csökkenteni és megszüntetni. Mindezek hatékonyságát a rendszeres ellenőrzések alkalmával felülvizsgálni, és az eredmények alapján mérni tudjuk.

Hogy néz ki egy munkanapja?

Változatos munkakört töltök be, melyben a társterületekkel való csapatmunka ösztönzőleg hat és egyben kihívásokkal teli. Napi szinten több megbeszélésen veszek részt a társterületekkel, ahol az egyik gondolat hozza a másikat, melynek köszönhetően újabb feladat megoldását dolgozzuk ki, ami sokszor szakmai kihívást jelent.

Mennyire fontos az, hogy inspiráló célja legyen a mindennapi munkájának? A technológia milyen szerepet játszik mindebben?

Fontos, hogy legyen célja a feladatomnak, és örülök, hogy eddig a lendületet még meg tudtam őrizni. Saját fejlődésem szempontjából az új technológiák új tudást jelentenek, ezek az ismeretvágyamat teljes mértékben kielégítik.

Hogyan tudná jellemezni a munkahelyét?

A Continental számomra egy olyan család, melyben sokféle személlyel lehet találkozni. Van, aki a lehetőségeket keresi, van, aki a lehetőségekhez mérten határozza meg a feladatot és van, aki feladatot tud maximálisan végrehajtani. Van, aki egyénként kimagasló, és van, aki a csapat lelke tud lenni.

Van bármi, ami a családja és a barátai szerint esetleg a gyengesége, ugyanakkor a mindennapi munkája során előnyére válik?

A családom és a barátaim szerint rendkívül nehéz nekem megfelelni, mert nagyon magasak az elvárásaim. Ez viszont segít abban, hogy az általunk fejlesztett algoritmusok ellenőrzése mindig a legmagasabb minőségben történjen.

Mit tart a munkája legnagyobb előnyének?

Folyamatos fejlődést szakmailag és emberileg is. A saját kollégákkal vagy a társosztályokkal való együttműködés során sokat lehet tanulni minden téren.

Ajánlaná másoknak a Continentalt, mint munkahelyet?

Egy 150 éves múltra visszatekintő cégnél, melyből a váci telephely 21 éve üzemel jó érzés dolgozni. Büszkeséggel tölt el, hogy közel 7 éve hasznos tagja lehetek ennek a csapatnak és a munkám fontos a cégnek. Számomra ez inspiráló, változatos és kihívásokkal teli, így nem is kérdés, hogy ajánlom! 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.27
Ma már mindent elural a CO2 és az önvezetés, 40 évvel ezelőtt viszont jó üzletnek tűnt beszállni a....
2022.01.27
A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt indít a vasúti átjáróban történő közúti balesetek....
2022.01.27
A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos....
2022.01.27
A kínai Nio márka megnyitotta a 800. akkumulátorcserélő állomását , ezúttal a Hangzhou városban....
2022.01.27
Azt remélik, az új, i20 N alapú hibrid Rally1-es autóval végre az egyéni bajnoki címet is....
2022.01.27
Egy autómentő kisteherautó és egy személyautó csapódott egymásnak valamivel 14 óra után - írja a....
2022.01.27
A miskolci rendőrök előállították a férfit - írja a police.hu. ..
2022.01.27
A holland DSM is jelezte részvételét a májusi magyar kerékpáros körversenyen, a Tour de Hongrie-n,....
2022.01.27
Kiderült, milyen problémákkal kell szembenézniük az orosz autósoknak az ukrán válság miatt. ..
2022.01.27
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július....