járműtörténelem

A 70-es és 80-as éveket idézi az új Porsche 911 LEGO készlet

2021.02.08.

A hosszú haj, a new wave és punk rock korszakát eleveníti fel legújabb, kettő az egyben készletével a LEGO Csoport. A két ikonikus sportautó, a LEGO® Porsche 911 Turbo és a 911 Targa autómodell egyesítésével két évtizedet hidaltak át a szett tervezői.

A LEGO Csoport és a Porsche - tisztelgésként a népszerű farmotoros német sportautó LEGO verziója előtt - közösen újraalkottak párat az autómodell élénk hirdetései közül, amelyeken a kisebb, de ugyanannyira fantasztikus LEGO változat szerepel.

A LEGO kockákból készült LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa kicsinyített mását hűen eleveníti meg a kettő az egyben modell. A készletnek köszönhetően az építő eldöntheti, hogy egy kétajtós Turbo vagy egy kabrió megépítésébe kezd. A részletgazdag, farmotoros modellek klasszikus vonalai, valamint a sportülések narancssárga és nugát színösszeállítása igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

A LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa modelleken minden megtalálható, ami az eredeti autón: a hátsó spoiler, a jellegzetes fényszórók, a különlegesen kialakított motorháztető a Porsche emblémával és a hathengeres boxermotor.

Az elegáns külső alatt a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa gazdag belsővel rendelkezik. A modell mindkét változatában a 2+2 sportülés és a műszerfal sötét narancssárga és nugát színnel készült, amely a Porsche 911 korhű, eklektikus színvilágát tükrözi. További belső részletek: a kézifék, a sebességváltó és működő kormányzás, illetve az első ülések is előre dönthetők, hogy hozzáférjünk a hátsó ülésekhez.

A 911 Turbo és a 911 Targa jellegzetes jegyeinek köszönhetően a készlet mindkét autója egyaránt karakteres, mégis különböznek, amikor megépítjük őket. A LEGO Porsche 911 Turbo modell rendkívüli teljesítményét a turbo felirat, a széles hátsó tengely, a turbofeltöltő és a töltőlevegő-hűtő mutatja. Sportos megjelenését a beépített hátsó spoiler teszi teljessé.

Eközben a LEGO Porsche 911 Targa tetője teljesen levehető és a motorháztető alá illeszthető. Az ikonikus Targa a felirattal és kockákból épített hátsó ablakkal együtt válik teljessé.

Az egyedülálló Porsche 911-es modell négy korábbi reklámjából LEGO plakátok is készültek, amelyeket a limitált kiadású LEGO Porsche ajándékcsomagban lehet megtalálni. A gyűjthető plakátok mellett a tulajdonosi lap, illetve egy irattárca is helyet kap az egyedi összeállításban. A LEGO Porsche ajándékcsomag korlátozott számban érhető el azok számára, akik a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa készletet a LEGO ingyenes VIP programján keresztül rendelik meg.

A LEGO továbbá február 16-án egy online autós találkozó keretében exkluzív történeteket oszt meg a Porsche- és kockarajongókkal a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa tervezésének részleteiről. A közvetítést az ingyenes LEGO VIP program tagjai a lego.com weboldalon követhetik. A beszélgetésen a LEGO vezető designere, Mike Psiaki, valamint a Porsche Heritage & Museum formatervezői, Fabian Schmölz és Jörg Thilow fognak részt venni.

A beszélgetés fő témája a Porsche 911 gazdag múltja és az elképesztően elegáns, mégis sportos designja. A változatlan megjelenés eredményeként a Porsche 911 modell azóta is azonnal felismerhető mindenki számára.

A nagyszabású eseményhez készült egy LEGO kisfilm is, amelyet az 1980-as évek hangulata és az arra az időszakra jellemző extravagáns autóbemutatók ihlettek. Egy képzeletbeli LEGO autógyárba látogathatunk el, ahol a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa modellt éppen a gyártósoron szerelik össze.

„Azt szerettük volna megmutatni a LEGO rajongóknak, milyen érzés egy vadonatúj sportautó tulajdonosának lenni. Kevés olyan autómodell létezik, amely akkora hatást gyakorol az emberekre, mint a Porsche 911. Rendkívül izgalmas volt visszaidézni az autótervezésnek az egyik legjelentősebb korszakát és vele együtt annak résztvevőit” – mondta Mike Psiaki, a LEGO Csoport vezető designere.

„A közös munka lehetővé tette, hogy a kockából a modellt - ügyelve a részletekre - a lehető legpontosabban készítsük el. A végeredmény azon modellek közé tartozik, amelyen mindig fedezünk fel egy-egy újabb – az eredetit visszaadó - részletet vagy finomítást, ilyenek például a kifejezetten a 911 készlethez tervezett építőelemek” – tette hozzá Jörg Thilow, a Porsche Heritage & Museum termékfejlesztője.

„Az ikonikus sportautók új LEGO változatai, és az időszak inspirálta LEGO plakátok nemcsak az autók összetéveszthetetlen formáját ragadják meg, hanem visszaidézik az elmúlt évtizedek változó korszakát is.”

A LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa szett az ingyenesen igénybe vehető LEGO VIP program tagjai számára 2021. február 16-ától érhető el a lego.com weboldalon. Március 1-jétől pedig a LEGO boltokban és a lego.com/hu weboldalán is kapható lesz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!      

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....