Aurus

Az oroszok kirúgták az Aurus vezérét

2022.01.20.

Új vezérigazgatója van az első orosz luxusautókat gyártó vállalatnak, az Aurusnak. A márka sajtószolgálata szerint Adil Sirinov 2021 decemberében távozott a cégvezetői posztról. A közlemény megfogalmazása szerint a felsővezető „saját döntésa alapján távozott a pozícióból. Jelenleg az „UAZ” PJSC-nél és a „Sollers Ford” JV-nél végzett munkára összpontosít" – írja az autonews.ru orosz autós portál.

Politikai jelentősége is van annak, hogy az év végével távozott pozíciójából az állami figyelemmel övezett Aurus cég vezetője. A vállalat ugyanis kiemelt helyet tölt be az oroszországi járműgyártásban. Annak idején maga Putyin elnök döntött arról, hogy létre kell hozni hazájában az Aurus luxusmárkát. Egyebek között ez a cég gyártja az orosz felsővezetés számára a protokoll járműveket.

Jelenleg Nyikolaj Hodoszevics látja el az Aurus vezérigazgatói feladatait. Korábban a cég ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

„Lehetséges, hogy a jövőben új szereplő kerül a cég vezetésébe, akinek stratégiai feladatai közé tartozik majd többek között az export dinamikus fejlesztése és a külpiaci terjeszkedés” – ismertette a társaság közleménye.

Adil Sirinov 2019 nyarán lett az Aurus vezérigazgatója. Ebben a pozícióban a német Gerhard Hilgert váltotta, aki 2018 óta vezette a céget, és ezt megelőzően hosszú ideig a Sollersnél töltött be különböző pozíciókat.

Az Aurus hangsúlyozta: a cég jóváhagyott fejlesztési stratégiával rendelkezik a következő évekre, amelyen állítólag nem kell változtatni. Ez magában foglalja az autók kiskereskedelmi értékesítésének növelését Oroszországban, a modellválaszték bővítését, valamint a márka nemzetközi színtérre való belépését, elsősorban Maghreb-országokat egyesítő közel-keleti földrajzi régióban.

Jelenleg az Aurus cég fő termékei a Senat szedánok és limuzinok. Kezdetben az autókat az orosz politikai elit járműveiként fejlesztették ki, de aztán a modellnek „civil” változatai is megjelentek, amelyeket szabadon értékesítettek. Jelenleg az autók kizárólag a maximális konfigurációban érhetők el, 24 millió rubeles (kb.96 millió forintos) áron.

Idén az Aurus megkezdi az új Komendant SUV gyártását és értékesítését, amely várakozások szerint az orosz márka legnépszerűbb modellje lesz. A Senathoz hasonlóan a Komendant SUV-t is egy 4,4 literes, V8-as turbó benzinmotorra épülő hibrid egységgel szerelik fel, amelyhez kompakt elektromos egységet és 9 sebességes automata sebességváltót párosítanak. Az egységek összteljesítménye 598 lóerő lesz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.19
Büntetőfékezés, leszorítás, piros lámpánál bepofátlankodás - a Budapesti Autósok Közösségének....
2022.05.19
Jó eséllyel legjózanabb változatában járt nálunk az új Suzuki S-Cross, ami megmutatta, hogy képes....
2022.05.19
- Szűkíti középkategóriás autókból álló kínálatát, és egyre inkább a luxusra összpontosít a....
2022.05.19
Emlékezetesen alakult 2022 első negyedéve a Dacia számára: ez lett ugyanis a legkelendőbb külföldi....
2022.05.19
Május 19-én 11 óra 10 perc körül a 445-ös út 4-es kilométerénél - Kecskemét térségében - két....
2022.05.19
Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették....
2022.05.19
A gyártók által egységesen használt, harmadik generációs modell a széria kilencedik világbajnoki....
2022.05.19
Frissített formanyelvével, széleskörűen modernizált prémium hangulatával, valamint a digitalizáció....
2022.05.19
- A hétvégén rendezik a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonjának első fordulóját az....
2022.05.19
- Kecskemétnél, a 445-ös út 4-es kilométerénél frontálisan ütközött két autó - adta hírül a Bács-....