Cartour

Az üdülés márpedig a családdal az igazi

2014.02.17.

A Cartour Utazási Iroda ajánlata: Egy aktuális hazai felmérés eredménye

Szöveg: Horváth Miklós, Fotó: Cartour

Az elmúlt hetek a téli sportok jegyében teltek, hiszen cikkeinkben ellátogattunk a környező országok síparadicsomaiba, és javában tart még a téli olimpia, de az elmúlt hétvége felcsillantotta a reményt: idén is lesz tavasz, sőt talán nyár is.És ha lesz nyár, akkor nem maradhat el a nyaralás, amivel kapcsolatban a csaladiudules.hu oldal készített egy felmérést, fontos kérdésekkel és érdekes válaszokkal. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók nagyjából egyharmada csak évi egy üdüléssel számol, és nagyjából ugyanennyien vannak azok is, akik a hosszabb nyaralás mellé terveznek egy rövidebb kiruccanást is, jobbára tavasszal.Kiemelkedően magas (majdnem 70 százalék) azoknak a válaszadóknak a száma, akik belföldön szeretnék tölteni a vakációt. A szálláshelyek közül a legnépszerűbbek a szállodák és az apartmanok, de kb. tíz százalék azoknak az aránya is, akik panzióban pihennének.

Aquilo Hotel Panorama Tihany

A belföldi szálláshely kiválasztásában elsődleges szempont a régió illetve település adottságai: gyerekprogramok, kirándulási és szórakozási lehetőségek. Az ár-érték arány egyre fontosabbá válik, hiszen a gyerekes szülők kicsit több mint fele nem feltétlenül a legolcsóbb, akciós ajánlatok felé fordul, hanem elfogadja a középkategóriás árakat, a hozzá tartozó szolgáltatások függvényében.A családok nagy része egy vagy két gyerekkel indul útnak, az ő érdeklődésük középpontjában a gyerekbarát, és egyre inkább a kamaszbarát szálláshelyek állnak, de mindig van igény a bababarát szállásokra is. Ha valaki idáig azt gondolta volna, hogy a családbarát szálláshelyeket azért szereti a szülők nagy része, mert a gyereket lefoglalják az animátorok, miközben ők pihenhetnek, akkor most kiderül, tévedett: a szülők fele kifejezetten igényli a közös programokat, hiszen ezért mennek családi pihenésre, és csak harmaduk szeretné, ha a gyerekeknek néhány órára külön animációs programokat szerveznének.

Hotel Club18 Siófok

A Cartour Utazási Iroda kínálatában szerepelnek családbarát szálláshelyek az ország minden vidékéről. A sok lehetőség közül kimazsoláztunk néhányat, amik a biztosan nem okoznak csalódást az odautazó családoknak szolgáltatásaikkal és a környéken található szórakozási, kulturális és sportlehetőségekkel: a Balatonnál a Club 218 Siófokon és az Aquilo Hotel Panorama 3* Tihanyban, a Budapest környékiek közül a zsámbéki Szépia Bio Art Hotel 4*, vagy a keleti országrészben az Álom Apartman 3* Hajdúszoboszlón és a Jázmin Panzió 2* Gyulán.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.25
Megrendülten tudatjuk, hogy életének 84. évében elhunyt dr. Németh Kálmán gyémántdiplomás okleveles....
2023.09.25
A rendezvény első napja rengeteg programot kínál gyúróversenytől a koncertekig. ..
2023.09.25
A klasszikus formavilág és a legmodernebb technika bravúros mérnöki ötvözete az IAA Nemzetközi....
2023.09.25
Jövőre új autópálya matrica kategóriát vezetnek be Ausztriában: az egynapos matricát, amelynek ára....
2023.09.24
Korrekt eljárás a kereskedőtől. ..
2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....