járműbeszállítók

Az Eberspächer átszervezi a menedzsmentet

2022.07.05.

Az átalakulásra való jobb felkészülés érdekében a járműipari beszállító Eberspächer átszervezi gazdálkodását. Első alkalommal egy hölgy is a legmagasabb szinten – írja az automobilwoche.de

 

A Stuttgart melletti beszállító új vezetői csapattal fegyverkezik fel az átalakulásra. Fotó: Eberspächer

A Stuttgart melletti esslingeni székhelyű beszállító Eberspächer átszervezi menedzsmentjét. A cél „az átalakulás következetes végrehajtása további erőforrásokkal és szakértelemmel” – áll a cég közleményében. „Meggyőződésünk, hogy a felelősségi körök megosztásával és az új tagok igazgatóságunkba való felvételével képesek leszünk megfelelni az elkövetkező évek kihívásainak, és elnyerni az érintettek – a részvényesek és a bankok – bizalmát” – magyarázza Martin Peters, az igazgatóság vezetője.

Dominic Waldeier pénzügyi igazgatóként a pénzügyekért felel. A 48 éves férfi 2020 óta dolgozik az Eberspächer csoportnál, és már korábban is a vállalat pénzügyi részlegéért volt felelős pénzügyi ügyvezető alelnökként. Új szerepének célja, hogy a kereskedelmi funkciókat szorosabban rögzítse az operatív üzletágban, valamint a központi irányítást egy integrált és csoportszintű szervezet alapján. Az ügyvéd és pénzügyi szakértő korábban a Bayer AG-nál dolgozott különböző pozíciókban 16 évig, legutóbb a közel-keleti régió pénzügyi igazgatójaként.

Ulrike Wörz stratégiai igazgatóként (CSO) felel a vállalati stratégia kidolgozásáért és megvalósításáért. Az 51 éves ipari mérnök 2001 óta dolgozik a cégnél. Tapasztalatot hoz a stratégia és a vállalatfejlesztés terén, valamint a stratégiák sikeres megvalósításában nagy projektek keretében. Uwe Johnen a CTO (Chief Transformation Officer) pozícióját tölti be. Az 58 éves férfi a jövőben a siker szempontjából kritikus projektek megvalósításáért lesz felelős. Több mint 25 éves tanácsadási tapasztalatot hoz magával, legutóbb a Boston Consulting Groupnál dolgozott.

Marcus Knödler és Volker Cwielong társ-vezérigazgatóként közösen felelősek a Purem by Eberspächer divízió irányításáért. Mindketten több mint öt éve dolgoznak a cégnél. Cwielong korábban az európai üzletért volt felelős több mint 4500 alkalmazottal, míg Knödler a Purem by Eberspächer pénzügyi részlegét irányította. Üzleti közgazdászként (MBA) az 51 éves Knödler vezetői tapasztalattal rendelkezik, többek között a Talis Holding és a BorgWarner Europe pénzügyi igazgatójaként, valamint a BERU AG igazgatótanácsának helyettes tagja és pénzügyi igazgatója volt. Volker Cwielong korábban a Hoerbiger Antriebstechnik vezetőségében dolgozott, és különböző vezetői pozíciókat töltött be a SaarGummi-nál és a Brose Fahrzeugteile-nél.

Dr. Thomas Waldhier, a Purem by Eberspächer vezérigazgatója saját kérésére távozik az Eberspächer csoportból. „Kifejezetten szeretném megköszönni Dr. Waldhiernek az egy évtizedes sikeres együttműködést” – hangsúlyozza Martin Peters ügyvezető Waldhier távozásakor. Az 59 éves férfi 2012 óta a Kipufogó-technológiai Divízió ügyvezető igazgatója, amely ma az Eberspächer Purem nevet viseli. Sikeresen alakította a divízió nemzetközi növekedését, kiegyensúlyozott ügyfélportfólióval erősítette piaci pozícióját a személy- és haszonjármű szektorban. Irányítása alatt a részleg mára mintegy 40 telephellyel és több mint 7000 alkalmazottal bővült világszerte.

Ügyvezető igazgatóként Jörg Schernikau továbbra is a két részlegnél, a Climate Control Systems és az Automotive Controls részlegnél fog tevékenykedni. A vállalatcsoport hidrogén-üzemanyagcellás tevékenységeit is irányítja. A jövőben szükséges likviditást újonnan megkötött, három éves futamidejű szindikált hitelszerződés biztosítja.

   További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.11
Balesetet szenvedett egy siklóernyős a Hármashatárhegyi repülőtér közelében. ..
2022.08.11
Izgalmas és homályos kalandjai miatt film is készült életéről, igaz, kicsit más figuraként jelent....
2022.08.11
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten,....
2022.08.11
Az Easyjet mellett a Ryanair idén a világ egyik legjobb fapados légitársasága – írja a Travelbook.....
2022.08.11
Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával....
2022.08.11
2022 első hat hónapjában 57 ezer 411 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,4....
2022.08.11
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány....
2022.08.11
Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt....
2022.08.11
Minden szabályt áthágott a taxis, aki két piros lámpánál, sajátos vargabetűvel pofátlankodott át a....
2022.08.11
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság....