Ford

2015 első felében a Ford Mustang volt a világ legnépszerűbb sportkocsija

2015.09.10.

A vásárlók lelkesedésének köszönhetően az idei év első felében a Ford Mustang volt a világ legnépszerűbb sportkocsija; erről tanúskodnak az IHS Automotive első féléves globális forgalomba helyezési adatai

2015 első hat hónapjában* világszerte 76.124 ilyen járművet helyeztek forgalomba, vagyis 56 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

“Az európai vásárlók, illetve a jobbkormányos piacok vásárlói világszerte már több mint fél évszázada várnak a Mustang-élményre, ezért nem meglepő, hogy hatalmas keresletet tapasztalunk ezekben a régiókban,” nyilatkozta Stephen Odell, a Ford globális marketingért, értékesítésért és szervizért felelős alelnöke. “A világ minden pontján élveztük a vásárlók támogatását, s ezzel sikerült kivívnunk a Mustang számára a világ legnépszerűbb sportkocsija címét.” 

A kezdeti értékesítési adatok szerint Európában – mindkét karosszériaváltozat esetében – a Race Red és a Magnetic Grey fényezés a legnépszerűbb. Az európai Fastback-vásárlók leginkább a Race Red fényezést kedvelik (24 %), míg a Convertible változat vevőinek kedvence pedig a Magnetic Grey (32%). Az Európában eladott Mustangok háromnegyede (72%) Fastback kivitel, és az autók kétharmadát (64%) az ötliteres, 421 lóerős, V8-as motor hajtja.

Az európai vásárlók szinte egyenlő arányban választják a hatfokozatú manuális sebességváltót (51%) és a hatfokozatú automata sebességváltót (49%). Ugyanakkor az automata sebességváltó népszerűbb az ötliteres, 421 lóerős, V8-as motort választók körében (57%), míg a manuális sebességváltót nagyobb arányban rendelik meg a 317 lóerős, 2,3 literes EcoBoost motorral párosítva (65%).

Piacvezető helyen világszerte

Az USA-ban és Ázsiában tavaly télen kezdődött meg az értékesítés, míg az európai piacokra idén nyáron jutott el a Mustang.

Az USA-ban az eladások bővülése elsősorban az új ügyfeleknek köszönhető, különösen az olyan régiókban, mint Dél-Kalifornia (ez az állam az HIS szerint a sportkocsik legnagyobb piaca az országban) ahol idén több kétszeresére nőtt a Mustang értékesítése.

Bár a Mustang új modell a kínai piacon, már most is a legnépszerűbb sportkocsik egyike. A legtöbb Mustang Pekingben, Guangdongban és Sanghajban talál gazdára.

Az első Mustangok napjainkban érkeznek meg az európai márkakereskedésekbe, méghozzá az olyan piacokon, mint az Egyesült Királyság, ahol nagyon várják a jobbkormányos modelleket: itt január óta már 2000 Mustang-megrendelést regisztráltak. A vásárlók novemberben vehetik át az első Mustangokat, és további szállítmányok érkeznek majd, hogy kielégíthessék a vártnál nagyobb keresletet.

Az UEFA Bajnokok Ligája 2014-es döntője alatt a Ford egy promóció keretében előrendeléseket vett fel 500 Mustangra, s már ekkor nyilvánvalóvá vált, mennyire várják az európai vásárlók ezt a modellt, hiszen az előrendelési ív percek alatt megtelt. Eddig több mint 8000 Mustang kelt el Európában.

A Mustang Magyarországon

„Az 50 éve várva várt Mustang hazai népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint, hogy a bevezetést követően alig egy hónap alatt 40 szerződést regisztráltak a Ford márkakereskedők.”- mondta el Szamosi Viktor a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója. Az autót kétféle motor hajthatja: az egyik a Ford 5,0 literes V8-as blokkja 421 lóerővel és 530 Nm forgatónyomatékkal, a másik pedig az alacsonyabb fogyasztású 2,3 literes EcoBoost erőforrás 317 lóerős teljesítménnyel és 432 Nm forgatónyomatékkal.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.30
- Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott....
2024.04.30
Az Audi megteszi a következő lépést a vertikális integráció terén, és új helyszínt talál az....
2024.04.30
Felborult egy mélyhűtött élelmiszert szállító kamion kedden éjjel az M3-as autópálya 141-es....
2024.04.30
A bpiautosok.hu oldal olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette a nem mindennapi felvételt még....
2024.04.29
Ez az érzékelő hiánycikk, sokszor rossz és nagyon drága. ..
2024.04.29
„Bemértek vagy nem?” – eloszlatjuk a dilemmát.   ..
2024.04.29
Összeütközött két autó az M3-as fővárosi szakaszán - írja hétfő délután a Katasztrófavédelem.  ..
2024.04.29
A Hyundai Motor Group átlépte a 10 millió globális csatlakoztatott autós szolgáltatási előfizető....
2024.04.29
A Lexus vadonatúj kompakt crossovere nem köt kompromisszumot a minőség és a kifinomultság terén: a....
2024.04.29
Az induló kirándulószezonra időzítette menetrend-módosítását a Raaberbahn/Győr-Sopron-Ebenfurti....