BMW

Az új BMW 5-ös nyerte az idei iF terméktervezési díjat

2017.03.17.

A szakmai zsűri a lenyűgöző üzleti modell mellett a BMW Group négy tanulmányát és a Designworks öt innovatív alkotását is díjjal ismerte el.

2017-ben a BMW Group öt formai megoldása hódította el a nemzetközileg elismert iF terméktervezési díjat. A szakmai zsűri az innovatív dizájn és a jövőbe mutató technológia páratlan egyesítéséért a MINI VISION NEXT 100 tanulmányautót, a Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautót, a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmányt és a BMW Concept X2 tanulmányautót is kitüntette a „Mobilitás” kategória profi koncepciókat megillető trófeájával. A „Sorozatgyártású gépkocsik” kategória hőn áhított „iF Gold Award 2017” terméktervezési díját az új BMW 5-ös limuzin kapta, amellyel a szakmai zsűri újfent elismerte a BMW formatervezői részlegének kiváló munkáját.

A BMW Group teljes körű leányvállalataként működő Designworks a mobilitás, az életmód, a felhasználói élmény és a sport kategóriákban összesen öt dizájn-alkotásáért vehette át idén az iF terméktervezési díjat. A fényes trófeákkal a szakmai zsűri a Puma X-CAT DISC sportcipőt, a REVLON Pro sminkecset-kollekcióját, a John Deere járműgyártó vállalattal közösen kifejlesztett 1050K Crawler lánctalpas kotrógépet, a 2016-os Paralimpiai Játékokra készített BMW Racing verseny-kerekesszéket, valamint a Head-Up kijelzővel felszerelt BMW Vision Ride bukósisak-koncepciót ismerte el.


A díjakat 2017. március 10-én, az iF Design Awards Night 2017 gálaesten adták át, amelynek immáron hatodik alkalommal a BMW Welt adott otthont. Az iF terméktervezési díjakat a világ legnívósabb dizájn-elismerései között tartják számon, amelyek az elmúlt évtizedekben a kiváló minőségű formatervezői munka védjegyeivé váltak. Az 1953-ban alapított díjjal azon termékeket tünteti ki a szakmai zsűri, amelyek az esztétikus megjelenésen és a látványos formai megoldásokon túl innovációs értékekkel is bírnak, ergonómiailag kifinomultak, funkcionalitásuk kézzelfogható és előállításuk környezetbarát.

Az új BMW 5-ös limuzin „iF Gold Award 2017” terméktervezési díja

A nemzetközileg elismert dizájn-szakértőkből álló, 58 fős szakmai zsűri idén úgy döntött, hogy az innovatív dizájn-megoldások globális összefogására specializálódott német szervezet, az International Forum Design (iF) legmagasabb szintű elismerését, a „Sorozatgyártású gépkocsik” kategória hőn áhított „iF Gold Award 2017” terméktervezési díját az új BMW 5-ös limuzinnak ítéli oda, a modell innovatív koncepciójáért, valamint egyszerre dinamikus és elegáns formai kialakításáért.

Indoklásában a szakmai zsűri mindenekelőtt a sportos dizájn letisztultságát, a karosszéria és az utastér márkahű stílusjegyeit, illetve a kisugárzás és a vezetési élmény közötti tökéletes párhuzamot emelte ki.

A „Mobilitás” kategória profi koncepcióinak járó iF terméktervezési díjjal 2017-ben a BMW Group négy tanulmányát tüntették ki:


Nagyvárosi mobilitás a felhasználó igényei szerint: a MINI VISION NEXT 100 tanulmányautó

A MINI évtizedek óta a nagyvárosi emberek legideálisabb, egyszerre lendületes és rugalmas mobilitási partnere. A digitalizáció ugrásszerű térnyerésével és az intelligens járműkapcsolatok folyamatos bővülésével szinte napról napra változik a minket körülvevő világ, a nagyvárosi mobilitás jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésekre így a MINI a MINI VISION NEXT 100 tanulmányautóval kívánja megadni a választ. Vajon a jövő nagyvárosai biztosítanak majd elegendő helyet ahhoz, hogy a vezetés élmény maradjon? Milyen formában ölt majd testet a MINI által fémjelzett „ötletes helykihasználás”? És miként reagál a MINI a minket körülvevő, digitalizált és hálózatba kapcsolt világ kihívásaira? A MINI VISION NEXT 100 tanulmányautó középpontjában a személyes mobilitás elősegítése és bolygónk erőforrásainak átgondolt használata áll. A koncepció a „Minden MINI az én MINI-m” („Every MINI is my MINI”) mottó égisze alatt kelt életre, a közösségi autómegosztásban rejlő lehetőségekre helyezve a legfőbb hangsúlyt. A jövőbe mutató elképzelés szerint a MINI minden percben az ügyfél rendelkezésére áll majd és kért időpontra magától a megjelölt helyszínre érkezik, az ügyfél személyes ízlésére, érdeklődésére és igényeire szabott megjelenéssel, illetve tulajdonságokkal.


Luxus színvonalú mobilitás a jövőből: a Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó

A Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó a brit luxusautó-gyártó első olyan koncepciója, amelyet kizárólag a jövő elképzelései szerint váltottak valóra, a luxus színvonalú mobilitást helyezve a középpontba. A Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó a minden téren személyre szabható, átfogó Rolls-Royce élmény megtestesítője, amely hamisítatlan stílusjegyekkel elégíti ki a műértő ügyfelek jövőbeni igényeit és vágyait. A brit luxusautó-gyártó víziója szerint a Rolls-Royce modelljei a jövőben is kézzel készülnek majd, az ügyfelek személyes preferenciái szerint, a legnemesebb anyagok felhasználásával. A kompromisszumoktól mentes tanulmány teljes mértékben automatizált vezetésre képes, miközben a technológia egy zéró emissziójú, tisztán elektromos hajtásláncra épül. Az utasok a futurisztikus, ámde minden részletében kézzel készített „Szentélyben” foglalhatnak helyet, a gondtalan utazásról pedig „Eleanor”, a Rolls-Royce ügyfelének virtuális asszisztense gondoskodik. A Rolls-Royce VISION NEXT 100 tanulmányautó a jelenben láttatja a luxus színvonalú mobilitás jövőjét.


Kiút a hétköznapokból: a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány

A digitális világ nyújtotta előnyöket kihasználva a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány vadonatúj szintre emeli a motorkerékpározás hamisítatlan élményét, amelyet a jövőben a határtalan szabadság lebilincselő érzése jár majd át. A koncepció a motoros, a jármű és a környezet közötti intelligens járműkapcsolati hálózatnak köszönhetően előre érzékeli a balesetveszélyes forgalmi szituációkat, a BMW Motorrad ügyfelének így sem bukósisakra, sem védőruhára nincs szüksége. Mint ilyen, a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány a motorozás valaha átélt legszabadabb élményét közvetíti, hiszen a gyorsulás, a folyamatos légáramlat és a karnyújtásnyi közelségben elhúzó táj minden pillanatban jelen van.


Újdonság a kompakt szegmensben: a BMW Concept X2 tanulmányautó

A BMW Concept X2 tanulmányautó a kupé-sziluettek lendületes dizájnnyelvezetét a BMW X modellcsalád robosztus felépítésével egyesíti, amely a prémium kompakt szegmens vadonatúj, izgalmakkal teli ösvényét vetíti előre. A BMW Concept X2 tanulmányautó egyedisége a koncepció arányaiban is visszaköszön: amíg a hatalmas keréktárcsák és a két részre osztott karosszéria stílusjegyei a BMW X modellcsaládra jellemző sokoldalú funkcionalitást nyomatékosítják, addig a hosszú tengelytávolság, az elnyújtott tetővonal, a rövid túlnyúlások és a meredeken lejtő C-oszlopok kifinomult egysége a vadonatúj modell lendületes, áramvonalas karakterét kelti életre.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....
2022.05.16
Idén második alkalommal került megrendezésre a Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő verseny....
2022.05.16
Közzétette a rendőrség a hétvége baleseti adatait, amelyek szerint nagyon sok súlyos kimenetelű....
2022.05.16
Az X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A modell megújult....
2022.05.16
Az elmúlt években a különleges i-Cockpit vezetőhely a Peugeot modellek valódi védjegyévé vált. A....
2022.05.16
Az autókhoz használt motorolajok ára megduplázódott  májusban Oroszországban – írja a carsweek.ru....
2022.05.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – itt az Útinform reggeli jelentése. ..
2022.05.15
Nem szűnnek a vasúti átkelőhelyen történt balesetek idén sem. Sajnos interjúnk elkészítése óta is....
2022.05.15
Ketten haltak meg abban a balesetben, amely a 31-es főúton történt vasárnap délután Heves és....
2022.05.15
Egy ismeretlen városban hol parkol legszívesebben autójával? Éjszaka sötétben, vagy ha az utcai....