elekromos autó

Elektromos autók: meglepő eredményt hozott a nagy európai felmérés

2021.04.26.

Venne vagy nem venne elektromos autót? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? Ezt is megkérdezték hétezer autótulajdonostól.

Annak érdekében, hogy átláthatóbbá váljon, mi motiválja vagy éppen gátolja a vezetőket az elektro-mobilitásra való váltásban, a Nissan 7 000 európai autóst kérdezett meg. Ebből 3 500-nak elektromos autója van, 3 500-nak pedig belsőégésű motorral szerelt járműve. Az európai autó tulajdonosok 70 százaléka megfontolná, hogy elektromos autóra váltson a következő autóvásárlása során.

A nemrég kiadott elsődleges eredmények felfedték, hogy az e-autó sofőrök elégedettsége ígéretesen magas. 89%-uk nyilatkozta, hogy a váltás volt a helyes döntés. 74%-uk nyugodtabb és 77% találja egyenletesebbnek a vezetési élményt a belső égésű motoros autókkal szemben. Mivel az elektromos autó tulajdonosok 97%-a “várakozásnak megfelelőnek” vagy “könnyebbnek” találta a váltást, ez ígéretes kilátásokat jelent azok számára, akik hajlandóak elindulni ezen az úton.

Továbbá, az autóvezetők többsége (70%) vallja, hogy az elektromos autójuk hatótávja felülmúlta a vásárlás előtti elvárásaikat. Ez ellensúlyozza a belső égésű autóval rendelkező sofőröknek azon 58%-át, akik azért nem veszik fontolóra elektromos autó vásárlását, mert az túl rövid hatótávolságot nyújt, valamint demonstrálja, hogy a valóság az, hogy elektromos autót birtokolni határozottan jó dolog. A felmérés élvezhetőnek és vonzónak mutatja be az elektromos vezetési élményt; az európai elektromos autó vezetők 89%-a meg van elégedve a tapasztalataival és 78%-a egyetért abban, hogy jobb, mint, amit vártak.

Továbbá az elektromos autót hajtó sofőrök több mint harmada (34%) – az elektromos autók által kínált fejlettebb technológiának köszönhetően – döntött a váltás mellett. A másik oldalról, a hagyományos autósoknak, akik fontolgatják az elektromos autó vásárlást, közel egyharmada (31%) visszaigazolta, hogy a fejlett technológia csábítja őket az e-autóra váltásra. Az alacsony fenntartási költségek kilátása az e-autóra váltáson gondolkozó, belső égésű motorral rendelkező sofőrök 31%-át csábítja. Biztató, hogy a váltás után álló e-autósok 83%-a vallja, hogy alacsonyabbak a fenntartási költségek, mint ahogy várták.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.22
A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por....
2021.06.22
Majdnem kigyulladt a szemlén a Mazda. ..
2021.06.22
A tavaszi HUMDA SIM LIGA szimulátorbajnokságon győztes Blazsán Patrik bejutott a tokiói olimpia....
2021.06.22
Sarah Simpson szeptember 1-től veszi át a Nagy-Britannia Porsche Cars vezérigazgatói posztját. ....
2021.06.22
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 22-én délelőtt....
2021.06.22
A Hyundai átveszi az amerikai robotikai céget, a Boston Dynamics-ot – írja az automobilwoche.de. Az....
2021.06.22
Rendkívül sokrétű megmérettetésen bizonyíthatták tudásukat a Ford Márkakereskedői hálózat....
2021.06.22
Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi az M7-es autópálya és az M0-s autóút....
2021.06.22
Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti....
2021.06.22
Több kilométeres a torlódás az M0-s autóút több részén is javítási munkák miatt - közölte az....