ablaktörlő

1. és 2. helyezést értek el a Bosch ablaktörlőlapátjai az ADAC tesztjén

2015.03.16.

Az ADAC idei terméktesztjén az 1-től 6-ig terjedő skálán – ahol 1 a legjobb eredmény – kapott 2,0 pont „sima” győzelmet hozott a Bosch Aerotwin Multi-Clip szerkezet nélküli (flat blade) ablaktörlőlapátnak. Összesen 2,2 pontos végeredménnyel a második helyen végzett a Bosch egy másik ablaktörlője, a Twin Spoiler hagyományos lapát.

A Német Autóklub (ADAC – Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) különböző gyártók összesen nyolc ablaktörlőlapátját tesztelte. Ezek mindegyike használható a VW Golf IV autótípushoz. Közülük négy volt a hagyományos ablaktörlő, négy pedig a korszerű, szerkezet nélküli (flat blade) kategóriát képviselte. A tesztelt nyolc lapát közül csak három kapott „jó” minősítést.

Minden tesztkategóriában a Bosch ablaktörlőlapátjai érték el a legjobb eredményeket


A végeredményen belül 90 százalékos súllyal szereplő törlésminőség jelentette a legfőbb tesztkövetelményt. Az ablaktörlőlapátokat először eredeti állapotukban, majd 150 000 törlési ciklus után, mesterséges napfény melletti és folyamatos – egyrészt plusz 20°C, másrészt mínusz 10°C hőmérsékleten végzett – használattal tesztelték. A tesztgyőztes Bosch Aerotwin Multi-Clip csaknem minden tesztkategóriában a legjobb eredményt érte el. Csak a mesterséges napfény és a folyamatos használat esetén szerzett nála jobb eredményt a második helyezett Bosch ablaktörlőlapát, a Bosch Twin Spoiler. Ráadásul az Aerotwin volt az egyetlen ablaktörlőlapát, amelyik szimulált téli üzemi viszonyok mellett is „jó” minősítést tudott szerezni.

Optimális ablaktörlés kiváló minőségű anyagok kombinációjával
A Bosch Aerotwin kiváló törlési eredményét a szélvédő profiljához tökéletesen illeszkedő, testre szabott Evodium feszítőszálnak köszönheti. Ez egyenletes felületi nyomóerőt garantál és ezáltal tökéletes törlési teljesítményt biztosít a szélvédő minden pontján. Aerodinamikai kialakításának köszönhetően az ablaktörlőlapát még nagyobb sebességnél sem emelkedik fel, és kisebb szélzajt okoz. A Twin kétkomponensű törlőgumiját egy rugalmas hátoldal, egy kopásálló törlőél és egy könnyedén csúszó bevonat gondosan összedolgozott együttese alkotja. Ennek a kialakításnak köszönhetően az ablaktörlőlapát rendkívül rugalmas és ennek következtében kiváló törlési teljesítményre képes hidegben és melegben egyaránt, továbbá az ózon hatásainak kitett állapotban is. A Bosch Twin Spoiler esetében a különlegesen robusztus és korrózióálló, teljesen fémből készült vázszerkezet teszi az időjárási viszonyoktól függetlenné az ablaktörlőlapátot. A törlőgumi két anyag egyesítésével készül: a gumihát sima és egyenletes működést biztosít, a különösen kemény törlőél pedig az alapos törlést kismértékű kopással ötvözi.

A Bosch univerzális adapterével könnyen felszerelhető
Az ADAC tesztje során a fennmaradó tíz százalékot a kidolgozás minősége, a felszerelés során lehetséges sérülések kockázata és az összeszerelési útmutató érthetősége jelentette. A Bosch mindkét ablaktörlőlapátja kiváló eredményeket ért el ezekben a kategóriákban is. A gyors és könnyű felszerelhetőség érdekében a Twin Spoiler ablaktörlőlapát tartozéka egy előszerelt Quick-Clip univerzális adapter. Az Aerotwin ablaktörlőlapátnál is tartozék a már beszerelt Multi-Clip univerzális adapter. Ez pontosan illeszkedik az európai piacon forgalmazott főbb személygépkocsi típusokon alkalmazott ablaktörlőkarokhoz. A csomagolás hátoldalán levő QR-kóddal az autósok a gyors felszerelést segítő videókat tölthetnek le okostelefonjukra.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.01
A kisvárdai nyomozók gyors felderítés után kilenc gépjármű megrongálásával gyanúsították meg a....
2023.02.01
Vevőt, kereskedőt, importőrt is sújt az autóhiány, és ki tudja, még meddig.   ..
2023.02.01
Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi....
2023.02.01
A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de   ..
2023.02.01
Január utolsó előtti napján 90 helyett 176 km/h-val előzött egy sofőr, a rendőrök kiszűrték a....
2023.02.01
Gyári adatok alapján nem jobb semmiben az új full hibrid Suzuki S-Cross, mint az eddigi lágy hibrid....
2023.02.01
A brit autóértékesítők meghatározó szakmai kiadványa, a Car Dealer magazin 2022-ben a Peugeot 208....
2023.02.01
Őrizetbe vettek nyolc kormánytisztviselőt, akik a gyanú szerint vesztegetési pénzt fogadtak el egy....
2023.02.01
Március 10-én kiderül, mely autók győznek az Év Magyar Autója 2023 verseny különböző kategóriáiban....
2023.02.01
Egyre több szó esik autók vezetőtámogató és önvezető funkcióiról, ezt szerettem volna jobban....