Mazda

Új Mazda3 hibrid és CNG változatok az idei Tokiói Autószalonon

2013.10.24.

A Mazda idén Tokióban is az újonnan bemutatott Mazda3-at helyezi standjának középpontjába, de az európai változatokon kívül további hajtásláncokkal is megjelenik, az új modellt egyfajta „multi-megoldásként” pozícionálva. A már ismert SKYACTIV benzines és dízel modellek mellett Japánban az új Mazda3 hibrid-hajtással is elérhető lesz, valamint a gyár első alkalommal lép egy sűrített földgázzal hajtott Mazda3 SKYACTIV CNG koncepcióval a nagyközönség elé.

Az újgenerációs modellek mellett bemutatkoznak a Mazda legújabb technológiái és a jövőbeni modellekkel kapcsolatos fejlesztések egyes részletei is. A 43. Tokiói Autószalon november 23-án nyitja meg kapuit a Tokio Big Sight területén.

A Mazda3 a vállalat legfontosabb modellje, a globális összeladás több mint 30%-át képviseli, ill. már a harmadik modell, amelyet újraterveztek, teljesen az alapoktól. A Mazda az új kompaktot többféle igény kielégítésére szánja; amellett, hogy számos üzemanyaggal használható lesz, nem veszik el belőle a vezetés öröme. Az hajtáslánc-változattól függetlenül a Mazda3 mindegyik verziójában SKYACTIV motor dolgozik majd – ezzel is alátámasztva a technológia rugalmasságát.

A CNG-hajtású autók keresletének növekedésére válaszként a SKYACTIV-CNG tanulmány egy olyan dual-fuel rendszert használ, amely mind benzinnel, mind sűrített földgázzal működőképes. Mivel a CNG motorok nagy nyomáson égetik el az üzemanyagot, és a SKYACTIV-G benzinmotorok 14:1-es sűrítési arányuk miatt már eleve teljesítik ezt a feltételt, a CNG-hajtás pár apró módosítással előállítható volt. A CNG-vel hajtott motorok 20%-kal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, mint az ugyanakkora benzinmotorok.

A kizárólag japán piacra szánt SKYACTIV-HYBRID modellekben egy elektromos motort építettek egy speciális felépítésű, kétliteres SKYACTIV-G benzinmotor mellé, így a modell kiemelkedő menetteljesítményt nyújt, extra-alacsony fogyasztás mellett.

A tokiói stand további szereplője lesz a Mazda Atenza (Európában Mazda6) ASV-5 is, amely egy futurisztikus biztonsági rendszerekkel ellátott autó. A világon elsőként a rendszerek egyike lehetővé teszi, hogy az autó érzékelőn keresztül kommunikáljon a forgalomban részt vevő többi autóval, így megelőzve egy esetleges ütközést, ill. támogatva a forgalom egyenletes és biztonságos haladását.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.20
Európában egyelőre továbbra sem lesz elérhető, de a Lexus leleplezte óriás crossovere, LX legújabb....
2021.10.20
Három év kihagyás után tért vissza a Citroen C4, ami egy beazonosíthatatlan kompaktként, a....
2021.10.20
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy október 16-án,....
2021.10.20
- A szervezők, a rendezők és a házigazdák is felkészülten várják minden idők egyik legerősebb rali....
2021.10.20
Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba....
2021.10.20
Két halálos baleset is történt szerdán kora reggel, az egyik az M7-esen, a másik a 84-es főúton.....
2021.10.20
Az AVTOVAZ állami megrendelést kapott 1500 LADA Niva Travel terepjáróra – írja az avtonovostidnya.....
2021.10.20
- Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy fűrészárut szállító kamion pótkocsija az M3-as autópá..
2021.10.19
Az autóipar legfontosabb szereplői között olyan embereket szokás említeni, mint Elon Musk vagy Li....
2021.10.19
A Toyota Yaris WRC-vel versenyző Elfyn Evans a második helyen zárta a múlt hétvégi Spanyol Rallyt,....