Rolls-Royce

2017-ben jön a terepjáró Rolls-Royce

2014.05.13.

A brit luxusgyártó három év múlva jelentkezik első szabadidő-autójával, ami egy valódi, tágas és praktikus SUV lesz, nem pedig terepkupé.


A képek csak illusztációk, nem a gyártól származnak

A Rolls-Royce dizájnigazgatója, Giles Taylor elárulta a brit Autocar lapnak, hogy jól haladnak a cég első szabadidő-autójának tervezésével. Egyelőre még csak azt vizsgálják, hogy az ötlet mennyire lenne életképes, az arányokkal és a háromdimenziós modellezéssel még nem foglalkoznak.

Olyan tervet biztosan nem fognak elfogadni, ami aláásná a Rolls-Royce márka hírnevét, ami azt jelenheti, hogy agresszív formák helyett visszafogottan elegáns vonalvezetésre számíthatunk, és a praktikumra is nagy hangsúlyt fektetnek. „Egy valóban funkcionális járművet akarok alkotni – egy shooting brake-et, nem pedig egy olyan crossovert, aminek kupésan lejtős lenne a tetővonala. Ez egy valódi SUV lesz” – nyilatkozta. Taylor azt is elárulta, hogy a dizájn készítésénél a fiatal kínai vevők igényeit is figyelembe veszik, ugyanis manapság már az ázsiai ország a márka legnagyobb piaca, ott pedig a tehetős 30-asok is előszeretettel vásárolják a márka autóit.


A képek csak illusztációk, nem a gyártól származnak

Más forrásokból azt tudta meg az Autocar, hogy a kocsi ára várhatóan 200 ezer fonttól, azaz körülbelül 75 millió forinttól fog indulni. Műszakilag várhatóan a 2018-ban érkező új Ghost-ra, és nem az egy évvel előtte érkező új Phantomra épül majd a modell. A szabadidő-autó piacra kerülésének időpontja várhatóan 2017 lesz, ami azt jelenti, hogy nem sokkal a Bentley SUV-ja után érkezik majd a kereskedésekbe. a rolls-Royce a fejleszténél várhatóan nem fektet majd nagy hangsúlyt a terepjáró képességekre (azt meghagyják a Range Rovernek), de négykerék-meghajtás megjelenése azért biztosra vehető.

Bár sokan azt hitték, a Rolls-Royce SUV-ja a hamarosan érkező, hétszemélyes BMW X7 padlólemezére épül majd, de ma már valószínűbbnek tűnik, hogy egy jóval kifinomultabb, acélból, alumíniumból és szénszálból álló vázat készítenek hozzá, ami a SUV-n kívül a következő Ghost, Wraith és a BMW 9-es sorozatának az alapját is képzi majd. Ezt a architektúrát már bemutatták a Pekingi autószalonon, a BMW Vision Future Luxury Concept tanulmányautóval, ami a 9-es sorozatot vetítette előre.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.14
A Tesla részvényárfolyama 45%-kal esett vissza december végétől kezdve egy sor negatív hír és....
2024.05.14
Egy egyedülálló körkörös gazdálkodási kezdeményezés keretében a Toyota házon belül összegyűjtött....
2024.05.14
Évről évre kevesebbet érnek, mutatjuk, hogy miért és hogy mennyivel.   ..
2024.05.14
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) delegációjának németországi látogatása keretében Nagy Márton....
2024.05.14
A rendőrség a 67-es kilométerszelvénynél letereli a forgalmat a Győr felé vezető oldalon - írja a....
2024.05.14
A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) elérhetővé teszi az elektromos töltési megoldások 48V DC....
2024.05.14
Az Audi Hungaria vezetői Németország bajor tartományi parlamentjének Gazdasági, Regionális....
2024.05.14
Annak ellenére, hogy a gyalogos balesetek száma évről évre javuló tendenciát mutat hazánkban, a....
2024.05.14
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.14
A csalódást keltő szeptember után (-11,6 százalék) a romániai új autók piaca októberben ismét....