fejlesztés és innovációs projekt

Az Audi Hungaria tovább bővíti Műszaki Fejlesztése portfólióját

2023.03.09.

Az Audi Hungaria nem csupán a világ legnagyobb motorgyára; a motor- és járműgyártás, valamint világszintű beszerzési, IT és pénzügyi szolgáltatások mellett magas színvonalú műszaki fejlesztéssel is foglalkoznak a vállalat munkatársai. A Győrben 2001 óta működő Műszaki Fejlesztés most új kompetenciákkal bővül, ugyanis az eddigi belső égésű és elektromos hajtásmodulok fejlesztését a teljes hajtásrendszerre kiterjesztik: A fejlesztési portfólió a jövőben a hajtásrendszerek járműbe történő integrációjának, a hajtásrendszer applikációjának, valamint a futóműrendszerek fejlesztési tevékenységével bővül, így a megújult terület munkatársai az Audi és a Volkswagen Konszern egyes platformjainak hossz-, kereszt- és vertikális dinamikájának fejlesztését végzik a jövőben.

„Az Audi Hungaria 30 éve éli a folyamatos fejlődést. Csapatunk kivételes szakemberekkel és  világszintű kompetenciákkal rendelkezik. Gyártási tevékenységünk mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk Műszaki Fejlesztésünkre, amely több mint 550 magasan képzett munkatársával a teljes Volkswagen Konszern számára valósít meg fejlesztési projekteket. Stratégiánk jegyében a műszaki fejlesztés terén is szintet lépünk –  számunkra ezt jelenti a Next Level“, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Fotó: Audi

„Műszaki Fejlesztésünk már ma is az AUD AG harmadik legnagyobb fejlesztési központja. Kompetenciáink további bővítésével még fontosabb szerepet fogunk játszani a konszernszintű fejlesztési projektekben, és aktívan alakítjuk a jövő mobilitását. Fejlesztőként felelősséget vállalunk az Audi és a Volkswagen Konszern ügyfeleinek teljes hajtásrendszereiért“, mondta Thorsten Pfeffer, az Audi Hungaria Hajtásrendszer fejlesztés vezetője.

A győri Hajtásrendszer fejlesztés szakemberei a jövőben nem csak a hajtásmodulokra, hanem a hajtásrendszerekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Folyamatosan fejlesztik azokat a tulajdonságokat, amelyeket az ügyfelek a jármű dinamikájaként éreznek – a kereszt-, hossz-, és vertikális dinamikát. Ennek eredményeként a győri Hajtásrendszer fejlesztés még több felelősséget vesz át az egész Audi és Volkswagen Konszern járműprojektjeiből. A fejlesztőmérnökök sokéves tapasztalatot és erős kompetenciákat építettek ki a belső égésű motorok területén. Az járműipari transzformáció szellemében fejlesztési tevékenységüket kiterjesztették az elektromos hajtású járművekre is.

Az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztése több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik. A győri Hajtásrendszer fejlesztés és a Járműfejlesztés szakembereinek munkája révén a teljes járműfejlesztési folyamat széles spektrumát lefedi. A fejlesztés során a munkatársak egy olyan modern tesztlétesítményre támaszkodhatnak, amely rendelkezik belső égésű motor, villamos hajtás és ezek perifériáit vizsgáló tesztpadokkal, valamint a legmodernebb komponens- és járműtesztpadokkal. Továbbá a győri Műszaki Fejlesztés folyamatosan dolgozik a szimulációs módszereinek továbbfejlesztésén és ezek alkalmazási területeinek kiépítésén.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.07
A második világháború előtti magyar autópiacon négyezer pengőnél kevesebbe került egy személyautó,....
2023.06.07
Hamisítás Elleni Világnap alkalmából látványos, hamis termékek megsemmisítésével egybekötött....
2023.06.07
Az AI lesz az új, mindent kontrolláló über-nagynéni.   ..
2023.06.07
Lezárták az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalát szerda délután Martonvásár közelében, mert....
2023.06.07
Egy napon 23 sebességi, illetve lassulási rekordot állított fel a Rimac Nevera horvát gyártmányú....
2023.06.07
A Wizz Air légitársaság támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) fejlesztésével....
2023.06.07
Horvátországban az első öt hónapban 26 584 új személygépkocsit adtak el, 44,3 százalékkal többet,....
2023.06.07
Biztató, hogy a magyar gazdaság iparágai között a legnagyobb súllyal szereplő járműgyártás,....
2023.06.07
Az utasbiztosítási piac tavaly elérte a járvány előtti szintet, a biztosítók utasbiztosításokból....
2023.06.07
Négy évvel a bemutató után jött el a ráncfelvarrás ideje a harmadik generációs Touareg számára. ..