Anyukám is érteni fogja – Ha közeleg a műszaki vizsga | Autoszektor

műszaki vizsga

Anyukám is érteni fogja – Ha közeleg a műszaki vizsga

2021.02.21.

Mi az, amiért biztosan buktatni fogják az autónkat a műszaki vizsgán?

Az új autókban annyira azért megbízik az egységes EU-s szabályozás, hogy első etapban 4 évig nem kell műszaki vizsgára vinni őket. Viszont ezután a normálüzemű (pl. nem taxiként szolgáló) autókat kétévente kell vizsgáztatni.

Bár a hazai műszaki vizsga rendszer mindig kérdéseket generál maga körül, abban azért bízhatunk, hogy az alábbi hibákkal meg fogják buktatni az autónkat.

Műszerfali jelzések

Alapszabály, hogy azoknak a rendszereknek, amelyek gyárilag vannak beépítve az autókba, működniük is kell. A műszerfalon a kiemelt biztonsági rendszereknek mindig van visszajelző lámpája.

A légzsákrendszer

A légzsákrendszer az első kényes pont. Nem mondhatjuk, hogy gyakori jelenség, de előfordul, hogy a légzsákok áramköreiben hiba, vagy szakadás lép fel, esetleg elöregszik a fődarab, akkor a kis lufi ikon bizony megjelenik a műszerfalon.

A légzsákok érthetően nagyon fontos aktív biztonsági elemei egy járműnek, ezért megfelelő rendelkezésre állásuk elengedhetetlen. Sajnos egy mezei műszerfali lámpából még megtippelni sem lehet, hogy milyen javítási költség elé nézünk. A minimum, hogy diagnosztikai műszerrel ki kell olvasni a hibát, de ha ez sem hoz eredményt, akkor jön a megbontásos, méricskélős hibakeresés.

ABS-ASR-ESP

Biztonsági szempontból szintén fontos a blokkolásgátló és a kipörgésgátló rendszerek, illetve a most már régóta kötelező menetstabilizációs rendszerek működése. Ez egy sokkal gyakoribb hibajelenség, mint például a légzsákrendszer meghibásodása.

A rendszer ugyanis a jeladókon kívül sok mechanikus elemet is tartalmaz. Ha ez még nem lenne elég, akkor az ABS-ESP rendszer egy rakás vezérlőegység jelét dolgozza még fel a helyes működéshez, úgyhogy bármelyik érintett rész hibája esetén ezek a rendszerek is leállnak, és a műszerfalon megjelenik a hibajel, amellyel egy időben le is tiltja ezek működését a központi vezérlés, nehogy nagyobb kárt okozzon, mint hasznot.

A legjobb példa az ESP rendszer tiltására a kormányszög jel kimaradása. Ez leggyakrabban a jeladó meghibásodásából fakad. Bár a blokkolásgátláshoz elvileg nem szükséges ez a jel, a rendszer az ABS-t együtt fogja tiltani az ESP-vel.

A fékrendszer

A fékrendszert érintő hibáknál most már az ABS-ről nem teszünk említést, de itt vannak a kopó-forgó alkatrészek. A fékbetétek és féktárcsák egzakt módon mérhető méreteinek meg kell felelniük a minimum elvárásoknak. Féktárcsák esetében a gyártók előírása szerint kell mérlegelni, de általánosságban elmondható, hogy az újkori méretéből legfeljebb 2-3 mm-t veszíthet a tárcsa vastagsága. Fékbetéteknél, különösen az első tengelyen, általában megtalálható a kopásjelző, amely a kritikus szint alá kopott fékbetétek esetén zár egy áramkört és szintén hibajelet jelenít meg a műszerfalon.

A fékrendszer hatásosságát, a fékerő eloszlását a vizsgán géppel fogják ellenőrizni.

A futómű

Az átlagos futóművel rendelkező járművek felfüggesztése is tartalmaz oldalanként legalább 5-6 olyan alkatrészt, amely a fém alkatrészek között rugalmas anyagú csillapító elemmel van ellátva. (Ezeket a csillapító elemeket garázsnyelven szilentnek hívjuk.) A szilentek általában gumi alapú, tehát szerves anyagból készülnek, amelyekről tudjuk, hogy öregszenek. Idővel veszítenek rugalmasságukból, és kopásra is hajlamosak.

Ha útközben az úthibáknál, kátyúknál a futómű felől koppanó hangot hallunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy, vagy több ilyen csillapító elem elöregedett, elkopott, így a kapcsolódó futómű alkatrész kotyog, lóg, nem feszes a kapcsolat.

"Önmagából kifordult" kormányösszekötő gömbfej szilent és tömény rozsda egy L200-as Mitsubishin

A baj csak az, hogy a futóelemeknél a legritkább esetben lehet csak a szilentet cserélni, gyakoribb, hogy az egész alkatrészt kell.

Még mindig a futóműnél maradva szór kell ejtenünk a gumiabroncsok állapotáról. Nem csak a vonatkozó rendelkezés szerinti 1,6 mm-es profilmélység meglétét fogják ellenőrizni, hanem a gumik állapotát is. Felpúposodott, vagy oldálán sérült, esetleg a minimum szint alá kopott gumiabronccsal ne is vegyük a vizsgaállomás felé az irányt!

A lengéscsillapítók helyes működését géppel fogják ellenőrizni. Ha úgy érezzük, hogy megállás után az autó még hintázik egy darabig, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nem fog sikerülni a vizsga.

Világítás

Alapvető fontosságú műszaki szempont a világítás működése. Istenem, hány „félszemű” autó jön szembe minden nap! Nem csak a kiégett izzók jelentenek azonban problémát. Az idősebb járművekre az is jellmző, hogy a világítás áramkörei már zárlatosak. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy egy fékezés közben pl. villan a tolatólámpa is, vagy indexelésnél szabálytalan alakzatban villognak a hátsó lámpák.

Aki eddig halogatta az izzócserét vagy a világítás javítását, az egyrészt szégyellje magát, másrészt készüljön, hogy ilyen hibákkal az autója biztosan bukni fog a vizsgán!

A szélvédő

A vezető egyértelmű látómezejébe eső sérüléssel, vagy bármilyen repedéssel a szélvédőn inkább az üveges felé induljunk, mintsem a vizsgabázisra. Figyeljünk arra is, hogy működjön a szélvédőmosó rendszer, sőt, ahol van, ott a lámpamosó is.

A karosszéria

A vizsgán a járművet alul-felül alaposan meg fogják nézni. Ha a karosszérián jelentősebb kijavítatlan sérülés van, akkor az bukó. Általában nem ezzel van a probléma, hanem a rozsdával. A korrózió addig lesz velünk, amíg vasból készült alkatrészek vannak.

Ez már bőven a "Nem fér bele" kategória

A vizsgabiztos nem a rozsdapötyöket fogja nézni, de ha a karosszérián, vagy a futómű elemein jelentős rozsdásodást tapasztal, akkor az negatívan befolyásolja majd a vizsga sikerességét.

Na és a kürt!

Röviden: ha nincs duda, nincs vizsga sem!

A megoldás

Egy ideális világban egy autó kb. évente megjelenik egy szervizben, ahol az időszakos karbantartások mellett egyéb műszaki hibákra is felhívják a tulajdonos figyelmét. Még ideálisabb világokban pedig van is elég anyagi forrás ezek kijavítására.

Ha már közeledik a vizsga időpontja, legalább a bukást kerüljük el azzal, hogy egy műszaki vizsgára felkészítő látogatást teszünk a szervizünkben. Tegyük ezt meg időben, mert ha esetleg komolyabb javítanivalót találnak a szakemberek, akkor idő kell majd a javításra, rosszabb esetben a költségek előteremtésére is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.27
Üzembe helyezték az első három szupergyors elektromos töltőállomást az olasz autósztrádák mentén.....
2021.02.27
Hamarosan megkezdődik a területszerzés, nyáron már a kivitelezési közbeszerzés is megjelenhet az....
2021.02.27
A rendszer összes kamerája autófókuszos és Full HD felbontású lesz. Az általuk készített képen az....
2021.02.27
Felborult egy gépkocsi utánfutója az M85-ös autóúton, Kapuvár és Jobaháza között, a Sopron felé....
2021.02.27
Lesodródott az úttestről, majd a vasúti sínekre hajtott egy gépkocsi Miskolc diósgyőri városrészén....
2021.02.26
Meglepő helyről érkezik az új főnök.  ..
2021.02.26
Nemrég írtunk az elektromos autókban használt lítium bányászatáról, azon belül is elsősorban a....
2021.02.26
Tsocho Peev Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.26
A nyolc főből  álló csoport - diplomaták és családtagjaik - a Covid-19-járvány nyomán leállított....
2021.02.26
A méltányosság elbírálása folyamatban van - írja a police.hu. ..