Győr

Audi Hungaria: „okos logisztika“ vezető nélküli szállítórendszer segítségével

2021.08.02.

Az Audi Hungaria folyamatosan törekszik a digitális megoldások bevezetésére a gyártás és a logisztika területén egyaránt. Ennek legújabb példája  a Jungheinrich vállalattal történő együttműködés, melynek keretében hat vezető nélküli szállítójárművet helyeztek üzembe a 2.0 literes négyhengeres Otto-motorgyártás területén. Az FTF-ek különféle motoralkatrészeket szállítanak a logisztikai területről egyenesen a gyártósorra. A több mint ezer méter hosszú útjuk során 57 állomáson állnak meg automatikusan, ami különösen hatékony és megbízható anyagszállítást tesz lehetővé.

„Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyára és a Volkswagen Konszern számos márkájának központi motorszállítója. Ez a pozíció mindig a legkorszerűbb technológia alkamazását követeli meg tőlünk. Ezért dolgozunk hatékonyságunk növelésén és folyamataink optimalizálásán. Vállalatunknál a termelésben alkalmazott „okos” megoldások mellett a logisztia területén is törekszünk a digitális megoldások bevezetésére. Ezen a téren fontos lépés a logisztikai folyamataink automatizálása, amely hozzájárul a hatékonyságunk növeléséhez és versenyképességünk erősítéséhez”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Vezető nélküli szállítójármű a motorgyártásban

A logisztikai folyamatok automatizálásának legújabb lépése hat vezető nélküli, modern navigációs technológiával és biztonsági elemekkel felszerelt vezető nélküli szállítójárművön alapszik. A szállítóeszközök a több mint 1000 méter hosszú útvonalukon 57 megállót érintenek a gyártócsarnok különböző területein, melyek közül 50 közvetlenül a gyártósor mellett helyezkedik el. Az FTF-ek egy út alkalmával akár 5000 kilogramm tömegű alkatrészt is tudnak szállítani a négyhengeres Otto-motorok gyártásához. A visszafelé vezető úton a csomagolóanyagokat szállítják vissza a logisztikai területre. A szállítórendszerek lézeres navigációval tájékozódnak, melynek támogatására lézersugarakat visszaverő felületeket helyeztek el az FTF-ek útvonala mentén található tárgyakon, például polcokon, falakon, oszlopokon. A lézeres navigáció lehetővé teszi a vezető nélküli rendszerek milliméter pontosságú pozícionálását az előre meghatározott állomásokon.

 

Az Audi Hungaria évek óta ösztönzi a digitális megoldások bevezetését a gyártóterületek mellett a logisztikai folyamataiban is. A motorgyártás különböző területein a vállalat összesen 60 vezető nélküli szállítójárművet használ, például a gyártószalag nélküli elektromos hajtások gyártása során, ahol a vezető nélküli szállítórendszerek önállóan szállítják az elektromos motorok alkatrészeit az egyes munkaállomásokra.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.17
Ha a BMW vagy éppen a Chevrolet márkákra gondolunk, azonnal autók jutnak eszünkbe, pedig számos....
2021.09.17
- Újraindít járatokat Budapestről a londoni Gatwick repülőtérre, Oslóba és Odesszába, Debrecenből....
2021.09.17
- Csehországban  éves összehasonlításban 12,3 százalékkal 147 ezer 659-re nőtt az új....
2021.09.17
Visszatért pénteken a Földre a kínai űrállomás előkészítésén dolgozó három kínai űrhajós, aki három....
2021.09.17
Moszkva polgármestere azt javasolta, hogy kobozzák el a hatóságok a módosított hangfogójú,....
2021.09.17
Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták Egyházaskozár és Bikal között. ..
2021.09.17
A legnépszerűbb európai Lexus-ként ismert, és szegmense egyik legkelendőbb modelljének számító UX....
2021.09.17
A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt, kerülni a....
2021.09.17
Romániában 16 százalékkal nőtt a járműgyártás az első nyolc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz....
2021.09.17
- Forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Pilisvörösvári szakaszán burkolatfelújítás miatt szeptember....