közlekedésbiztonság

Az Európai Parlament támogatja a 2030-as közúti biztonsági célkitűzéseket

2021.11.24.

Az Európai Parlament elsöprő többséggel szavazta meg az az EU következő tíz évre szóló közúti biztonsági stratégiáját.

A parlament jelentése illeszkedik az Európai Bizottság 2019 júniusában közzétett tízéves közúti biztonsági tervéhez, valamint a tavaly decemberben bejelentett jogalkotási intézkedéscsomag tervezethez. A képviselők jóváhagyták az átfogó uniós stratégiát, amelynek fő célkitűzése a súlyos sérülések és halálesetek 50%-os csökkentése 2030 -ig, valamint a zéró vízió és a „biztonságos rendszer” megközelítése.

Az EP támogatja a közúti közlekedésbiztonság kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak (KPI-k) felállítását is, mely szerint 2023-ig meg kell határozni az eredménycélokat. A parlamentnek a jelentéssel kapcsolatos munkáját Elena Kountoura görög EP-képviselő, volt idegenforgalmi miniszter koordinálta. A vita bevezetőjében azt mondta: „Vészhelyzettel állunk szemben, amely azonnali cselekvést igényel.”

Értelmes szakmai felszólalás az Európai Parlamentben (etsc.eu)

A közlekedési biztos Adina Valean nevében felszólaló Helena Dalli utalt a vezetői engedélyek és a közlekedési szabálysértések határokon átnyúló végrehajtására vonatkozó uniós jogszabályok felülvizsgálatának előkészítésére irányuló folyamatban lévő munkára. Dalli asszony elmondta, hogy a Bizottság „alaposan megvizsgálja” a sebességgel és az ittas vezetéssel kapcsolatos kérdéseket is, és elgondolkozik az ezekre vonatkozó uniós ajánlásokon. Azt mondta: „az Európai Bizottság tudomásul veszi az Európai Parlament álláspontját a sebességgel kapcsolatban”, és hogy „az Európai Bizottság értékeli azoknak a városoknak a közlekedésbiztonságát, amelyek 30 km/órás maximális sebességkorlátozást határoztak meg a lakóövezetekben”.

A biztos utalt arra is, hogy új uniós közlekedésbiztonsági ügynökséget kell létrehozni, és egy uniós cselekvési évre kell számítani a közlekedésbiztonság kérdésében. A Bizottság „felismerte mindkettő potenciális előnyeit, de figyelembe kellett vennie a költségeket” - jegyezte meg.

Ellen Townsend, az ETSC (Európai Közlekedésbiztonsági Tanács) politikai igazgatója elmondta: „Az európai parlamenti képviselők jelentése tükrözi az uniós polgárok közlekedésbiztonsággal kapcsolatos számos aggodalmát, különösen a városi területekre vonatkozóan, ahol a nem megfelelő sebesség és infrastruktúra olyan mértékű probléma a pandémiás időszak hatására felerősödő problémát jelentenek. A közúti közlekedésbiztonság javítását célzó intézkedések a kidolgozandó városi mobilitási csomag központi részét kell képezzék. Az elmúlt néhány évben bátor intézkedéseket láttunk a járművek biztonságával kapcsolatban. Azt akarjuk, hogy az Európai Bizottság lépjen fel és eszközöljön további intézkedéseket. A sebességgel és az ittas vezetéssel kapcsolatos szabályozásokat kellene aktualizálni, és ugyancsak oda kell figyelni a kábítószer hatása alatt történő vezetés és a figyelemelterelés elleni fellépésre is. A hosszabb távú projekteknek, mint például egy új közlekedésbiztonsági ügynökség felállításának fel kellene gyorsulnia, ha 2030 előtt látható eredményt akarunk felmutatni.”

Mit tartalmaz az Európai Parlament közlekedésbiztonsági jelentése?

Infrastruktúra

A jelentés szerint az infrastrukturális kiadásoknál a legnagyobb lehetséges biztonsági előnyökkel járó projekteket kell előnyben részesíteni, tekintettel a transzeurópai közlekedési hálózatok (TEN-T) fejlesztésére vonatkozó uniós keretrendszer közelgő felülvizsgálatára. A képviselők azt is szeretnék, hogy az Európai Bizottság segítsen biztosítani a COVID-19 járvány idején kiépített kerékpáros infrastruktúra állandósulását, és dolgozzon ki minőségi követelményeket a gyalogos és kerékpáros infrastruktúrára, valamint közös uniós tanterveket a közúti infrastruktúra-ellenőrök és -felügyelők számára, beleértve a veszélyeztetett úthasználók igényeit.

Automatizálás

A parlament felszólítja az Európai Bizottságot, hogy javasoljon új, harmonizált szabályozási keretet az önvezető gépkocsikra a biztonságos működés elősegítése érdekében, különös tekintettel a hagyományos járművekkel és a veszélyeztetett úthasználókkal való együttműködésre. A képviselők azt is szeretnék, hogy a bizottság értékelje a meglévő vezetéstámogató rendszereket, a járművezetők túlzott bizalma és figyelemelterelése miatt.

Ital és kábítószer  hatása alatti járművezetés

A képviselők szerint a jelenlegi, a véralkohol-koncentrációra (BAC) vonatkozó, járművezetőkre vonatkozó ajánlást frissíteni kell, hogy jobban tükrözze a zéró tolerancia megközelítését, és ugyanezt kell alkalmazni a kábítószer-vezetési szabályokra is.

Gyorshajtás

A parlament szerint az Európai Bizottságnak javasolnia kell egy sor ajánlott sebességkorlátozást, amely arra ösztönzi a tagállamokat, hogy a legbiztonságosabb korlátozásokat alkalmazzák a különböző úttípusokra.

forrás: etsc.eu; kép: etsc.eu, Shutterstock

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....
2023.02.02
Száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával, és akár 100 kilométeren át....
2023.02.02
Január 27-én Purgel Csaba, a Continental váci gyárának vezetője átvette a Ford Q1 díjat Carlos....
2023.02.02
A legkelendőbb autók Ausztriában mind ésszerűek: Skoda Octavia, Toyota Yaris, Tesla Model Y. Az....
2023.02.02
Ismét egy kiégett autót rögzített a forgalomfigyelő kameránk az M0-s autóúton - írja Instagram....
2023.02.01
A kisvárdai nyomozók gyors felderítés után kilenc gépjármű megrongálásával gyanúsították meg a....
2023.02.01
Vevőt, kereskedőt, importőrt is sújt az autóhiány, és ki tudja, még meddig.   ..
2023.02.01
Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi....
2023.02.01
A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de   ..