autós akadémia

Az Autós Nagykoalíció elindította az Autós Akadémiát

2013.09.24.

Az Akadémia célja, hogy az autós társadalmat és az autók iránt érdeklődőket a teljes autós életút mentén hónapról hónapra informálja a legújabb történésekről, fejlesztésekről, vagy akár jogi-, és szabályozási kérdésekről. Az Akadémia első összejövetelét kedden tartották, amelyen Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke köszöntötte a Művészetek Palotája Bohém Éttermét teljesen megtöltő érdeklődőket és szakmabelieket.

- Új dolgot találtunk ki az Autós Nagykoalícióban - kezdte köszöntőjét Knezsik István, s egyúttal köszönetet mondott Erdélyi Péternek, a Magyar Gépjármű-importőrök Egyesülete ügyvezető elnökének, aki mint fogalmazott, sokat segített az indulásban. Az elnök hangsúlyozta, az Autós Nagykoalíció azon dolgozik, hogy az átlagkormányt tekergetők is megértsék céljaikat, ami nem más, hogy aki reggel elindul, egészségben haza is érjen.

Megtelt a Bohém Étterem különterme.

Sokan kérték - fogalmazott Knezsik István-, hogy vegyük fel videóra, s osszuk meg azokkal, akik kíváncsiak rá. Sok érdekes, szakmában dolgozó ember olyan dolgokról fog mesélni, amire nem is gondolunk.

- Az út rögös és nehéz, az elmúlt hetek sajnálatos balesetei újra rávilágítanak, sokat kell még beszélni. Ne a hatóságoktól várjuk a csodát, merjük elmondani, milyen problémák vannak például a lökésgátlóval, mi történik, ha százharmincnál autópályán beáll a motor - fogalmazott Knezsik István.

Szakértő közönség

Az elnök elmondta, hetven százalék ma a fekete gazdaság mértéke a szervizelésben, tele vagyunk sufni garázzsal. Országosan 54 ezer legális munkavállaló dolgozik a szervizekben, 4 és fél milliós járműparkkal számolva nem kétséges, ennyi ember ennyi autót képtelen lenne javítani, óriási a feketegazdaság mértéke.

- Egyenlő pályán egyenlő esélyek legyenek, ezért dolgozunk - zárta megnyitóját Knezsik István.

Az első összejövetelen négy előadás hangzott el. Megay Róbert Péter  gazdasági tanácsadó, felszámoló „Autószervizek és kereskedések válságban - van kiút?” címmel tartott előadást.

Megay Róbert Péter

Dittel Gábor, a NIT Hungary ügyvezető főtitkára „A körmünkre ég…” – a közúti járműmentés helyzete Magyarországon címmel a kaotikus helyzetről beszélt.

Dittel Gábor kérdése az volt: Mikor lesz rend a közúti járműmentésben?

A harmadik előadó Kisdeák Lajos, a MOL-LUB Kft. Kenéstechnikai Szolgáltatásának vezetője „A közúti járművek fejlesztésének mozgatórugói és irányai” címmel tartott előadást, míg  Pap László, a PapControl Kft. vezetője Az új autó meghatározása, útja a gyártástól az átadásig címmel tartott előadást.

Kisdeák Lajos

Az előadókkal az autoszektor.hu interjút készített, ezeket rövidesen olvashatják honlapunkon. Ugyancsak láthatják majd az esemény videofelvételét is, amint felkerül a videomegosztóra, jelezzük olvasóinknak.

Pap László


 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.17
Ha a BMW vagy éppen a Chevrolet márkákra gondolunk, azonnal autók jutnak eszünkbe, pedig számos....
2021.09.17
- Újraindít járatokat Budapestről a londoni Gatwick repülőtérre, Oslóba és Odesszába, Debrecenből....
2021.09.17
- Csehországban  éves összehasonlításban 12,3 százalékkal 147 ezer 659-re nőtt az új....
2021.09.17
Visszatért pénteken a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó három kínai űrhajós, aki három....
2021.09.17
Moszkva polgármestere azt javasolta, hogy kobozzák el a hatóságok a módosított hangfogójú,....
2021.09.17
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták Egyházaskozár és Bikal között. ..
2021.09.17
A legnépszerűbb európai Lexus-ként ismert, és szegmense egyik legkelendőbb modelljének számító UX....
2021.09.17
A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, kerülni a....
2021.09.17
Romániában 16 százalékkal nőtt a járműgyártás az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz....
2021.09.17
- Forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Pilisvörösvári szakaszán burkolatfelújítás miatt szeptember....