Volvo Cars

Zöldre festi Göteborgot a Volvo

2021.02.04.

A Volvo aktív közreműködésével elindult a göteborgi Green City Zone projekt, amelynek célja, hogy 2030-ra teljes egészében környezetbaráttá, „klímasemlegessé” tegye a svéd nagyvárost – írja a legnépszerűbb római napilap a La Repubblica internetes kiadásának autós rovata.  

Sokak álma egy olyan zöld, környezetbarát város megteremtése, amely környezetszennyezés nélkül képes működni. Egyelőre filmbe illő utópiának tűnik, de a göteborgi városvezetés és a Volvo közös projektje nyomán valósággá válhat.

A cél az, hogy 2030-ig „zéró” káros anyag kibocsátású várost hozzanak létre, amelyek a jövőbeni fenntartható fejlődés technológiáinak próbapadjaként szolgálhat.

A Göteborg Green City Zone programba illeszkedik a Volvo robot-taxi projektje is. Ennek atyja a svéd autógyártó 100 százalékos tulajdonában lévő „modern mobilitás” cég, az M, mely Göteborgban akarja tesztelni járműveit.

"Elindítottunk egy olyan projektet, amelynek célja a városban közlekedő autók számának korlátozása. A terv teljes összhangban van a vállalat által kitűzött környezetvédelmi célokkal" - mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója. „Ezt a törekvésünket erősíti az M, az önvezető autókat üzemeltető carsharing-cég, mellyel a mindennapokban akarjuk tesztelni a mesterséges intelligencia lehetőségeit. Aktívan részt akarunk venni a jövő városainak létrehozásában és biztosítani, hogy azok élhető helyek maradjanak. Ez a kezdeményezés lehetőség, de egyben felelősségvállalás is szülővárosunk felé.”

A tesztelendő technológiák között megtalálhatók olyan szolgáltatások, amelyek biztosítják, hogy a tesztzónában közlekedő autók kizárólag elektromos üzemmódban működjenek, és betartsák a megadott sebességhatárokat. Emellett olyan infrastruktúrákat építenek ki, amelyek csatlakozni tudnak a jármű aktív biztonsági eszközeihez, így lehetővé teszik az információk megosztását a közlekedők között.

"Tudásunkkal és technológiánkkal hozzá szeretnénk járulni egy ökológiailag 100 százalékban környezetbarát város létrehozásához" - mondta Henrik Green, a Volvo Cars technológiai igazgatója. "Egyúttal példával is akarunk szolgálni mások számára. Az új technológiák és szolgáltatások valós környezetben történő tesztelésével megmutathatjuk: ha ez nálunk lehetséges, akkor bárhol másutt is megvalósítható.” 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.06
Nemrég kezdődött meg a Rivian nevű, autókat egyelőre nem gyártó, de a befektetők szerint nagy jövő....
2021.12.06
A 2022 tavaszától elérhető, új Mazda2 Hybrid megjelenésével először kerül be a Mazda hajtáslánc-....
2021.12.06
Nagy-Britanniában öt hónapon belül először nőtt az autóeladás éves szinten novemberben - állt a....
2021.12.06
A közlekedők a megyeszékhelyi belvárosban találkozhattak a rendőrségi Télapóval, aki járőrtársával....
2021.12.06
Pötsch maradhat, Diessnek remegnie kell – írja német manager-magazin.de ..
2021.12.06
A legtöbb autórajongó számára a Porsche 911 az egyik abszolút álomautó. Ez azonban nem vonatkozik....
2021.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2021.12.06
A Hyundai Motor a Top Gear 2021. évi díjátadóján a legmagasabb rangú elismerésben részesült: az i20....
2021.12.06
Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az....
2021.12.06
9 nap, 9 helyszín, 10 ezer adag étel – számokban a nagyszabású téli jótékonysági akció. ..