Seat Tarraco

A SEAT Tarraco ötcsillagos biztonsági minősítést kapott

2019.03.09.
A SEAT legnagyobb termékinváziójának legújabb modellje, az új SEAT Tarraco ötcsillagos biztonsági minősítést ért el az Euro NCAP tesztelő szervezettől, folytatva a márka hagyományát olyan járművek kifejlesztésében, amelyek nemcsak a sokszínű fogyasztói bázis igényeinek felel meg, hanem a legbiztonságosabb járműveket kínálja a piacon.
 
Az Euro NCAP vizsgálati eljárásai minden évben egyre igényesebbé válnak, mivel a biztonsági szervezet növeli a vizsgálatok számát és szigorúságát. A jármű minden aspektusát megvizsgálják, mérve azt a képességet, hogy az autó megvédje mind a felnőtt, mind a gyermek utasokat, a közlekedés résztvevőit, miközben értékelik a fejlettebb biztonsági segédrendszereket.
 
A SEAT zászlóshajó modellje, a Tarraco SUV a legmagasabb szintű biztonságot érte el a fogyasztóvédelmi testület által végzett tesztek sorozatában.
 
A Tarraco aprólékos teszteken ment keresztül, hogy meghatározhassák biztonsági szintjeit. A felnőtt utasok védelmét olyan vizsgálatokon keresztül mérik, amelyek magukban foglalják a 40%-os átfedést és a teljes szélességű merev akadályt, valamint az oldalsó akadályt és az oszloppal való ütközést. Ehhez hozzátartoznak az ostorcsapás tesztek és az autonóm vészfékezés (AEB), melyeket a sebességek és a jármű átfedések széles skáláján teszteltek.
 
Gyermekek védelme érdekében három fő szempontot vizsgálnak: a védelmi rendszerek nyújtotta védelmet, a gépjármű képességét a különböző méretű gyermekbiztonsági rendszerek befogadására, és végül a gyermekek biztonságos szállítását biztosító előkészítéseket.
 
A SEAT Tarraco-t nem csak a jármű belsejében lévő személyek védelmére fejlesztették, de nagy jelentőséget tulajdonítottak a közlekedés többi résztvevőjének védelmére is. Az Euro NCAP tesztje vizsgálja a gyalogos vagy kerékpáros fej-, medence- és lábsérülésének lehetséges kockázatát is, mit lehet tenni a hatások mérséklése vagy megelőzése érdekében.
 
Ehhez adódik hozzá a vezetőt segítő technológiák értékelése a járművezető támogatása érdekében, hogyan képesek javítani a biztonságot, az Euro NCAP programja mindenre kiterjed.
 
A szervezet minden alkalommal úgy ítélte meg, hogy a baleset bekövetkezésekor az utasok és a közlekedők jól védettek; a SEAT Tarraco 97%-ot szerzett felnőtt védelemre, 84%-ot gyermekekre, 79%-ot a közlekedés egyéb résztvevőire és 79%-ot a biztonsági asszisztens rendszerekre.
 
„A Tarraco kiemelkedő biztonsági besorolást ért el az Euro NCAP igényes tesztjeiben, ami tükrözi a biztonságra fektetett hangsúlyt a legnagyobb SUV fejlesztésénél, és elkötelezettségünket arra, hogy az általunk gyártott modelleknél mind az aktív, mind a passzív biztonság legmagasabb szintjét biztosítsuk” - mondta Luca de Meo, a SEAT elnöke.
 
A legmagasabb biztonsági szintre tervezték
 
A SEAT Tarraco-t úgy fejlesztették ki, hogy a legmagasabb biztonságot nyújtsa mind az utasok, mind a többi közlekedő számára, és szintet mutasson a versenytársaknak is a biztonság területén. Ennek eléréséhez egyesítették a korábbi SEAT járművek fejlesztése során szerzett tudást és integrálták a legújabb biztonsági technológiákat.
 
A SEAT Tarraco rengeteg biztonsági rendszert kínál a szenzoradatok alapján, amely lehetővé teszi, hogy az SUV úgy láthassa az utat, mint soha korábban, és ennek megfelelően alkalmazkodjon. Rendszerek, beleértve a Vészhelyzeti asszisztenst, a Holttérfigyelőt és a kilépési asszisztens, a Jelzőtábla-felismerő rendszert, a Forgalmi dugó asszisztenst és a Light Assist fényszóró asszisztenst opcionálisan kínálja, miközben két új biztonsági rendszert is bevezetett: az Ütközést megelőző rendszert és a Borulásasszisztenst.
 
Az Ütközést megelőző rendszer 0,2 másodpercen belül reagál, ha balesetet észlel - a biztonsági övek meghúzása, a vészvilágítás aktiválása, az ablakok felemelése és a napfénytető zárása - segítve az utastér védelmét. A Rollover Assist, a Borulásasszisztens, ha aktiválva van, működésbe hozza a függönylégzsákokat és a biztonsági övfeszítőket.
 
Ezekhez adódik még a Front Assist-t kerékpár-észleléssel, Sávtartó asszisztens és Vészhívás asszisztens, így a SEAT Tarraco a versenytársai felett áll a nagy SUV piacon.
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.04
A vásárlásnál a színre legalább annyira kellene fókuszálni, mint a vezetési élményre vagy az ár-....
2022.10.04
Kazah járműgyártó cégek autó-összeszerelő üzem megnyitásáról tárgyalnak a Toyota japán vállalattal....
2022.10.04
Nem hétköznapi látvány, ahogy a katari herceg begurul a monacoi kaszinóhoz ultraritka Bugatti....
2022.10.04
Újabb balesetet rögzítettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kamerái: az M0-áson egy figyelmetlen....
2022.10.04
Meglepően sok európai országban feszül egymásnak az autóipar és a tűzoltók érdekképviselete.....
2022.10.04
Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és....
2022.10.04
Gyorsítósávon az önvezetés felé – Győrből 5G hálózaton irányították a ZalaZONE tesztpályán....
2022.10.04
Az állattartók többsége rendszeresen utazna kedvencével, de ennek megoldása nem egyszerű - derül ki....
2022.10.04
Baleset miatt nem jár az 1-es villamos a Szentlélek tér és a Göncz Árpád városközpont között. ..
2022.10.04
A Forvia, a Valeo, a Plastic Omnium a világítástechnikai piac ászai. A három vállalat már több mint....