elektormobilitás

2030-ra hétmillió BMW szeli az utakat

2020.08.17.

Az elektromos mobilitás térnyerésére összpontosító vállalati stratégia következő lépéseként érkezik a tisztán elektromos meghajtású BMW 7-es sorozat, BMW 5-ös sorozat és BMW X1.

Fenntarthatóságra összpontosító tízéves tervével a BMW Group határozottan elköteleződött a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény mellett, és mint ilyen, vállalati stratégiája legfőbb irányvonalát az elektromos mobilitás térnyerésének elősegítése jelenti. A hálózatról tölthető BMW és MINI modellek ma a BMW Group Európában újonnan forgalomba helyezett autóinak hozzávetőlegesen 13,3 százalékát teszik ki, amely az autógyártó vállalatok e téren átlagosnak tekinthető, mintegy 8 százalékos értékesítési arányértékének több mint másfélszerese. A müncheni központú vállalatcsoport ezt a mutatót házon belül 2021-re 25, 2025-re 33,3, 2030-ra pedig 50 százalékra kívánja felfejleszteni.

A BMW Group új és továbbfejlesztett modelljei egytől egyig ebbe az irányba mutatnak, a „választás szabadságát” éltető portfólió pedig az egyes piacok jogi szabályozásait éppúgy figyelembe veszi, mint az ügyfelek mobilitási igényeit. A BMW X3 a bajor prémiumgyártó első olyan modellje, amelyet a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával szerelt, hatékony benzines és dízelüzemű erőforrással, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is megrendelhetnek az ügyfelek.

A jövőben egyre több modellcsalád hagyományos és hálózatról tölthető hajtáslánc-változatai készülnek majd egyazon gyártósoron, a BMW 7-es sorozat következő nemzedéke például már tisztán elektromos meghajtással is elérhető lesz. A kimagasló példányszámban értékesített 5-ös BMW és a BMW X1 új generációja hasonlóképp érkezik meg az utakra: nem csupán belsőégésű erőforrásokkal és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával, de tisztán elektromos meghajtással is.

A hajtáslánc-technológiák villamosítása a BMW Group által megfogalmazott „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégia szerves része, amely az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás térnyerését élteti. Ma a mindennek megfelelő autók mezőnyében a BMW Group a világ legátfogóbb portfóliójával büszkélkedhet, ezen modellek ráadásul nem csupán innovációs erejükkel és hatékonyságukkal, de sportosságukkal is kiemelkednek a tömegből. Magával ragadó vonzerejük ráadásul kifejező formanyelvük, valamint fejlett járművezérlő- és digitalizációs technológiájuk kettősében is rejlik, amely tökéletesen passzol a kortárs célcsoportok életstílusához.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.18
Vadat gázolt egy autó Fertőboz és Hidegség között - írja a Katasztrófavédelem az esti tíz után. ..
2024.04.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.04.18
A rendőrség kijelölte a péntek reggeltől szombat reggelig tartó ellenőrzések helyszíneit - írja a....
2024.04.18
A Hyundai az éllovas ezen a furcsa sztrádán.   ..
2024.04.18
A gyermekek önállóan alapvetően gyalogosként vagy kerékpárosként vesznek részt a forgalomban, míg....
2024.04.18
Elsősorban szórakoztató divattermék és csak másodsorban autó az új Mini Countryman. Ez persze nem....
2024.04.18
A Peugeot tovább szélesíti a teljesen vagy részben elektromos modelljei számát, hiszen a kizárólag....
2024.04.18
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.04.18
Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert....
2024.04.18
A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos....