Anyukám is érteni fogja – Kötelező biztosítási tudnivalók… | Autoszektor
biztosítás

Anyukám is érteni fogja – Kötelező biztosítási tudnivalók…

2017.03.27.

…nem csak a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról

„Minden vagyontárgyadat biztosítsad megfelelő értéken!” – ezt a jó tanácsot még valami „gazdag-papa” stílusú könyvben olvastam, de a sok semmitmondó tanács között ez bizonyult a leghasznosabbnak. Hiszen nincs annál szomorúbb történet, minthogy hosszú évek munkája megy füstbe egy káresemény kapcsán. De ha van biztosításunk, akkor kárunk megtérülhet. Az autó sokszor jelentős értékkel bíró vagyontárgy, ezért a tudatos ember nem csak a kötelező biztosítást köti meg, hanem felkészül a saját hibájából, illetve a külső erők, különböző váratlan események miatt bekövetkező károk fedezésére is.

Soha nem volt még ennyire világos

Az Allianz Hungária Biztosító most egy néhány perces kisfilmmel segít mindazoknak, akik a járművekkel kapcsolatos legfőbb biztosítások – a KGFB és a casco– alapfogalmaival esetleg eddig nem voltak tisztában. Mindjárt meg is lehet nézni a videót, de előkészítőnek gyorsan szedjük össze az abban elhangzó fogalmakat.

Megtudhatjuk, hogy pontosan mi is a KGFB, mire jó, miért van rá szükség és kinek kell megkötnie, valamit mit okoz, ha nem rendelkezünk ilyen biztosítással. A casco biztosítást is az autónkra kötjük, de alapvető különbség, hogy azokra a károkra vonatkozik, amelyeket mi magunk, vagy külső erők okoznak autónkban. Ez egy vagyonbiztosítás, amelynek megkötése nem kötelező, de – mint a videóból is kiderül – erősen ajánlott.

Hogyan lehet megkötni ezeket a biztosításokat?

Az Allianz sokféle megoldást kínál a biztosítások megkötésére. Azoknak, akik hagyományosan, a személyes kapcsolatban bíznak meg a legjobban rendelkezésre állnak a telefonos ügyfélszolgálat kollégái és természetesen a biztosító tanácsadói is. Az FHB fiókokban szintén lehetőség van személyes ügyintézésre. Aki digitális, gyors, otthonról is elérhető megoldásokat részesíti előnyben, annak elég az interneten felkeresni a biztosító, vagy valamelyik közvetítő, alkusz honlapját és néhány adat megadása után egyszerűen megkötheti a biztosítást.

Bármilyen úton is szerződik az ügyfél, minden esetben választhat, hogy a további ügyintézés, kommunikáció postán, vagy elektronikus formában (e-mail-en keresztül) intéződjön. Utóbbinál a legfontosabb, hogy a biztosító mindig tudja az aktuális e-mail címet, mert csak így garantálható, hogy az információk tényleg mindig eljutnak a szerrődötthöz.

Legyél szakértő!

A casco biztosítások megkötése előtt a biztosító mindkét fél érdekében felméri a jármű állapotát. Ez eddig általában úgy történt, hogy a biztosító részéről egy szakértő személyesen, előre egyeztetett helyen és időpontban dokumentálta a gépjármű állapotát, azonban most már arra is lehetőség van, hogy az ügyfél az általa készített fotókkal és nyilatkozattal támassza alá a gépkocsi műszaki és esztétikai állapotát. Az ügymenet ezzel nagyban egyszerűsödik és gyorsul!

Egy évre kötünk

A biztosítási szerződések rendszerint egy évre kötetnek. A kötés napjától függ az úgy nevezett biztosítási évforduló, amelyet azért fontos észben tartani, mert módosítás, vagy felmondás esetén az évfordulót megelőző harmincadik napig van lehetőségünk beavatkozni. Kötelező és casco esetén az évforduló meghatározása különbözhet, de a kötvényünkön mindig megtaláljuk a szerződésünk évfordulóját.

 

Ennyit az alapokról és most jöjjön a videó, mert így még egyszerűbb lesz átlátni, miről is szól a gépjárműbiztosítás!

Cikkünk megjelenését az Allianz Hungária Zrt. támogatta.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.02
A BMW X3 kényelmét, sokoldalúságát és tágas helykínálatát füst és más károsanyagok nélkül adja az....
2022.07.02
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága túl van első zöld próbajáratán Bukarest és....
2022.07.02
Tíz hónap folyamatos csökkenés után májusban először nőtt az autógyártás Nagy-Britanniában éves....
2022.07.02
A márkakereskedések hamarosan megkezdik a rendelések felvételét a vadonatúj Honda Civicre. ..
2022.07.02
A BMW Group több mint 300 millió euró befektetésével készítette fel dingolfingi gyárát az új....
2022.07.02
Nézze meg a videót! ..
2022.07.02
A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt....
2022.07.02
A Hyundai bemutatta a tisztán elektromos modelleket felsorakoztató IONIQ almárka második típusának....
2022.07.02
Megvan a varázsa, ha váratlanul találkozunk a múlttal, és egy pajtalelet pontosan ezt az érzést....
2022.07.02
Karambol történt a repülőtérre vezető úton. A műszaki mentés miatt a Gyömrői utat a Tapolcsányi....